نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

جایزه‌ای که کامتان را تلخ می‌کند

منبع
ايران
بروزرسانی
جایزه‌ای که کامتان را تلخ می‌کند

ايران/ چند سالي است که در کشورمان با پديده جديدي با عنوان کلاهبرداري به بهانه برنده شدن در مسابقات مختلف رو به رو شده‌ايم. يک شگرد مجرمانه که هزاران نفر را در دام کلاهبرداران گرفتار و ميلياردها تومان به جيب خلافکاران و مجرمان سرازير کرده است.

در اين شگرد فردي در تماس با تلفن همراه قرباني خود مدعي مي‌شود که وي در يک مسابقه راديويي و تلويزيوني يا مسابقات شرکت‌هاي مخابراتي برنده جايزه شده است و حالا براي دريافت اين جايزه که معمولاً نيز مبالغي بين 2 تا 10 ميليون تومان عنوان مي‌شود فرد مورد نظر بايد به نزديک‌ترين دستگاه عابر بانک مراجعه کند تا با اجراي دستوراتي که فرد تماس گيرنده به وي مي‌دهد پول به حسابش واريز شود.

اين در حالي است که اغلب افراد پس از اين تماس‌ها به واقعي بودن آن شک نکرده و بلافاصله براي دريافت جايزه خيالي خود به دستگاه عابر بانک مراجعه مي‌کنند اما فقط با وارد کردن چند شماره و فشردن چند کليد نه تنها پولي به حسابشان واريز نمي‌شود بلکه تمام موجودي حسابشان نيز در کمتر از چند ثانيه خالي شده و به حساب کلاهبرداران منتقل مي‌شود.

خانم جواني که چند ماه قبل قرباني يکي از همين تماس‌هاي کلاهبردارانه شده بود در تماس با روزنامه ايران گفت: عصر يک روز جمعه تلفن همراهم زنگ خورد و خانمي خوش بيان خبر برنده شدن مرا به خاطر خوش حسابي در پرداخت هزينه تلفن همراهم اعلام کرد. او به من گفت 5 ميليون تومان جايزه به من تعلق گرفته است. سپس از من خواست براي دريافت جايزه‌ام به پاي دستگاه عابربانک بروم.

من که کمي مشکوک شده بودم پرسيدم چرا بايد اين کار را بکنم و چرا خودشان اين جايزه را به حسابم واريز نمي‌کنند که با چرب زباني به گونه‌اي مرا قانع کرد که بدون هيچ پرسشي به نزديک‌ترين عابر بانک رفتم. به شماره‌اي که با من تماس گرفته بود زنگ زدم همان خانم گوشي را جواب داد و از من خواست مراحل انتقال وجه را انجام دهم وقتي دکمه پايان عمليات را فشار دادم ناگهان پيامکي برايم ارسال شد که از ديدن آن شوکه شدم پيامک از بانک بود اما نه تنها پولي به حسابم واريز نشده بود بلکه کل موجودي حسابم نيز خالي شده بود.

خانم جوان ادامه داد: اما بدتر از اين کلاهبرداري اتفاقي بود که در پيگيري پرونده‌ام رخ داد. وقتي به پليس شکايت کردم و پرونده‌ام پس از حدود دو ماه به دادسرا رفت پس از بررسي پرونده در حالي که پليس حتي رد مرد کلاهبردار را هم پيدا کرده بود در دادسرا براي پرونده‌ام منع تعقيب زدند و گفتند جرم کلاهبرداري اتفاق نيفتاده است. حالا مانده‌ام که بايد چه کار کنم؟

اين در حالي است که نمونه اين پرونده‌ها در کشور بشدت افزايش يافته است و تحقيقات پليسي نشان مي دهد اين کلاهبرداري ها اغلب از سوي زندانيان سابقه دار و از داخل زندان هدايت مي شود. در همين رابطه روز گذشته سردار عليرضا لطفي، رئيس پليس آگاهي پايتخت، اين موضوع را کلاهبرداري دانسته و گفت: در چند سال اخير جرمي در سطح کشور به‌صورت حرفه‌اي و شبکه‌اي تحت عنوان کلاهبرداري تلفني يا همان کارت ‌به کارت رواج پيدا کرده است‌.‌

 در اين روش کلاهبرداران با استفاده از گوشي تلفن همراه اقدام به برقراري تماس با شهروندان کرده و به بهانه‌هاي مختلف مثل برنده شدن سفر زيارتي در قرعه‌کشي همراه اول، برنامه راديويي و... افراد را مجاب به حضور در پاي خودپرداز کرده و با القاي اعداد و ارقام، اقدام به انتقال وجوه آنها به حساب‌هاي در اختيار خود مي‌کنند. حتي با مواردي مواجه بوديم که با در اختيار گرفتن رمز دوم حساب وجوه شاکي‌ها را از حسابشان برداشت کردند.

سردار لطفي با بيان اينکه براي پيشگيري از وقوع اين جرم اقدامات متعددي انجام شده، افزود: از جمله تعدادي از بانک‌ها اقدام به درج مطالبي در صفحه مانيتور دستگاه خودپرداز کردند، همچنين‌ ‌اطلاع‌رساني‌ در جرايد و رسانه‌هاي گروهي منجر به کاهش وقوع اين جرم شد اما با وجود اطلاع‌رساني انجام شده متأسفانه هنوز آمار وقوع بسيار زياد بوده و تعداد زيادي از هموطنان گرفتار حيله کلاهبرداران مي‌شوند. با تحليل علت وقوع جرم و مصاحبه با مالباختگان متوجه شديم که اين افراد به علت عدم اطلاع دقيق، قرباني شيادان شده‌اند.  وي خاطرنشان کرد: مهم‌ترين نکته کليدي‌ که‌ همه افراد بايد بدانند اين است که براي دريافت جايزه نيازي به مراجعه به دستگاه خودپرداز نيست!

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره