سرمقاله همشهری/ ویژگیهای نظام بودجهریزی دوره ششم
همشهری/ «ویژگیهای نظام بودجهریزی دوره ششم» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم مجید باقری است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
روز گذشته دکتر زاکانی، شهردار محترم تهران برای ارائه لایحه بودجه سال۱۴۰۴ شهرداری پایتخت در صحن علنی شورای شهر تهران حضور یافت؛ لایحهای که رویکرد اصلی بودجه پیشنهادی ۱۴۰۴ است.
در ششمین دوره مدیریت شهری، تلاش شد که نظام بودجهریزی از رویکردهای انتزاعی و بیگانه با نیازهای اولویتدار پایتخت فاصله بگیرد و به سمت یک نظام بودجهریزی عملیاتی، کاربردی و متمرکز بر نیازهای اولویتدار شهروندان قدم بردارد که بحمدالله برای تحقق این هدف، گامهای مثبت و ارزشمندی برداشته شد.
گرهگشایی از مشکلات اولویتدار شهر و شهروندان، رویکرد اصلی لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۴ است که موضوع حملونقل و ترافیک در صدر این مسائل قرار گرفتهاست.
رقم بودجه سال۱۴۰۴ شهرداری تهران ۲۳۷همت است که نسبت به بودجه ۱۸۵همتی سال۱۴۰۳، حدود 27درصد رشد داشتهاست. از این میزان، 27درصد به حوزه هزینهای، ۵۹درصد به حوزه تملک دارایی سرمایهای و ۶درصد نیز به تملک دارایی مالی اختصاص یافتهاست. در اختصاص اعتبار به اولویتهای ششگانه هم ۴۹درصد از بودجه به حملونقل و ترافیک اختصاص دارد و سهم بخش اجتماعی و فرهنگی ۱۱درصد، خدمات شهری و محیطزیست ۱۵درصد، ایمنی و مدیریت بحران ۴درصد، شهرسازی و معماری ۳درصد و توسعه مدیریت و هوشمندسازی ۱۸درصد است.
همانگونه که شهردار محترم پایتخت هم در صحن شورا تصریح کردند، افزایش سرانه مناطق کمبرخوردار و تنظیم چارچوب بودجهریزی عملیاتی در شهرداری از بارزترین ویژگیهای لایحه پیشنهادی بودجه۱۴۰۴ شهرداری تهران است.
بر این مبنا، از مهمترین ویژگیهای نظام بودجهریزی در ششمین دوره مدیریت شهری و بهطور ویژه در لایحه پیشنهادی بودجه۱۴۰۴ شهر تهران میتوان به شاخصههای زیر اشاره کرد:
۱- تأکید بر تحقق حداکثری احکام مندرج در برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران
۲- تمرکز بر موضوع حملونقل و ترافیک بهعنوان ابرچالش شهر تهران
۳- برقراری توازن اعتباری بین سایر مأموریتهای شهرداری تهران
۴- تأکید بر اتمام و بهرهبرداری از پروژههای نیمهتمام و عدمتعریف پروژههای جدید دارای معارض
۵- ارتقای عدالت توزیعی با تأکید بر تأمین سرانههای خدماتی در محلههای کمبرخوردار
۶- توجه ویژه به بازنشستگان محترم (پیشبینی اعتبارات مورد نیاز برای جبران خدمات و افزایش رفاه کارکنان و بازنشستگان زحمتکش شهرداری تهران)
۷- ارتقای انضباط مالی و نظمبخشی به بودجهریزی
۸- مردمیسازی اداره شهر از طریق افزایش سهم بودجه مشارکتی (اجرای برنامه من شهردارم)
تجمیع این شاخصهها بیانگر تحول نظام بودجهریزی در ششمین دوره مدیریت شهری پایتخت است؛ تحولی که تمام هموغمش گرهگشایی کارشناسانه و عینی و زیرساختی از مسائل و مشکلات کلانشهر تهران است.
انشاءالله با حمایت اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران و تصویب لایحه پیشنهادی تقدیمشده از سوی شهردار تهران، بتوانیم در مسیر تحقق پروژهها و ارائه خدماتی شایسته شهر و شهرندان شریف تهرانی، همچون 3سال گذشته، در عرصه خدمتگزاری، مستحکم قدم برداریم.