سرمقاله جوان/ «وحدت» پادزهر توطئهها
روزنامه جوان/« «وحدت» پادزهر توطئهها » عنوان یادداشت در روزنامه جوان به قلم حمیدرضاشاهنظری است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
شاید اندکی از ایرانیان تصور کنند به علت مخالفت با سیاستهای جمهوری اسلامی یا مخالفت با اسلام، اهمیتی ندارد که دشمن چه ضرباتی به این کشور میزند و نهایتاً این حکومت است که ضربه خواهد خورد، ولی این عده از این غافل هستند که در تقسیمبندی دشمنان ایران اسلامی، همه ایرانیان فارغ از اعتقادات شخصیشان یا دیدگاه سیاسیشان، یک ایرانی مسلمان خاورمیانهای هستند که باید تحت سلطه آنان قرار گیرند و در خدمت آنان باشند!
با همین نگاه است که دشمنان ملت ایران در هر ضربه و آسیبی که به کشور میزنند، هیچگونه تفکیکی بین آحاد مردم قائل نیستند و نخواهند شد. اگر تحریمی باشد، دود آن به چشم همه ایرانیان فارغ از اعتقاد، نژاد و ترجیح سیاسی آنان خواهد رفت و اگر ضربه امنیتی یا نظامی نیز باشد، به همین صورت. شاید یکی از یاوهترین و در عین حال صادقانهترین سخنان مقامات غربی از حیث نگرش واقعی و قضاوت مغرضانه آنان نسبت به همه ایرانیها را ترامپ جمهوریخواه، رئیسجمهور پیشین امریکا بر زبان آورد که در یک مصاحبه رسانهای چندین بار از لفظ «ملت تروریست ایران» استفاده کرد؛ مشابه سخنان خبیثانهای که وندی شرمن دموکرات، مذاکرهکننده ارشد امریکایی در کوران مذاکرات هستهای منتهی به برجام درباره ایرانیان گفت؛ «فریب و نیرنگ بخشی از DNA ایرانیان است.» واجب است بر هر ایرانی که این سخنان را به صورت روزانه با خود مرور کند تا نسبت امریکا و دشمنانش با خود و ایران را به درستی بشناسد.
«وحدت» علاوه بر اینکه یک ضرورت توصیهشده دینی برای مسلمانان است، یک قاعده صددرصد عقلی نیز است. هر جا تفرقه و چنددستگی است، گروهها و جوامع تضعیف میشوند و به فروپاشی میرسند و در هر جا و هر جامعهای وحدت حاکم بوده، آن جامعه بر مشکلات فائق آمده و نتایج شگرفی گرفته است. اگر تاریخ را مطالعه کنیم، ملاحظه میشود که هر جا ملتها و امتها با وحدت عمل کردهاند، به موفقیت دست پیدا کردهاند و هر جا که اسیر اختلافات شده یا در دام تفرقهافکنی دشمنان افتادهاند، شکست را پذیرا شدهاند و به همین خاطر هم امتها و ملتهای زیادی در طول تاریخ دوام نیاورده و از بین رفتهاند. برای نمونه نقشه فعلی کشورهای اسلامی ماحصل سیاستهای دشمنان امت اسلامی است. تجزیه ایران بزرگ به چندین کشور که امروز اختلافات متعدد مرزی بین برخی از این کشورها وجود دارد تا تجزیه حکومت عثمانی به چند کشور کوچک ماحصل سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» دشمنان اسلام است.
در سطح جهان اسلام، اگر به تاریخ سیاسی- کلامی مراجعه شود، مشاهده میشود که در قرون اولیه اسلام، تفکر سلفی- تکفیری که ریشه در جریان اهل حدیث دارد، در همان قرون اولیه از سوی خود اهل سنت مورد استقبال قرار نگرفت و حاشیهنشین شد و حتی بعدها که در قرون هفتم و هشتم با نظرات ابنتیمیه و شاگردش ابنجوزی رشد یافت، مجدداً با عدماستقبال از سوی اهل سنت مواجه شد و مجال توسعه پیدا نکرد، ولی بعدها با هدایت سرویسهای جاسوسی غربی و انگلیسی تلاش شد در قالب وهابیت احیا شود، به خصوص بعد از انقلاب اسلامی که یک انقلاب بزرگ جهانی بود که همه مسلمانان را به اتحاد فرا میخواند و از آنان میخواست در برابر دشمنان اسلام به صورت یکپارچه عمل کنند و از ماحصل این انقلاب و این تفکر، جبهه مقاومت اسلامی در برابر غرب و صهیونیسم به وجود آمد، مجدداً با هدایت سرویسهای اطلاعاتی غربی، جریانات تکفیری در جهان اهل سنت و جریانات شیعه انگلیسی در میان شیعیان برای ایجاد شکاف و اختلاف بین مسلمانان به شدت توسعه پیدا کردند. در این باره حتی اعترافات مقامات امریکایی از جمله هیلاری کلینتون و ترامپ هم موجود است که به صراحت داعش را دستساخته سرویسهای اطلاعاتی امریکایی و غربی معرفی میکنند، حتی در عرصه راهبردی و میدانی نیز مدیریت جریانات تکفیری به گونهای رقم خورد که نوک پیکان حملات آنان به جای جبهه استکبار و نظام سلطه به سمت محور مقاومت و تشیع باشد. ادعای جریان «داعش» مبنی بر اولویت داشتن جنگ با شیعیان و محور مقاومت به عنوان «عدو قریب» به جای امریکا و رژیمصهیونیستی به عنوان «عدو بعید» به روشنی نشاندهنده صحنهگردانان واقعی و نیت اصلی این جریانات به ظاهر اسلامی است، حتی بیانیه اخیر این گروه علیه حماس و مبارزان فلسطینی در اوج نبرد شرافتمندانه این مبارزان و مجاهدان علیه دشمنان بشریت نیز گویای این واقعیت است.
علاوه بر وحدت میان مسلمانان، در سطح ملی و بینالمللی نیز وحدت داخلی و بین کشورهای اسلامی یک ضرورت اساسی است. امروز در سطح ملت ایران و حتی سایر ملل منطقه نیز تلاش برای ایجاد تفرقه و جلوگیری از اتحاد و همبستگی ملی از سوی دشمنان به روشنی قابل مشاهده است. تلاش برای ایجاد اختلافات سیاسی، مذهبی، قومی و جغرافیایی در بین ایرانیان که امروز با روشها و شگردهای مختلف به شدت در جریان است، از تلاش برای ایجاد اختلاف سیاسی و دوقطبیسازی جامعه تا تلاش برای ایجاد اختلاف مذهبی بین شیعه و سنی با محوریت برخی جریانات مشکوک، از تلاش برای اختلافافکنی قومی بین فارس، ترک، لر، بلوچ و سایر اقوام ایرانی که به صورت پرشدت در رسانههای سنتی و به خصوص در بستر شبکههای اجتماعی در جریان است تا تلاش برای ایجاد اختلاف بین تهرانی، شمالی، پایتختنشین و شهرستانی که بر اهل تحقیق، دستهای سرویسهای امنیتی دشمن و واحدهای سایبری دشمنان ایران و اسلام در این دسیسهها کاملاً نمایان است. امروز حتی تلاشها برای ایجاد اختلاف بین ملت ایران با ملتهای منطقه کاملاً مشهود است که قبلاً بر ایجاد اختلاف بین ایرانیها و عراقیها متمرکز شده بود و با رشد راهپیمایی اربعین کاملاً خنثی و کمرنگ شد و امروز بر ایجاد اختلاف بین ایرانیان و افغانستانیها متمرکز شده است. روشن است که هر ایرانی فارغ از قومیت خود در وهله اول ایرانی است و ایران امروز ماحصل رنجها و تلاشهای همه اقوام، پدران و مادران همه ایرانیان در طول تاریخ بوده و سرنوشت همه ملت ایران نیز به هم گره خورده است، پس تأکید بر ارجحیت هر قومیت یا توهین به هر قومیتی باطل است و برای همه ایرانیان، ایرانیبودن اولویت و شاخصه اصلی هویتی است.
امروز باید هوشیار بود و در دام تفرقهافکنانی که از همه ایرانیان از هر قوم و مذهبی و در هر جغرافیایی و با هر نگرش مذهبی، فرهنگی و سیاسی به یک اندازه نفرت داشته و دشمنی دارند، نیفتاد. وحدت یک ضرورت اسلامی، ملی، عقلی و تأمینکننده حتی منافع شخصی نیز است. شایسته است با هر نگرشی «هفته وحدت» را که در آن هستیم، ارج نهیم و از آن به عنوان فرصتی برای خنثیسازی توطئهها استفاده کنیم و وحدت و همبستگی ملی و اسلامی را توسعه بیش از پیش دهیم.