نماد آخرین خبر

محدودیت‌های قدرت آمریکا در خاورمیانه

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
محدودیت‌های قدرت آمریکا در خاورمیانه

دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

۱۰روز پس از ۷ اکتبر، بایدن به تل آویو رفت و تلاش کرد صلح پایدار را برای منطقه به ارمغان بیاورد. آنچه پس از آن رخ داد، یک سال آشفتگی سیاسی و اجتماعی در داخل ایالات متحده، نزاع‌های مکرر با نتانیاهو و درگیری‌ای بود که در سراسر خاورمیانه گسترش یافته است. «مایکل شی‌یر» در گزارش ۸اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت، وقایع پس از اظهارات بایدن محدودیت‌های نفوذ او را در منطقه نشان داده است. درحالی‌که ایالات متحده به تسلیح اسرائیل ادامه می‌دهد، اما دولت بایدن بارها در مهار نتانیاهو که درخواست‌های کاخ سفید برای تنش‌زدایی و ایجاد فضایی برای دولت فلسطینی پساجنگ را به هیچ انگاشته، نادیده گرفته شده است.


 اکنون و با توجه به اینکه اسرائیل آماده انجام حملات تلافی‌جویانه علیه ایران است، به نظر می‌رسد جنگ گسترده‌تری که بایدن به دنبال جلوگیری از آن بود، در راه است. «آرون دیوید میلر»، یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌الملل، می‌گوید: «شکاف بین آنچه بایدن امیدوار بود به آن دست یابد و آنچه در نهایت مجبور شد با آن روبه‌رو شود، به اندازه دره‌ای بزرگ وسیع است.» میلر گفت، در مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۰، بایدن به رای‌دهندگان قول داد که «آمریکا برمی‌گردد و دوباره رهبری را در صحنه بین‌المللی دست خواهد گرفت.» اما یک سال پس از حملات ۷اکتبر در اسرائیل «محدودیت‌های نفوذ و قدرت آمریکا را نشان می‌دهد.» بایدن روز دوشنبه همزمان سالگرد ۷اکتبر با نتانیاهو صحبت نکرد و سکوت بین این دو از ۲۱اوت به این‌سو- یعنی نزدیک به هفت هفته پیش- ادامه یافت.تنش بین بایدن و نتانیاهو در بطن پرسش‌ها درباره نحوه مدیریت دولت وی با مساله اسرائیل بوده است: چرا چگونه متحدی را که با تهدیدی وجودی مواجه است تحت فشار قرار می‌دهید؟ اگر آن متحد توصیه شما را نادیده بگیرد تا کجا پیش می‌روید؟ و بسیاری پرسش‌های دیگر.

کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور که جایگزین بایدن به‌عنوان نامزد دموکرات ریاست‌جمهوری شد، اکنون با پیامدهای انتخاباتی این پرسش‌ها مواجه است. او روز دوشنبه در بیانیه‌ای متعهد شد که «هرگز از مبارزه برای عدالت» برای کسانی که توسط حماس کشته شده‌اند، دست برنمی‌دارد؛ اما همچنین گفت که «دلش از میزان مرگ و ویرانی در غزه می‌سوزد.» بایدن یک‌سال پیش متعهد شد که به غیرنظامیان غزه در بحبوحه نبردهای اسرائیلی «غذا، آب، دارو و سرپناه» برساند. به گفته مقامات بهداشت جهانی، طی سال گذشته، آمریکایی‌ها به مذاکره برای افزایش ارسال کمک‌ها یاری رساندند، اما به گفته مقامات بهداشت جهانی، حتی این کمک‌ها نیز بسیار کمتر از آن چیزی بود که مورد نیاز است. یک‌سال پس از ۷اکتبر، هشدارهای بایدن به طرف‌های منطقه‌ای هم ناکارآمد بود. امروز چهارشنبه ۲۸روز تا انتخابات باقی مانده است. ‌آیا بایدن کاری از پیش می‌برد یا مدیریت بحران به دست ساکن بعدی کاخ سفید سپرده خواهد شد؟

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar