مشرق/ به گفته غلامرضا رضايي، قيمت تمام شده حج عمره براي زائران اين سفر با قيمتهاي دوميليون و 80هزار تومان تا دوميليون و نهصد و 80هزار تومان خواهد بود.
نوسانات قيمت ارز هزينه سفر را هم صددرصدگران کرده است و افرادي که پيش از اين فيشهاي حج 500هزار توماني براي خريد حج عمره خريده بودند در حال حاضر براي اينکه بتوانند سفرحج داشته باشند، بايد افزون بر هزينه ثبتنام مبالغ جديدي را نيز به حساب سازمان حج و زيارت واريز کنند يا از اين سفر جا بمانند؛ در اين صورت است که بسياري فيش حج را در بازار دلالي به فرد ديگري که توانايي پرداخت مابهالتفاوت فيش حج خريداري شده را دارد، واگذار ميکنند و به اين ترتيب بازارسياه فروش فيش حج عمره رونق گرفته است.
غلامرضا رضايي در ادامه به بهار گفت: «با توجه به اينکه قيمت ارز افزايش چند برابري داشته وهزينهاي که ما از ثبتنامشدگان ميگيريم به ريال است اما بايد خدمات کشور عربستان از جمله هتل و غذا و همينطور پول بليت پرواز خارجي را به قيمت دلار پرداخت کنيم بنابراين قيمت سفر حج حداقل صددرصدگران شده است. سال گذشته، ارزي که براي حج به ما تعلق ميگرفت ارز مرجع با قيمت 1270 تومان بود، اما امسال براي حج عمره ارز دوهزار و ششصدهزار توماني مبادلهاي به ما داده ميشود و به همين دليل، قيمت حج عمره تا اين حد بالا رفته است و کاري هم از ما ساخته نيست.»رضايي در پاسخ به اينکه قيمت حج تمتع چقدر افزايش خواهد يافت، گفت: «هنوز در مورد قيمت حج تمتع تصميمگيري نشده است اما با توجه به بالا رفتن قيمت دلار بالا رفتن قيمت حج تمتع هم دور از انتظار نيست.»
علاوه بر قيمت حج عمره قيمت حج دانشجويي نيز افزايش يافته است. محمد زارع، دبير سفر عمره دانشگاهيان در اين باره با اشاره به تعرفههاي اعلام شده براي عمره دانشگاهي امسال، به ايسنا گفت: «دانشجوياني که در فاصله زماني سوم فروردين تا هشتم فروردين اعزام ميشوند، بايد مبلغ دوميليون و 184هزار و 400 تومان بپردازند.»
به گفته او: «همچنين دانشجوياني که از هشتم فروردين به بعد اعزام ميشوند، بايد دو ميليون و 116هزار و 800 تومان واريز کنند.
به گفته زارع، هزينه عمره دانشگاهيان براساس ايستگاههاي پروازي مختلف کمي متغير خواهد بود، طوري که در ايستگاه پروازي مشهد و تبريز، به دليل دور بودن 100هزار تومان به هزينههاي ذکر شده اضافه ميشود. او اولين گروه اعزامي را دانشجويان متاهل و پس از آن دانشجويان مجرد پسر عنوان کرد.