نماد آخرین خبر

مادران باردار و شیرده مجاز به تزریق واکسن هستند؟

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مادران باردار و شیرده مجاز به تزریق واکسن هستند؟

ايرنا/عضو ستاد ملي مقابله با کرونا گفت: مادران باردار و شيرده مي‌تواند واکسن آسترازنکا بزنند و منعي براي آنها وجود ندارد.

مسعود مرداني روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ايرنا افزود: در حال حاضر دستورالعمل کشوري براي تزريق واکسن مادران باردار و شيرده وجود ندارد اما اين افراد مي توانند در صورت تمايل خود اقدام به تزريق واکسن آسترازنکا کنند.

وي اظهار داشت: تحقيقاتي در مورد عوارض تزريق واکسن براي مادران شيرده و باردار انجام نشده و برخي واکسن ها بدليل محدود بودن اطلاعات در شيردهي منع مصرف دارند و از بين برندهاي موجود در ايران واکسن آسترازنکا بصورت محدود در زنان شيرده تزريق شده در صورتي که زنان شيرده در ريسک بالا براي ابتلا به کرونا قرار و با ريسک فاکتور براي تشديد بيماري در آنها  وجود داشته باشد با صلاحديد پزشک معالج مي توانند واکسن آسترازنکا را تزريق کنند و بعد از تزريق اين واکسن نيازي به قطع شيردهي نيست.

اين استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ادامه داد: زنان باردار در مقايسه با ساير افراد در معرض خطر بيشتري براي بيماري کرونا قرار دارند و زنان باردار مبتلا به کرونا ممکن است در مقايسه با ساير زنان باردار در معرض خطر بيشتر عواقب نامطلوب مانند زايمان زودرس باشند.

مرداني تصريح کرد: مطالعات محدودي در خصوص ايمني واکسن کرونا در زنان باردار انجام شده، تصميم گيري در اين زمينه نياز به هماهنگي پزشک معالج و زنان باردار دارد تا با در نظر گرفتن ميزان شيوع بيماري کرونا در جامعه ريسک ابتلا به بيماري و اطلاعات محدود در زمينه واکسيناسيون زنان باردار تصميم گيري شود.

در گزاره برگ شماره ۴۰ کميته ساماندهي تحقيقات کوويد ۱۹ وزارت بهداشت، از شروع پاندمي بيماري کوويد ۱۹ در اوايل سال ۲۰۲۰ تا اواسط سال ۲۰۲۱ نزديک به چهار ميليون نفر در سراسر جهان جان خود را در اثر اين بيماري از دست داده اند.

افراد با سنين بالا، داراي نقص سيستم ايمني و همچنين افراد داراي بيماري هاي زمينه اي در خطر بيشتري براي مرگ بوده اند.

 براساس اعلام کميته ساماندهي تحقيقات کوويد ۱۹ وزارت بهداشت، در اين ميان تحقيقات بر روي زنان باردار نشان داد که اگرچه علائم اين بيماري در زنان باردار مشابه زنان غيرباردار است ولي زنان باردار مبتلا به کوويد ۱۹ تا حدي بيشتر در معرض خطر بستري در بخش مراقبت هاي ويژه (ICU) و مرگ هستند.

بيماري کوويد ۱۹ در مادران مي تواند باعث ايجاد زايمان زودرس، مرده‌زايي، اختلال کارکرد ارگان هاي حياتي، افزايش ضربان قلب و ديسترس جنين، پارگي زودرس کيسه آب، سزارين و مرگ آن ها شود.

با توسعه انواع واکسن ها عليه ويروس کوويد ۱۹ و شروع جهاني واکسيناسيون از اوايل ۲۰۲۱ اميدهاي زيادي براي نجات بيشتر جان انسان ها و کاهش عوارض شديد بيماري در همه گروه هاي جمعيتي ايجاد شده است، اما با توجه به استفاده اضطراري از اين واکسن ها، نوظهور بودن و همچنين کمبود اطلاعات باليني، چالش ها و سؤالات مهمي در مورد استفاده از اين واکسن ها در گروه هاي خاص جمعيتي مانند زنان باردار و مادران شيرده وجود دارد.

واکسن آسترازنکا محصول يک شرکت داروسازي و زيست‌فناوري چندمليتي به همين نام است و از دسامبر ۲۰۲۰ مراحل کارآزمايي باليني را جهت توليد واکسن کوويد ۱۹ آغاز کرد و در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۲۰ اين واکسن با ايمني ۷۰ درصد براي استفاده در برنامه واکسيناسيون برخي کشورها قرار گرفت.

تا کنون چند ميليون دز از واکسن آسترازنکا به کشور وارد و به گروه هاي معين تزريق شده است.

همچنين تا کنون ۱۰ ميليون و ۷۴۱ هزار و ۹۵۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو ميليون و ۸۴۴ هزار و ۲۵۰ نفر نيز دُز دوم را تزريق کرده اند و مجموع واکسن هاي تزريق شده در کشور به ۱۳ ميليون و ۵۸۶ هزار و ۲۰۶ دُز رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar