تشکیل شورای دانشگاهی برای بررسی حادثه مسمومیت ۴۰ دانشجو
ایلنا/ مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تشکیل شورایی برای بررسی حادثه مسمومیت ۴۰ دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شوشتر خبر داد.
«عبدالرضا دیانی» درباره مسمومیت ۴۰ دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شوشتر و در پاسخ به این سوال که آیا کیفیت غذا مناسب نبوده یا بهداشت محیط مسئلهای داشته است؟ گفت: ۴۰ دانشجو بعد از صرف غذا-کباب- دچار علائم مسمومیت شدند که از این تعداد ۱۵ نفر بستری شدند و همان موقع هم کارهای درمانی اولیه برای دانشجویان انجام شد و همهی دانشجویان همان دیشب ترخیص شدهاند.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: همین الان شورایی برای بررسی این اتفاق در دانشگاه شوشتر تشکیل شده است و نمونه از غذای سلف هم فرستادهاند که ببینیم علت مسمومیت در پخت یا زمان صرف آن بوده است یا به حمل و نقل غذا برمیگردد، البته همهی اینها محتمل است، اما گزارش دقیق اتفاق را چند روز دیگر اعلام خواهیم کرد.
دیانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره چرایی تکرار چنین حوادثی در دانشگاههای کشور و خبرهایی که هر از چند گاهی در این زمینه منتشر میشود، گفت: من قبول ندارم که مسمومیت دانشجویان خیلی زیاد است و الان دارد تکرار میشود بالاخره در حجم بالایی غذا آماده میشود و احتمال وقوع چنین اتفاقی هست ما هم تلاشمان بر این است که تعداد و نسبت این اتفاق را تا آنجا که ممکن است به حداقل برسانیم و نظارتمان را در این موضوعات بیشتر کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه واحد تغذیهی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت پیگیر تضمین سلامت غذای دانشجویان است، گفت: کارشناس تغذیه و بهداشت محیط دانشگاه شوشتر هم همچنان پیگیر اتفاق رخداده هستند و در دانشگاه هم در حد ریاست دانشگاه جلسه تشکیل شده است و موضوع در حال بررسی است و این اتفاق از نظر ما موضوع مهمی است، چرا که ممکن است در مقیاس دیگری تکرار شود و ما هر لحظه باید پایش و رصد کنیم که دیگر این اتفاق رخ ندهد، ولی دربارهی این اتفاق خاص ما منتظر جواب آزمایش سمشناسی و گزارش دانشگاه هستیم که ببینیم علت اتفاق چه بوده است.
دیانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا میتوان غیرسهوی بودن مسمومیت اتفاق افتاده را محتمل دانست؟ گفت: هنوز منتظر گزارش نهایی هستیم، اما باید برای شرایط و احتمالات مختلف آماده باشیم. به خصوص اینکه الان و در آستانهی ۱۶ آذر، ممکن است شرایط دانشگاه دستمایهی التهاب شود.