نماد آخرین خبر

حالا وقت چانه‌زنی‌ درباره اف‌ای‌تی‌اف است

منبع
اطلاعات
بروزرسانی
حالا وقت چانه‌زنی‌ درباره اف‌ای‌تی‌اف است

اطلاعات/متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

یک کارشناس بین الملل موضوع اف.ای.تی.اف را ضرورتی انکار ناپذیر دانست و گفت: حتی اگر در موضوع هسته ای با غرب به تعامل ۱۰۰ درصدی هم برسیم، بازهم سیستم بانکی کشور نمی تواند بدون اف.ای.تی.اف با بانک جهانی مراوده مالی داشته باشد.

اصغر زارعی، کارشناس بین‌الملل در گفت‌وگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به فضای تقابلی و خصمانه غرب با جمهوری اسلامی ایران ، اظهار داشت: مواضع محدود کننده غرب در قبال ایران موضوع و بحث امروز نیست. بلکه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و قطع منافع آمریکا و کشورهای ذی نفوذ غربی، موضوع ایران هراسی و همچنین ایران ستیزی در دستور کار اتاق های فکر و عملیاتی آن ها قرار گرفت.

وی با اشاره به این که طی ۴ اخیر حداکثر تحریم ها علیه نظام اسلامی ایران اعمال شده است، افزود: آمریکا و غرب با اعمال تحریم‌های یکجانبه برای دور ماندن اقتصاد ایران از بازارهای جهانی تلاش می کنند. البته تبعات منفی و خسارت میلیاردها دلاری چنین حالتی نمی‌تواند پوشیده باشد. رکود تولید، قفل شدن تجارت، افزایش دامنه بیکاری از جمله آثار تحریم‌ها بوده اند که موجب بروز نابسامانی در حوزه اقتصادی و مالی ایران شده است.

این کارشناس بین الملل « توافق با غرب» را برای خروج از وضعیت موجود یک ضرورت دانست و گفت: مسئولان نظام باید در شرایطی که خاورمیانه دچار تنش و درگیری شده است، مذاکره با آلمان، انگلیس و فرانسه را جدی بگیرد تا شاید - تأکید می‌شود شاید-  این‌بار مذاکرات به گونه‌ای پیش برود که اقتصاد ایران بتواند با بازار جهانی وارد داد و ستد تجاری شود.

او افزود: دولت چهاردهم در تحقق وفاق ملی تا حد قابل قبولی توفیق داشته است و از آنجایی که با بدنه‌ حاکمیت رابطه تعاملی دارد، مقدمات مذاکره را برای خود فراهم کرده است. در واقع برخلاف دولت روحانی که مجالس نهم و دهم مانع دولت بودند، حالا آقای پزشکیان هم مجلس را در بحث سیاست خارجی همراه خود می‌بیند و هم نهادهای حاکمیتی بنای همکاری با قوه مجریه را دارند.بنابراین دولت باید با بررسی دقیق فرصت‌ها و تهدیدهای پیش رو و همچنین با در نظر گرفتن اینکه اروپایی‌ها درصدد بهره‌برداری از اوضاع و احوال ایران هستند، دقت و تمرکز لازم را در مذاکرات داشته باشد و اگر قراردادی منعقد می‌شود، تضامین محکمی اخذ شود تا قضیه خروج یکطرفه آمریکا از توافق هسته‌ای تکرار نشود.

زارعی یادآور شد: باید این واقعیت را پذیرفت که بدون پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی یا همان اف .ای. تی. اف، گرهی از گره های اقتصادی کشور باز نخواهد شد. بنابراین حالا که وفاق ملی موجب امیدواری در جامعه شده است، نظام حکمرانی تدبیر کند و موانع الحاق به اف. ای. تی. اف را برارد. در غیراین صورت حتی اگر در موضوع هسته ای با غرب به تعامل ۱۰۰ درصدی هم برسیم، بازهم سیستم بانکی کشور نمی تواند با بانک جهانی مراوده مالی داشته باشد. 
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar