رئیس سازمان نهضت سواد آموزی: میانگین تحصیل در کشورمان 7.5 سال است
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
باشگاه خبرنگاران/ رئيس سازمان نهضت سواد آموزي گفت: ميانگين تحصيل در کشورمان 7.5 سال است که رشد آن در جهان 11 است.
باقر زاده رئيس سازمان نهضت سودآموزي در هفتمين اجلاس شوراي عالي استانها اظهار داشت: امروز 34 سال و 7 ماه و 9 روز از پيام رهبر انقلاب در هفتم دي ما سال 58 گذشته که آن زمان خطاب به همهي مردم پيامي را صادر کرد و قرار شد جلوتر از بهداشت و مسکن به بحث آموزش توجه ويژهاي شود.
وي در ادامه افزود: امام راحل ده سال زودتر از مجامع بين الملل به موضوع آموزش توجه کرده که طبق آن زمان 50 درصد از مردم خواندن و نوشتن نميدانستند.
باقر زاده با اشاره به سرشماري نفوذ مسکن که در سال 90 انجام شد، گفت: در اين سر شماري در مورد بحث سواد آموزي 9 ميليون و 700 نفر در گروه سني بالاي 6 سال فاقد تحصيل بودند که از اين آمار 3 ميليون و 800 هزار نفر زير 50 سال هستند.
وي افزود: ميزان طول عمر و اميد به زندگي افراد تحصيل کرده در سطح راهنمايي و بالاتر به طور ميانگين يک دهه از افراد بي سواد است.
رئيس نهضت سواد آموزي در خصوص وضعيت اقتصادي افراد تحصيل کرده اظهار داشت: افراد با سواد 30 درصد درآمدشان بيشتر از افراد بيسواد است.
وي با اشاره به جايگاه کشورمان در دنيا از نظر بحث سود آموزي اذعان داشت: از نظر بحث سود آموزي و اميد به تحصيل، جايگاهمان در دنيا چندان مساعد نيست و الان ميانگين تحصيل در کشورمان 7.5 است که رشد آن در جهان 111 است.
باقر زاده در ادامه بيان داشت: مسئلهي زيست محيطي و حاشيه نشيني يک دغدغهاي که پژوهشها نشان داده که کساني که تحصيلات بالاتري دارند، خسارت کمتري به محيط زيست وارد ميکنند.
وي در هفتمين اجلاس شوراي عالي استانها اظهار داشت: در بسياري از کشورها متولي آموزش،شهرداريها و شوراها هستند.
رئيس نهضت سواد آموزي افزود: منابع سود آموزي در سال 93 ، 24 درصد افزايش داشته و به ازاي با سود کردن هر نفر ميانگين 600 هزار تومان هزينه ميشود.
باقر زاده تصريح کرد: افراد بالاي 50 سال در اولويت با سواد کردن نيستند و گروه سني ويژه افراد ده تا بيست سال هستند.
وي خاطرنشان کرد: 75 هزار نفر نوجوان ده تا بيست ساله از نعمت سواد محروم هستند.