برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
آشپزی من

نواب ابراهيمي آشپز معروفي که فوت هاي آشپزي را بلد است

منبع
خراسان
بروزرسانی
خراسان/ نواب ابراهيمي متولد 69 تحصيلات خود را در رشته عمران تا مقطع کارشناسي ارشد ادامه داده است؛ اما به دليل آموزش آشپزي در اينستاگرام، آن هم در ويدئوهاي يک دقيقه اي معروف شده است. صفحه او 700 هزار دنبال کننده دارد. نواب دستورهاي آشپزي را به سادگي بيان مي کند و به دليل ژست هاي بامزه اش ويدئوهايش محبوب است. او مي گويد : «از بچگي شکمو بودم و به همين دليل بيشتر وقت ها بعد از مدرسه درآشپزخانه کنار مادرم آشپزي مي کردم .» اين روزها صفحه نواب در اينستاگرام از پربازديد ترين صفحات آشپزي است که به گفته خودش سعي مي کند از کمترين و دم دستي ترين مواد غذايي بهترين و با کيفيت ترين غذاها را بپزد و در اين کار سليقه زيادي هم به خرج مي دهد و کارش را پاکيزه تمام مي کند . دقت در ريزه کاري ها ، سرعت و مهارت او باعث شد با او درباره سبک کارش گفت و گويي را داشته باشيم. از مقطع راهنمايي همه غذاهاي ايراني را بلد بودم نواب به ما مي گويد:« من در دوره راهنمايي بيشتر غذاهاي ايراني را بلد بودم . خورش، زرشک پلو،... و در دبيرستان آشپزي را کامل انجام مي دادم و مادرم به من اعتماد به نفس مي داد. اما در آن زمان امکان اين که درس آشپزي بخوانم، نبود و اصلا به فکر آن نبودم . در حالي که آشپزي براي من علاقه است و غذا پختن هنوز هم واقعا حالم را خوب مي کند.» نقش مادرم درعلاقه ام به آشپزي از او مي پرسم که بيشتر مادرها علاقه اي به دخالت بچه ها در آشپزي ندارند، آيا براي شما هم اين گونه بود؟ مي گويد: «بعضي ازمادرها اجازه نمي دهند که فرزندشان وارد آشپزخانه شود، در حالي که مادرم با توجه به علاقه مندي من به آشپزي، گوشه اي از کار را به من مي سپرد. من در سن کم، آشپزي را کم کم ياد گرفتم و به تجربه متوجه ريزه کاري هاي پخت غذا شدم و هر جا لازم بود مادرم هم توضيح مي داد.» ترجيح ام غذاي بدون برنج است همه غذاها را دوست دارم يعني غذاي خوب و با کيفيت را دوست دارم ، اما ترجيح ام غذاهاي بدون برنج است. غذاهاي من ابتکاري است ، ممکن است از دستورهاي غذايي ديگر يا سايت هاي آشپزي خارجي الهام بگيرم اما به سليقه خودم غذاها را تغيير مي دهم . طعم هاي مختلف را تست مي کنم، در طول روز ممکن است پنج تا شش وعده غذا هم درست کنم. البته در خانواده ما همه آشپزي را دوست دارند و من بيشتر از همه. شکمو بودم من از بچگي خيلي شکمو و تپلي بودم . هميشه در آشپزخانه به مادرم کمک مي کردم و مادرم هيچ وقت من را از آشپزي منع نکرد . برعکس مثلا خورش قيمه که درست مي کرد، بخشي از کار را بر عهده من مي گذاشت. به اين شکل به تدريج متوجه ريزه کاري هاي آشپزي مي شدم مثلا وقتي سيب زميني را ريزتر کنم سريع تر سرخ مي شود و... . البته درطول سال ها اشتباهاتي هم داشته ام اما بابت آن ها سرزنش نشدم. به عنوان مثال يکي دوبار که تنها بودم و قرار بود خورش قيمه را در زودپز درست کنم غذا را سوزاندم . چرا هميشه سر آشپزهاي معروف آقا هستند؟ ابراهيمي درباره اين که چرا سرآشپزهاي معروف مرد هستند مي گويد:« فکر مي کنم خانم ها گاهي اوقات از روي اجبار آشپزي مي کنند . آشپزي در بيشتر دنيا وظيفه مادر هاست و پدرها آشپزي نمي کنند مگر علاقه مند باشند و به دليل همين علاقه، آشپزهاي خوبي هم هستند. البته در ميان سرآشپزهاي معروف دنيا، خانم هم هست.» تنها مربي من مادرم بود من تا چند سال پيش و زمان دانشجويي بوفه غذا و دکه ساندويچ فروشي داشتم. در سال 95 رستوران زدم اما بعد مجبور شدم آن را جمع کنم. براي آشپزي دوره اي نديدم و تنها مربي من مادرم بوده است . در اينستاگرام فوت وفن غذاها را در کمترين زمان (يک دقيقه) توضيح مي دهم وآماده مي کنم اما نمي توانم کل آن را تشريح کنم و مخاطب مي تواند توضيح زير پست را ببيند . من سعي مي کنم ويدئوها را طوري بسازم که همه بتوانند استفاده کنند، هدفم اين است که بگويم آشپزي کار سختي نيست و تنها بايد کمي حوصله داشت . بسياري از مواقع در يخچال را باز مي کنم و هر چه را در آن است انتخاب و غذا درست مي کنم يعني سعي مي کنم از کمترين مواد بهترين غذاها را تهيه کنم . زماني که خسته باشم آشپزي مي کنم . حتي براي اين که غذايي را درست کنم، طعم و ترکيب شان را در ذهنم مرور مي کنم . نکاتي که رعايت مي کنم در آشپزي چگونگي و ترکيب مواد خيلي مهم است و به ميزان پخت بستگي دارد . در آشپزي هميشه روغن کم مصرف و تا حد ممکن از آب به جاي روغن استفاده مي کنم. در ادامه مي افزايد : نمي توانم به همه پيشنهاد کنم که آشپزي کنند و چه غذايي را بخورند اما آشپزي کار سختي نيست بايد کمي حوصله به خرج داد و غذاي خوب آماده کرد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد