احداث بیش از ٣٨ هزار واحد مسکونی در مناطق زلزله زده کرمانشاه

مهر/ سخنگوي وزارت کشور گفت: از تعداد ۴۱ هزار و ١٥٨ واحد مسکوني تخريبي در زلزله کرمانشاه، ۳۸ هزار و ۷۴۴ واحد احداث و به بهره برداري رسيده است.
سيد سلمان ساماني معاون هماهنگي و سخنگوي وزارت کشور با اشاره به آخرين وضعيت اقدامات انجام شده در خصوص بازسازي و نوسازي مناطق زلزلهزده کرمانشاه اظهار کرد: از تعداد ۴۱ هزار و ١٥٨ واحد مسکوني تخريبي ۳۸ هزار و ۷۴۴ واحد احداث و به بهره برداري رسيده و عمليات اجرايي ۲۴۱۴ واحد باقيمانده نيز در حال ساخت با پيشرفت فيزيکي ۹۴ درصد است.
وي در ادامه افزود: همچنين کليه واحدهاي تعميري مشتمل بر ۶۷ هزار و ۵۴۸ واحد اتمام و به بهره برداري رسيده است.
سخنگوي وزارت کشور با بيان اينکه در حوزه بازسازي واحدهاي دامي در مناطق زلزلهزده تعداد ۱۲ هزار و ۹۵۲ واحد نوسازي تکميل و بهرهبرداري رسيده است، اضافه کرد: تعداد ۹ هزار و ٧٥١ واحد صنفي، صنعتي و خدماتي در مناطق آسيبديده تکميل گرديده اند.
ساماني با بيان اينکه در هزارمين روز از زلزله آبان ماه ۹۶ نيز هزار کلاس درس به بهرهبرداري رسيد، گفت: از تعداد ۲۴۷ واحد بهداشتي و خدمات درماني آسيب ديده نيز ۲۴۰ واحد تکميل و به بهره برداري رسيده است.
معاون هماهنگي وزارت کشور يادآور شد: در فرآيند بازسازي و نوسازي مناطق آسيب ديده تعداد ۱۱ هزار نفر در قالب ۵۴۰ پيمانکار مشغول فعاليت بوده و ۲۲۰ مهندس ناظر نيز مسئوليت نظارت بر فرآيند ساخت و سازها را برعهده داشته است.
ساماني تاکيد کرد: پديده مهاجرت معکوس به روستاهاي مناطق آسيبديده نيز همزمان با انجام اقدامات بازسازي و نوسازي واحدهاي مسکوني و زيرساختها شکل گرفته است.
وي با اشاره به اينکه وزير کشور شخصاً از زمان وقوع زلزله تاکنون مديريت و به سرانجام رسيدن مسائل مربوط بازسازي زلزله کرمانشاه را مورد تاکيد و نظارت قرار دادند، تصريح کرد: در شهرها و روستاهاي مناطق زلزلهزده کاملاً زندگي به حالت عادي بازگشته و کسب و کار رونق دارد
سخنگوي وزارت کشور يادآور شد: در همين ارتباط نيز درخواست کرده ايم که با توجه به شرايط سخت اقتصادي زلزلهزدگان و با توجه به پيگيري هاي متعدد از طريق بانک مرکزي و وزارت صنعت معدن و تجارت و … يک سال ديگر پرداخت تسهيلات مربوطه امهال شود که اميدواريم با دستور رياست محترم جمهوري اين موضوع منجر به نتيجه شود.