logo
  1. برگزیده
تحلیل ها

حمله «کیهان» به «فاضلی»: مدعیان اصلاحات، فرهنگ و اخلاق را ذبح کردند

منبع
کيهان
بروزرسانی
حمله «کیهان» به «فاضلی»: مدعیان اصلاحات، فرهنگ و اخلاق را ذبح کردند

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

میزگرد فرهنگی مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه محمد فاضلی مشاور او روز چهارشنبه ۳۰ خرداد برگزار شد، اما با یک جدال و رفتار زشت از سوی فاضلی خاتمه یافت.
  
میزگرد فرهنگی مسعود پزشکیان، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه محمد فاضلی و محمد بهشتی دو مشاور او روز چهارشنبه 30 خرداد برگزار شد، اما با یک جدال پینگ پنگی میان محمد فاضلی و شهاب اسفندیاری یکی از کارشناسان میزگرد خاتمه یافت. نشستی که با حواشی زیادی رو به رو شد و تا امروز همچنان بحث روی مسائل مطرح شده در آن ادامه دارد.

 ماجرای تنش در میزگرد پزشکیان چه بود؟ 
حین برگزاری میزگرد، شهاب اسفندیاری یکی از کارشناسان این برنامه در سؤالی خطاب به پزشکیان گفت: دکتر فاضلی که کنار شما هستند، عضو هیئت علمی پیمانی دانشگاه شهید بهشتی بودند، طبق مقررات عضو هیئت علمی عضو پیمانی نه می‌تواند مأمور باشد نه خارج از دانشگاه سمت بگیرد. ایشان در ریاست جمهوری و وزارت نیرو سمت داشتند و طبق گفته رئیس دانشگاه و مدیرگروه دو سال مراجعه و حضور در دانشگاه نداشتند، 8 سال دوره پیمانی‌شان طول کشیده اخراج شدند! چه الم شنگه‌ای در دانشگاه‌ها و رسانه‌ها راه انداختند.
90 هزار عضو هیئت علمی داریم، به خاطر 5 نفر حیثیت آموزش عالی ما را خدشه‌دار کردند. این‌ها بازی سیاسی است، مقهور بازی‌های سیاسی نشوید.»
فاضلی در جواب گفت: «رئیس دانشگاه دروغ می‌گوید، شما هم دروغ می‌گویید.»
اسفندیاری: آیا شما پیمانی نبودید؟
فاضلی: من پیمانی بودم.
اسفندیاری: پس چطور سمت گرفتید؟
پزشکیان: اجازه بدهید. گفتید جواب بدهد دیگر.
اسفندیاری: به من تهمت دروغ گویی زدید. حق ندارید تهمت دروغ‌گویی بزنید.
فاضلی: شما نمی‌دانید. من پیمانی بودم، با مجوز هیئت امنای دانشگاه سمت گرفتم.
اسفندیاری: آن وقت رئیس دانشگاه نمی‌دانست؟ چرا مجوز را منتشر نکردید؟
فاضلی: به وزرات علوم بفرمایید فاضلی سه سال پیش شکایت کرده، سه سال است جرأت نمی‌کنند رسیدگی کنند!
مجری: هم میکروفن دکتر فاضلی و هم میکروفن دکتر اسفندیاری را قطع کردیم چون انتظار رفتار فرهنگی داشتیم و این رفتار متناسب با شأن مخاطبان نیست.
پزشکیان: اجازه بدهید من صحبت کنم، همین رفتار نشان می‌دهد ما هنوز در فرهنگ مشکل داریم.
پزشکیان خطاب به فاضلی که قصد ترک برنامه را داشت: بشین آقای دکتر من به جای تو حرف می‌زنم.
فاضلی: در رسانه‌ای که ایشان به عنوان کارشناس با من مسئله شخصی دارد، صحبت نمی‌کنم.
او خطاب به مجری که او را دعوت به آرامش کرد، گفت: «برو بابا!»
اسفندیاری خطاب به فاضلی گفت: شما دنیا را به آتش کشیدید به‌خاطر این مسئله شخصی! تیتر تمام روزنامه‌ها شدید به‌خاطر این کار. مسئله شخصی است؟!
در نهایت، «محمد فاضلی» مشاور مسعود پزشکیان در یک اتفاق زشت، صندلی خود را ترک کرد و با پرتاب میکروفون از استودیوی برنامه خارج شد.

علت عصبانیت فاضلی چه بود؟
محمد فاضلی، استاد جامعه‌شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشکده شهید بهشتی است که به صورت پیمانی در این دانشگاه مشغول به تدریس بوده است.
محمد فاضلی که پیش از تدریس در دانشگاه بهشتی به دلیل برخی تخلفات به عنوان استادیار از دانشگاه یکی از شهرهای شمالی کشور اخراج شده بود، در دولت حسن روحانی با فشار افرادی نظیر حسام‌الدین آشنا مشاور وقت رئیس‌جمهور و رئیس سابق مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، به عضویت هیئت علمی این دانشگاه درآمد.
فاضلی در سال‌های 92 تا 96 معاون پژوهشی مرکز بررسی‌های استراتژیک و مدیر شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی بوده است.
عضویت فاضلی در هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همزمان با اشتغال وی در مرکز بررسی‌های استراژیک بود و همین امر موجب شد تا او به صورت تمام‌وقت در دانشگاه حضور نداشته باشد و این عدم حضور در زمان تمدید قرار داد مورد انتقاد اعضای هیئت جذب قرار گرفت که هربار با وساطت سعدالله نصیری قیداری ریاست دانشگاه مسئله حل می‌شد.
محمد فاضلی در اواخر دولت حسن روحانی درخواست تبدیل وضعیت به رسمی آزمایشی کرد که به دلیل عدم حضور و برخی تخلفات اداری نظیر فعالیت در یک پست رسمی در وزارت نیرو (رئیس سابق مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی) بدون اطلاع دانشگاه با تمدید قرارداد و تبدیل وضعیت وی مخالفت شد.
فخاری زواره یکی از اعضای کمیته جذب دانشگاه شهید بهشتی همان زمان در گفت‌وگو با تسنیم با تاکید بر پیمانی بودن حضور فاضلی در دانشگاه بهشتی و به پایان رسیدن مدت زمان قانونی این حضور، ادعاها مبنی بر اخراج وی را فاقد اعتبار دانست.

نصیری قیداری: نمی‌شود استادی در دو سال 2 ماه هم در دانشگاه حضور نیابد!

همان سال با وجود حاشیه‌های ایجاد شده بر سر اخراج این استاد دانشگاه، نصیری قیداری رئیس وقت دانشگاه شهید بهشتی نیز در مصاحبه‌ای با تاکید بر اینکه صلاحیت حرفه‌ای پنج نفر از اعضای هیئت علمی به دلایلی رد شد، گفت: تعداد 40 ساعت حضور در دانشگاه مطابق قانون لازم‌الاجرا است و نمی‌شود نیروی پیمانی در دو سال 2 ماه هم در دانشگاه نباشد، دکتر فاضلی بارها تذکر گرفته‌اند که در دانشگاه حضور داشته باشند.
وی افزود: آخرین جلسه تبدیل وضعیت اعضاء هیئت علمی پیمانی شهریورماه 1400 برگزار شد و صلاحیت حرفه‌ای پنج نفر از همکاران به دلایلی رد شد. هیئت اجرائی هم وقت زیادی بر روی بررسی صلاحیت دکتر فاضلی گذاشت؛ اما به این نتیجه نرسید که ایشان تبدیل وضعیت شود. کمیته‌های مربوطه در دانشگاه یک جلسه خود را به این موضوع اختصاص داده‌اند. در ضمن با تشکل‌های دانشجویی جلسه گذاشته و به نامه انجمن جامعه‌شناسی نیز پاسخ داده شد.
نصیری قیداری ادامه داد: در مرحله بعد در شروع کار به استاد پیمانی سه سال وقت می‌دهیم تا بر اساس برنامه‌ای که اعلام می‌کند به رسمی آزمایشی تبدیل وضعیت شود. اگر نتوانست نظر موافق را برای این کار کسب کند، یک یا دو سال دیگر به ایشان فرصت می‌دهیم و اگر باز هم در این امر موفق نشدند، باید از هیئت امنا وقت بیشتری برای عضو هیئت علمی پیمانی درخواست کنیم و این مشروط بر این است که بتوانیم از ایشان در برابر هیئت امنا دفاع کنیم که شخص در حال برطرف کردن مشکلات موجود است یا مشکلاتی داشته که نتوانسته رضایت دانشگاه را جذب کند.
رئیس سابق دانشگاه شهید بهشتی افزود: در نهایت اگر عضو پیمانی در مدت 8 سال نتوانست با رای جمع، موافقت لازم را برای تبدیل وضعیت کسب کند، دیگر هیئت امنا به ایشان فرصت نمی‌دهد و این به معنای اخراج نیست؛ بلکه در اصل قرارداد ایشان تمدید نمی‌شود. پس از آن ما راه‌های اعتراض به وزارت علوم را هم به استاد مذکور معرفی می‌کنیم که قدم اول اعتراض به وزارت علوم است. پس از اعتراض به وزارت علوم، وزارت دو نفر را به هیئت اجرائی جذب دانشگاه می‌فرستد تا با دو نفر اعضاء جا به جا شوند و در این مورد تصمیم گیری کنند. اگر شکسته شدن رای هیئت اجرائی جذب در جلسه تجدید نظر هم رای نیاورد، عضو هیئت علمی می‌تواند بنا بر ماده 21 به وزارت علوم اعتراض کند و اگر وزارت علوم بعد از بررسی‌های لازم رای بدهد که استاد برگردد، ما آن را می‌پذیریم. اگر این مراحل نتیجه نداد، ایشان می‌تواند به هیئت عالی جذب و در نهایت به دیوان عدالت اداری شکایت کند.
وی درباره الزامات تبدیل وضعیت اعضاء هیئت علمی پیمانی به رسمی آزمایشی، گفت: عضو هیئت علمی برای تبدیل وضعیت باید مقالاتی داشته باشد. در ضمن درخواست ما این است که بدون اطلاع، در خارج از دانشگاه پست نداشته باشند تا در دانشگاه حضور کافی داشته باشند؛ چرا که ما بنا به مصوبات شورای عالی استان تهران باید اساتید را ملزم به حضور در دانشگاه کنیم.
نصیری قیداری خاطرنشان کرد: 40 ساعت حضور در دانشگاه مطابق قانون لازم‌الاجرا است و نمی‌شود نیروی پیمانی در دو سال 2 ماه هم در دانشگاه نباشد؛ در ضمن نمی‌توان قانوناً نام هیئت علمی که کار خود را انجام نمی‌دهد و کتاب و مقاله نمی‌نویسد و کار اجرائی و فرهنگی و علمی انجام نمی‌دهد را عضو هیئت علمی گذاشت.


حواشی‌ای که ادامه پیدا کرد
پس از ماجرای این میزگرد، برخی از فعالین رسانه‌ای و سیاسی، سعی در توجیه رفتار فاضلی و استفاده مطلوب به نفع کمپین انتخاباتی نامزد خود داشتند. از طرف دیگر، برخی از فعالین فضای مجازی، با یادآوری رفتاری مشابه از سوی «عباس آخوندی» وزیر سابق راه که با پرتاب میکروفون خبرنگار جنجالی شده بود، این مدل واکنش و عصبانیت از سوی اصلاح‌طلبان را مسبوق به سابقه دانستند. نکته‌ قابل توجه دیگر پرتاب میکروفن توسط فاضلی به سمت پزشکیان بود که برخی این رفتار را نشان از بی‌اعتنایی او به پزشکیان دانستند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar