نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

نشریه آمریکایی: مخالفان توافق با ایران، پایگاه مردمی ندارند

منبع
ايران
بروزرسانی
نشریه آمریکایی: مخالفان توافق با ایران، پایگاه مردمی ندارند

ایران/متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

بن آرمبر استر-سردبیر ارشد ریسپانسیبل استیت کرافت| نومحافظه کاران و متحدانشان در واشنگتن، اسرائیل و سایر نقاط، خواسته‌هایی غیرواقع‌بینانه درباره نتایج گفت‌وگوهای ایالات متحده با ایران در زمینه محدودسازی برنامه هسته‌ای این کشور مطرح می‌کنند، اما ترامپ هیچ دلیلی برای گوش دادن به آنها ندارد و نباید آنها را جدی بگیرد.
کمپین ضد توافق با ایران هفته گذشته به‌شدت فعال شد، زمانی که جمهوری‌خواهان در کنگره نامه‌ای به کاخ سفید فرستاده و از ترامپ خواستند که با هیچ توافقی که شامل «برچیدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران نباشد، موافقت نکند.
اندرو دی، سردبیر ارشد نشریه «آمریکن کانسرواتیو»گفت: «تمامی سناتورهای جمهوری‌خواه بجز «رند پل» نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهوری امضا کرده‌اند و از دولت خواسته‌اند که برای پایان دادن به ظرفیت غنی‌سازی ایران فشار بیاورد، آنها می‌دانند که این خواسته برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست و به‌وضوح در تلاش‌اند تا تلاش‌های دیپلماتیک ترامپ را خراب کنند.»
سینا طوسی، پژوهشگر ارشد غیربومی در مرکز سیاست بین‌الملل، این خواسته‌ها را «سمّی» توصیف کرد. او به «ریسپانسیبل استیت کرافت» گفت: «مطالبه غنی‌سازی صفر، محدودیت‌های دائمی و برچیدن کامل زیرساخت‌های هسته‌ای ایران- آن هم پس از آنکه آمریکا خودش توافق ۲۰۱۵ را نقض کرد- اصلاً موضع مذاکره‌ای محسوب نمی‌شود.»
در همین حال، سایر مخالفان توافق می‌گویند ایران به شرط عدم اجازه غنی‌سازی اورانیوم می‌تواند برنامه هسته‌ای‌اش را برای اهداف غیرنظامی حفظ کند.


اما خبر خوب برای ترامپ این است که ائتلاف ضد توافق با ایران، خارج از واشنگتن و اسرائیل هیچ پایگاه مردمی ندارد و ترامپ در صورت نادیده گرفتن آنها، هزینه سیاسی چندانی نخواهد پرداخت.
به عنوان مثال، یک نظرسنجی اخیر از سوی مرکز SSRS Opinion Panel Omnibu باهمکاری برنامه نظرسنجی موضوعات حساس دانشگاه مریلند نشان داد که اکثریت بزرگی از آمریکایی‌ها- ۶۹ درصد-از «توافقی که برنامه هسته‌ای ایران را به اهداف صلح‌آمیز محدود کند» حمایت می‌کنند و آن را به تقابل نظامی ترجیح می‌دهند. اما شاید از نظر سیاسی برای ترامپ مهم‌تر این باشد که ۶۴ درصد از جمهوری‌خواهان یعنی پایگاه رأی‌دهندگان او نیز با این دیدگاه موافق بودند.
مخالفان دیپلماسی با ایران اما تلاش می‌کنند این واقعیت را پنهان کرده و فضا را مغشوش کنند. مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها - که نزدیک به دو دهه است خواهان تغییر رژیم در ایران است - هفته گذشته نظرسنجی‌ای را تبلیغ کرد که در آن آمده بود «۷۶ درصد از آمریکایی‌ها گفته‌اند که تأسیسات تسلیحات هسته‌ای ایران باید نابود شود.» ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد و برنامه تسلیحات هسته‌ای هم ندارد و در نتیجه تأسیسات تسلیحات هسته‌ای‌ هم ندارد؛ موضوعی که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده به‌طور مرتب بر آن تأکید کرده است.
اما تنها مردم آمریکا یا پایگاه جمهوری‌خواهان نیستند که از اقدام ترامپ برای رسیدن به توافق با ایران حمایت می‌کنند. برخی از چهره‌های برجسته جناح «اول آمریکا» (MAGA) نیز از او پشتیبانی کرده‌اند.
استیو بنن، مشاور ارشد سابق ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، هفته گذشته در اشاره به نظرسنجی مریلند گفت: «اسمش عقلانیت است.» او همچنان نفوذ بالایی در حلقه ترامپ و میان هوادارانش دارد.
مارجوری تیلور گرین (نماینده جمهوری‌خواه کنگره از جورجیا) که نفوذ  زیادی در پایگاه هواداران ترامپ دارد، اخیراً مخالفت خود با جنگ با ایران را به‌شدت ابراز کرده است. او اوایل ماه جاری گفت: «هیچ شکافی بین پایگاه [مردمی] و رئیس‌جمهوری ترامپ وجود ندارد. شکاف واقعی میان کنگره و جمهوری‌خواهان وابسته به نهادهای سنتی است که در حال تضعیف برنامه‌های رئیس‌جمهوری هستند.»
ستاره رسانه‌های محافظه‌کار، تاکر کارلسون نیز که مانند استیو بنن، روابط نزدیکی با دنیای ترامپ دارد و در میان پایگاه هواداران رئیس‌جمهوری نفوذ زیادی دارد، به‌طور مشابهی نو محافظه کاران و دیگرانی را که در تلاش برای نابودی دیپلماسی ترامپ با ایران هستند، مورد انتقاد قرار داده است.
او ماه گذشته گفت: «هزاران آمریکایی کشته خواهند شد. ما جنگی که در ادامه می‌آید را خواهیم باخت. هیچ چیزی برای کشور ما مخرب‌تر از این نیست. هر کسی که از درگیری با ایران حمایت می‌کند، متحد ایالات متحده نیست، بلکه دشمن آن است.»
چارلی کرک، پادکستر محبوب راست‌گرا نیز به این انتقادها پیوسته است. او اخیراً گفت: «برخی در واشنگتن، درون پنتاگون و درون دولت هستند که می‌خواهند حملات نظامی علیه ایران انجام دهند. اغلب هم می‌گویند که این کار ساده است. فقط یک حمله و تمام. خب، صبر کنید. چند بار این حرفِ «یک ضربه و تمام» درست از آب درآمده؟ اصلاً تاکنون چنین چیزی واقعاً اتفاق افتاده؟»


«انـــــــــدرو دی» سردبیر «آمریکن کانسرواتیو»گفت: «ترامپ قدرت خود را در حزب جمهوری‌خواه به شکلی چشمگیر تثبیت کرده و قطعاً می‌تواند بدون پرداخت هزینه سیاسی، توافق خوبی با ایران امضا کند. پایگاه مردمی‌اش همچنان عاشق اوست و قانونگذاران و رسانه‌های محافظه‌کار از او می‌ترسند. نخبگان سیاسی هم از ترس خشم جنبش MAGA (مخفف عظمت را دوباره به آمریکا بازگردانیم-شعار ترامپ و هوادارانش) دنباله‌رو خواهند شد.»
رایان کاستلو، مدیر سیاست‌گذاری شورای ملی ایرانیان آمریکایی (NIAC) نیز با این دیدگاه موافق است. او گفت: «ترامپ اگر در سیاست خارجی خود دیدگاه‌های شکست‌خورده جناح بوش-چنی از حزب جمهوری‌خواه را تکرار می‌کرد، هرگز دو بار رئیس‌جمهوری نمی‌شد.
ترامپ می‌تواند با ایران توافق کند یا با پذیرش خواسته‌های سخت‌گیرانه و انعطاف‌ناپذیر به سمت جنگ کشیده شود- اکثریت قاطع آمریکایی‌ها می‌خواهند او با دیپلماسی رهبری کند.» در همین حال، به نظر می‌رسد که دموکرات‌ها- که بیشترشان از توافق هسته‌ای رئیس‌جمهوری اوباما در سال ۲۰۱۵ حمایت کرده بودند- بعید است بخواهند از هرگونه توافق احتمالی ترامپ با تهران بهره‌برداری سیاسی کنند.
نماینده کنگره، رو خانا (دموکرات از کالیفرنیا) یکی از چهره‌های برجسته سیاست خارجی دموکرات‌ها در مجلس، هفته گذشته گفت: «الان زمان سیاست‌بازی بر سر ایران نیست. من از [ترامپ] برای تلاش جهت رسیدن به توافق با ایران حمایت می‌کنم.»
نکته‌ای که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته اما به همان اندازه مهم است: قدرت‌های منطقه‌ای بزرگی مانند عربستان سعودی-که در گذشته به‌شدت علیه توافق اوباما با ایران لابی کرده بودند- اکنون موضع متفاوتی در قبال ترامپ اتخاذ کرده‌اند. علی واعظ از گروه بین‌المللی بحران هفته گذشته به میدل‌ایست آی گفت: «رهبران خلیج فارس به‌طور کلی از گفت‌وگوهای دولت ترامپ با ایران حمایت کرده‌اند، زیرا نمی‌خواهند در صورت شکست مذاکرات، در میانه یک تشدید تنش منطقه‌ای گرفتار شوند.»
کلسی داونپورت از انجمن کنترل تسلیحات اخیراً نوشته است: «نه‌تنها اتخاذ موضع سخت‌گیرانه «عدم غنی‌سازی» ایران را به‌طور کامل از میز مذاکره دور می‌کند، بلکه برای رسیدن به توافقی مؤثر نیز ضروری نیست و حتی خطر اشاعه هسته‌ای ایران را نیز کاملاً رفع نمی‌کند. برچیدن زیرساخت‌ها، دانشی را که ایران درباره غنی‌سازی اورانیوم به دست آورده، از بین نمی‌برد.»

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

نشریه آمریکایی: مخالفان توافق با ایران، پایگاه مردمی ندارند

نشریه آمریکایی: مخالفان توافق با ایران، پایگاه مردمی ندارند
00:00
00:00
نشریه آمریکایی: مخالفان توافق با ایران، پایگاه مردمی ندارند
1 / 1
نشریه آمریکایی: مخالفان توافق با ایران، پایگاه مردمی ندارند
00:00
00:00
0 MB