نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

بحرانی جدید برای واکسن؛ سر و کله کرونای آمریکایی هم پیدا شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بحرانی جدید برای واکسن؛ سر و کله کرونای آمریکایی هم پیدا شد

ايسنا/ سخنگوي سازمان غذا و دارو ضمن اعلام آخرين اطلاعات تغييرات و جهش هاي ژنتيکي در کرونا ويروس، در عين حال از آغاز توزيع دور نخست واکسن از سوي اتحاديه کوواکس خبر داد.

سخنگوي سازمان غذا و دارو درباره آخرين تغييرات و جهش هاي ژنتيکي در کروناويروس، گفت: اين روزها سخن از واريانت‌هاي جديد يا جهش هاي اساسي در کرونا ويروس بسيار است و البته در مورد واريانت B.۱.۱.۷ (اولين بار در انگلستان شناسايي شده)، B.۱.۳۵۱ (اولين بار در آفريقاي جنوبي شناسايي شده) و P.۱ (در برزيل شناسايي شده) شنيده ايم، اما تيپ يا واريانت هاي ديگري نيز ظاهر و گزارش شده اند و متاسفانه هيچ کدام از اين يافته ها از خموشي کرونا حکايت ندارند از جمله واريانت هاي آمريکايي در نيويورک که B.۱.۵۲۶ نام دارد، حاوي همان جهش E۴۸۴K است و باعث ايجاد نگراني بسيار شده است.  

نگراني از جهش آمريکايي کرونا و احتمال چالشي جديد براي واکسن

وي افزود: تصور مي شود اين جهش حداقل به کروناويروس اجازه مي دهد تا از برخي واکنشهاي ايمني بدن فرار کند. واکسنهاي ايجاد شده عليه ويروس اصلي و نخستين نيز در برابر واريانت B.۱.۳۵۱ کمتر اثرگذارند و در هفته اخير بسياري از محققين اذعان داشتند که اين نوع در چند هفته گذشته به طرز نگران کننده اي در جمعيت بيماران ايالات متحده نيز افزايش يافته است و البته ظاهرا بيماران با اين نوع جديد به طور متوسط ​​پيرتر بوده و بيشتر در بيمارستان بستري مي شوند، فعلا تجزيه و تحليل ها نشان مي دهد که نوع B.۱.۵۲۶ نيز لااقل در شمال شرقي ايالات متحده پراکنده شده و مجموعه منحصر به فرد جهش‌ها در آنتي ژن اسپايک(S) آن نيز ممکن است يک چالش آنتي ژني براي مداخلات فعلي و واکسن باشد.

جهانپور گفت: اخيرا البته نوع Fin-۷۹۶H هم در فنلاند شناسايي و گزارش شده است که جهش هايي مشابه آنچه در B.۱.۱.۷ و B.۱.۳۵۱ ديده مي شود، دارد. علاوه بر اين داراي جهش در يکي از مناطق آنتي ژن (N) نيز هست.

فعلا واکسنها موثرند، اما...

رئيس مرکز اطلاع رساني وزارت بهداشت افزود: فعلا به نظر مي‌رسد که اغلب واکسن‌هاي موجود در برابر نوع B.۱.۱.۷ موثرند، اما در مورد واريانت ۱.۳۵۱.B اطلاعات موثقي در مورد اثربخشي واکسن در برابر آن وجود ندارد و کماکان بايد منتظر بررسي هاي بيشتر ماند.

آغاز توزيع واکسن اتحاديه کوواکس

۳ميليون و ۶۰۰هزار دز؛ سهم ايران در دور نخست

سخنگوي سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در اين ميانه البته خبر خوش آغاز دور نخست توزيع واکسن از سوي اتحاديه کوواکس در بيش از ۱۴۲ کشور عضو آن از جمله ايران است، اگرچه به نظر مي‌رسد تمامي سازنده هاي واکسن فعلا با تاخير در تحويل واکسن مواجهند اما کوواکس با تاخير چند هفته اي توزيع واکسن را آغاز کرده است.

وي ادامه داد: عمده واکسن توزيعي از مسير کوواکس، واکسن آکسفورد/آسترزنکا خواهد بود که در سايت هاي مختلف توليد اين واکسن در دنيا از جمله هند و کره جنوبي توليد شده است و بنا بر آخرين اعلام، سهم ايران در دور نخست و در چند محموله، بيش از ۳ ميليون و ششصدهزار دز از اين واکسن خواهد بود که با توجه به برنامه کشوري، در فصل بهار احتمالا براي تکميل فاز ۱ و عمدتا براي واکسيناسيون افراد مشمول فاز ۲ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره