نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

روحانی چه در سر دارد؟

منبع
تابناک
بروزرسانی
روحانی چه در سر دارد؟

تابناک/متن پیش رو در تابناک منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

حسن روحانی و اعضای دولتش این روز‌ها راهبرد جدیدی رسانه‌ای و سیاسی خود را رونمایی کرده‌اند: افشاگری علیه سوپرانقلابی ها، حمله به صداوسیما و تاکید بر مذاکره با آمریکا به عنوان راه حل وضعیت کنونی... 

 حسن روحانی رئیس جمهور اسبق در هفته های اخیر دور جدیدی از فعالیت سیاسی و رسانه ای خود را آغاز کرده است. او در آخرین روزهای سال عجیب ۱۴۰۳، با لحنی تازه و بسیار صریح از جریان سوپرانقلابی به شدت انتقاد کرد و دست به افشاگری علیه آنان زد.
 
روحانی در یک اظهارنظر صریح دیگر وضعیت کنونی ایران را "بسیار خطرناک" توصیف کرد.  
 
این در حالی است که محمود واعظی رئیس دفتر روحانی در هفته گذشته هم بلافاصله این راهبرد را ادامه داد و به دفاع از عملکرد دولت وقت در ماجرای برجام پرداخت، رویکردی که به نظر می رسد با یک توع هماهنگی ویژه اتخاذ شده و پیش بینی می شود همچنان ادامه خواهد یافت.
 
نوک تیز پیکان حملات حسن روحانی؛ صداوسیما بود، روحانی برای اولین بار از تعبیر خاص "گروهک" برای اداره کنندگان صداوسیما استفاده کرد. حسن روحانی در ماجرای برجام، زخم خورده سوپرانقلابی ها و به خصوص صداوسیما است و به نظر می رسد رویکرد جدید بر این اساس تنظیم شده باشد.
 
او به دوران اجرای برجام (۲۰۱۵–۲۰۱۸) اشاره کرد و گفت که در آن زمان، ایران رشد اقتصادی ۹.۴ درصدی و تورم زیر ۱۰ درصد داشت. اما پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، ایران سالانه حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار ضرر مالی متحمل شده و تاکنون این ضرر به ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلار رسیده است. 
 
او همچنین به مشکلات داخلی اشاره کرد، از جمله کاهش مشارکت انتخاباتی (۴۰ درصد در دور اول) و فاصله بین دولت و مردم. او کنترل رسانه‌های دولتی توسط "گروهی خاص" را نقد کرد و خواستار آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات شد. 
 
روحانی بر لزوم تعامل با جهان و وحدت ملی تأکید کرد و گفت که بدون جذب سرمایه، فناوری و بازار، بازسازی اقتصادی ممکن نیست. او از قول فتحی شقاقی، دبیرکل اسبق جهاد اسلامی در جریان سفر به ایران نقل قول کرد که: «اگر می‌خواهید به مسلمانان و فلسطین کمک کنید اول باید خودتان قوی و مستحکم باشید. حتی اگر استحکام ایران دچار مشکل می‌شود به ما کمک نکنید. اگر ایران نباشد مقاومت فلسطین و لبنان هم نخواهد بود. باید خودتان را به عنوان اولویت همیشه مد نظر قرار دهید.» کمک به مسلمانان جهان هم بعد از توانمندی و قدرت ایران ممکن خواهد بود.
بطور خلاصه می توان گفت سیاست حسن روحانی این است که ضربات و آسیب هایی را که در طول هشت سال ریاست جمهوری خود خورده است را جبران کند و طرحی نو دراندازد
 
این سخنرانی به دلیل انتقاد مستقیم به سیاست‌های فعلی دولت و پیشنهاد تعامل با جهان، بحث‌برانگیز شد. برخی آن را نشانه بازگشت سیاسی روحانی تلقی کردند .
  
 روحانی با تأکید بر نیاز به "تعامل سازنده با جهان"، خود را به عنوان یک "سیاستمدار و راهبر اهل راه حل" محور معرفی کرد که می‌تواند جایگزینی برای سیاست‌های فعلی باشد.

 
بلافاصله بعد از این دیدار با اعضای کابینه سابق، حسن روحانی که معمولا تن به مصاحبه نمی دهد، ، در مصاحبه‌ای که به مناسبت سال جدید با روزنامه ایران انجام داده  به بازی جدید خود ادامه داد و  سخنانی را مطرح کرده که در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور به عنوان افشاگری تلقی شده است. این سخنان، به بحث‌برانگیزترین موضوع روز‌های اخیر در فضای مجازی تبدیل شده است. 
 
حسن روحانی در این مصاحبه  مهم به موضوع کارشکنی‌های صورت گرفته در دوران ریاست جمهوری خود اشاره کرده و مشخصاً اتهاماتی را متوجه گروه‌هایی کرده که او از آنها با عنوان "تندروها" یا سوپرانقلابی ها  یاد می‌کند. روحانی در بخشی از سخنان خود مدعی شده است: "در کویت خانه‌ای را که پر از اسلحه بود لو دادند، فردی که در ایران ۱۹ سال مخفی بود، فرستادند به لبنان و دستگیرش کردند، به عبری نوشتند ما می‌خواهیم اسرائیل را نابود کنیم و بالاخره سفارت عربستان را اشغال کردند. " رئیس جمهور پیشین ایران تأکید کرده تمامی این اقدامات با هدف جلوگیری از اجرای توافق هسته‌ای (برجام) انجام شده است.
  
این نخستین بار است که روحانی با این صراحت و زبان گزنده به موانع بر سر راه دولت خود در اجرای برجام اشاره می‌کند. روحانی که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ (۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱) ریاست جمهوری ایران را بر عهده داشت، همواره یکی از چهره‌های حامی توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی بوده است. او در دوران ریاست جمهوری خود نیز بار‌ها به کارشکنی‌ها و مخالفت‌های داخلی با اجرای برجام اشاره کرده بود، اما این‌بار جزئیات بیشتری از این مخالفت‌ها را بیان کرده است.. نکته قابل توجه در مورد زمان‌بندی این افشاگری است.
 
 روحانی که پس از پایان دوره ریاست جمهوری خود مدتی سکوت اختیار کرده بود، اکنون و در آستانه تحولات سیاسی منطقه و جهان، تصمیم به بازگویی این روایت گرفته است. این زمان‌بندی می‌تواند حاکی از تلاش او برای بازگشت به صحنه سیاسی کشور یا تأثیرگذاری بر روند‌های جاری باشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

روحانی چه در سر دارد؟

روحانی چه در سر دارد؟
00:00
00:00
روحانی چه در سر دارد؟
1 / 1
روحانی چه در سر دارد؟
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره