نماد آخرین خبر

سرمقاله جام جم/ غنی‌سازی، خط قرمز تغییر‌ناپذیر

منبع
جام جم
بروزرسانی
سرمقاله جام جم/ غنی‌سازی، خط قرمز تغییر‌ناپذیر

جام جم/ «غنی‌سازی، خط قرمز تغییر‌ناپذیر» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم علاءالدین بروجردی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

از ابتدای روی کار آمدن دولت آقای ترامپ و با توجه به فضای غیرمنطقی حاکم بر دستگاه دیپلماسی آمریکا، خبرهای ضد‌و‌نقیض بسیاری در رابطه با جمهوری اسلامی ایران ومواضع مختلفی ازسوی مقامات آمریکایی مطرح شداما جمهوری اسلامی ایران پس از درخواست آمریکا جمع‌بندی کرد که مذاکره به شکلی غیرمستقیم با طرف آمریکایی انجام شود.
بر همین اساس، مذاکرات متعددی که عمدتا در عمان برگزار شد، با روندی متفاوت از موضعگیری‌های درون مذاکرات و بیرون از مذاکرات از سوی طرف آمریکایی پیش رفت. مجموعه موضعگیری‌های داخلی و خارجی نشان می‌دهد که فشارهای صهیونیست‌ها، چه در داخل آمریکا و چه کشورهای دیگر، پس از هر مرحله مذاکره منجر به اتخاذ مواضع جدید از سوی طرف مقابل می‌شد اما بازگشت آنها به میز مذاکرات همراه با تغییر در ادبیات بیان‌شان بود. از این‌رو، جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد چهارچوب مذاکرات رسمی را بر پایه گفت‌وگوهای غیرمستقیم قرار دهد. در آخرین دور مذاکرات نیز جمهوری اسلامی اعلام کرد که موضوع غنی‌سازی، خط قرمز جدی کشور است و به‌هیچ‌وجه قابل مذاکره نیست. ایران همچنین تأکید کرد که غنی‌سازی در آینده استمرار خواهد داشت و در صورت لزوم، آماده است شفاف‌سازی‌های لازم را درخصوص ادعاهای دروغینی که جریان‌های صهیونیستی پیرامون برنامه هسته‌ای کشور در جهان مطرح می‌کنند، انجام دهد؛ چرا که مجموعه ادعاهای مطرح‌شده علیه ایران پایه و اساس ندارد و ساخت سلاح هسته‌ای در جمهوری اسلامی، براساس فتوای مقام معظم رهبری حرام شده است. جمهوری اسلامی ایران همچنین تصریح کرد که حذف تمامی تحریم‌ها باید به‌طور هم‌زمان صورت پذیرد. مذاکرات گذشته تاکنون بر همین اصل دنبال شده و طرف مقابل نیز این مبنا را پذیرفته است. هرچند چشم‌انداز دقیق آینده مذاکرات همچنان نامشخص است اما طرف‌های مقابل، گزینه دیگری جز پذیرش شروط جمهوری اسلامی ایران ندارند. از سوی دیگر، معاون وزیر امورخارجه کشورمان روز گذشته در استانبول با نمایندگان سه کشور اروپایی مذاکره کرد. این گفت‌وگو با هدف بررسی مواضع و پیشنهادهای طرف اروپایی صورت گرفت. جمهوری اسلامی ایران به آنها هشدار داده که اقداماتی خارج از چهارچوب مستقیما به زیان خودشان خواهد بود. درصورتی که تحریم‌ها از سوی شورای امنیت مجددا بازگردند، ایران دیگر محدودیت‌های مربوط به NPT را نخواهد پذیرفت و تحولی منفی رخ خواهد داد که پیامدهای آن به زیان همه طرف‌ها، به‌ویژه منطقه خواهد بود. بنابراین هشدار جدی به طرف اروپایی داده شده که از بازی در قالب برجام خودداری کنند. درمجموع اگر آمریکا از طریق مسالمت‌آمیز و درست مشکل را حل کند و صادق باشد، ایران در تصمیمش صادق است و در چنین شرایطی کار می‌تواند به ثمر بنشیند، بنابراین نتایج مذاکرات با شرایطی که در آینده ایجاد خواهد شد، گره خورده است. همچنین این موضوع به این بستگی دارد که آنها در حرفی که زده‌اند صداقت نشان دهند ودرصورتی‌که صداقت نداشته باشندطبیعتا شرایط به‌گونه‌ای دیگر خواهد بود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره