نماد آخرین خبر

سرمقاله سازندگی/ هزینه‌ای که سرمایه‌گذاری است

منبع
روزنامه سازندگي
بروزرسانی
سرمقاله سازندگی/ هزینه‌ای که سرمایه‌گذاری است

روزنامه سازندگی/ «هزینه‌ای که سرمایه‌گذاری است» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم پروانه مافی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

در سخت‌ترین برهه از روزهای دشوار منطقه و جهان، دکتر پزشکیان در شرایطی سکان هدایت قوه مجریه را در این اوضاع آشوب‌زده و به‌هم‌ریخته به دست گرفت که جهان به خصوص منطقه غرب آسیا، آینده‌ای مبهم و فرای تمام پیش‌بینی‌ها و پیش‌داوری‌ها را رقم زده است.

در چنین شرایطی، سیاست‌های صادقانه، صمیمانه، دلسوزانه و در عین حال مدبرانه ایشان صدق‌نیت را بر دل‌های مردم تابانید و نور امید و آرامش را پدید آورد. اما همچنان انتظارات محقق نشده زیادی باقی‌مانده است که به نظر می‌رسد تا تحقق کامل آنها راه زیادی در پیش باشد.

واقعیت این است که مدت‌ها فقدان عقلانیت و در نتیجه ناکارآمدی در مدیریت جامعه، انتظارات نخبگان و اندیشمندان را دوچندان کرده است. چه آنان که از بد حادثه سال‌ها در دستگاه‌های اجرایی ماندند و به دلایل متعدد ناشی از تنگ‌نظری‌های بی‌سبب، عزلت گزیدند و چه آنان که به همین دلایل از ورود و تاثیرگذاری در جریان حرکت رو به جلوی کشور محروم شدند.

رئیس‌جمهور بارها در سخنان خود تأسی به منویات رهبری را سرلوحه کار دانسته و تاکید کرده است: «نباید بگذاریم نخبگان به واسطه برخی سنگ‌اندازی‌ها یا برخوردهای نامناسب از دانشگاه‌ها و ادامه فعالیت در کشور مأیوس شوند. هرچه در این زمینه خرج کنیم هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است».

از جمله پیشنهادات و راهکارهای توجه به نخبگان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱. تحلیل نیازها و اولویت‌ها: لازم است نیازها و اولویت‌های نخبگان با دقت شناسایی و تحلیل شود.

۲. بازخورد فعال: ایجاد سازوکار جمع‌آوری بازخورد از نخبگان درخصوص سیاست‌ها و روندها می‌تواند به بهبود و انطباق با نیازهای آنها کمک کند.

۳. فرهنگ نوآوری: تقویت فرهنگ نوآوری در جامعه از طریق آموزش‌های فعال و برگزاری جشنواره‌ها، مسابقات علمی و معرفی پژوهشگران موفق.

۴. حمایت از تحقیقات کاربردی: ایجاد پل ارتباطی بین تحقیقات بنیادی و کاربردی به منظور تجاری‌سازی دانش و تولید محصولات جدید.

۵. توسعه کارآفرینی: تشویق نخبگان به راه‌اندازی کسب‌وکارها و حمایت مالی و مشاوره‌ای از آنها.

۶. توجه به تنوع: جذب و حمایت از نخبگان با توجه به تنوع سنی، جنسیتی، نژادی و دیگر ویژگی‌ها.

۷. تقویت دیپلماسی علمی: توسعه برنامه‌هایی برای اشتراک دانش و معرفی دستاوردهای علمی در عرصه بین‌الملل.

۸. نظارت ‌شفاف: اعتمادسازی در فرآیندهای شفاف اداری و مالی و تشویق نخبگان به شرکت در برنامه‌های مختلف.


باید باور کنیم که نخبگان حکم گنجینه‌ای ارزشمند را دارند که بهره‌مندی از توانایی‌های آنها به موفقیت جامعه منجر می‌شود و با ایجاد فرصت‌ها و فضای مناسب، شرایطی فراهم کنیم که آنها بتوانند توانمندی‌های خود را به بهترین نحو به ظهور برسانند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره