نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

کاظم صدیقی کیست؟

منبع
اعتماد
بروزرسانی
کاظم صدیقی کیست؟

اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

کاظم رجبی صدیقی متولد فروردین ۱۳۳۰ در شهرستان ابهر از توابع زنجان به دنیا آمد. بعد از سال 57 و در 27 سالگی وارد قوه قضاییه شد. حضوری طولانی در دستگاه قضا که سمت‌هایی از قبیل ریاست محاکم عمومی تهران و ریاست دادگاه عالی انتظامی قضات و مشاورت رییس قوه قضاییه را در کارنامه خود دارد.
در زندگینامه‌ای که از او در پایگاه خبری جماران نقل شده این مساله مورد اشاره است که «صدیقی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توسط مرحوم آیت‌الله قدوسی به قوه‌قضاییه رفته است.» 


روح‌الله حسینیان در گفت‌وگویی ویدیویی با برنامه حافظه تاریخی که امیر‌حسین ثابتی اجرای آن را برعهده داشت، درباره کاظم صدیقی در دهه 60 و قوه قضاییه گفته است: «یکی از ایراداتی که به آقای رییسی می‌گرفتند این بود که آقای رییسی جزو گروهی بوده که در آن سال‌ها -دهه 60- اعدام می‌کردند. خب باید به آقای رییسی جایزه داد. اولا که ایشان صبح از خانه‌اش بیرون نمی‌آمد حکم صادر کند علیه منافقین. مسوول کشور امام بود و تشخیص دادند ایشان مسوول این کار باشد. مردم باید از آقای رییسی تشکر کنند نه انتقاد. مسوولان قضایی حالا بدهکار شدند؟ یک روز به یکی از بزرگان و عرفا که رییس دادگاه بود به شوخی گفتم فلانی پرونده‌هایت را دیده‌ام، ماشاءالله قاطعانه حکم دادی. ایشان در جواب من گفت: «اگر چیزی برای خدا و قیامت داشته باشیم همین‌ها است.» حسینیان در پاسخ به اصرار ثابتی برای گفتن نام این قاضی می‌گوید: آقای صدیقی.


او سال 1382 در منطقه ازگل در شمال تهران یک حوزه علمیه به نام مدرسه امام خمینی بنا نهاد و تولیت آن را برعهده گرفت و نیز عهده‌دار تدریس دروس «امر به معروف و نهی از منکر» تفسیر قرآن، اخلاق اسلامی و درس خارج  فقه  شد. 
در سال‌های بعد صدیقی در یک سخنرانی خود در نماز جمعه تهران گفت: «اگر بخواهیم دین را رواج بدهیم باید برای حوزه‌های علمیه و مراکز  فرهنگی‌ بودجه  مناسب پیش‌بینی  شود.»


او از سال 1388 امام جماعت تهران را بر‌عهده دارد. با این وجود وقتی در انتخابات چهارم مجلس خبرگان رهبری در حوزه تهران ثبت‌نام کرده، ردصلاحیت شد. شورای نگهبان اعلام کرد که او را به دلیل عدم شرکت در امتحان اجتهاد رد صلاحیت کرده است. او در گفت‌وگویی به این ردصلاحیتش واکنش نشان داد و گفت: «عدم‌ احراز صلاحیت به‌ معنای این نیست که آنها آدم‌های بدی بوده‌اند، فقط این افراد برای اعضای شورای نگهبان شناخته نشده‌اند، چراکه آنها کسانی را تایید صلاحیت می‌کنند که  بشناسند.»


با وجود عدم تایید او در خبرگان چهارم، وی در انتخابات خبرگان پنجم نیز ثبت‌نام کرد و همچون دوره گذشته در آزمون اجتهاد شرکت نکرد. این‌بار هم با وجودی که او در کسوت امام جمعه تهران بود، صلاحیت وی از سوی شورای  نگهبان احراز  نگردید. 
کاظم صدیقی سال‌ها پای درس مصباح‌یزدی نشسته است و از مریدان اوست. بارها نیز در سخنرانی‌های خود از کرامات آن معلم و استادش نقل کرده. پرحاشیه‌ترین روایت مربوط به اظهاراتی است که درباره غسل بدن مصباح‌یزدی بعد از فوت او از جانب صدیقی نقل شد که سال 1399 در گفت‌وگو با شبکه قرآن صدا و سیما درباره گفت: بر ما خیلی سخت می‌گذشت ایشان که دیدند ما بسیار ناراحت هستیم چشم‌شان را باز کردند و فرمودند که ناراحت نباشید این ناراحتی تا دو هفته است بعد از دو هفته باغ وسیعی برای ما تدارک دیده شده است که ما را به آنجا می‌برند. این دلداری را به ما داد و دقیقا دو هفته بعد همه‌چیز تمام شد. یعنی ایشان از زمان فوت‌شان خبر داشتند و جایگاه‌شان را هم به ایشان نشان داده بودند. (در یک باغ وسیعی ما را می‌برند) آیت‌الله مصباح‌یزدی را در خانه غسل دادند و کسی غسل داد که آیت‌الله حق‌شناس را غسل داده بود؛ دامادِ داماد ایشان آقای دکتر محمدی جزو مریدان آیت‌الله حق‌شناس بود. او تعریف کرد آیت‌الله جاودان به ما پیام داد که اگر از آقای مصباح یک کرامتی دیدید به ما بگویید. غسال روایت می‌کند وقتی این پیام را دریافت کردم آرزو کردم که ‌ای کاش آیت‌الله مصباح در آن دنیا شفاعتی بکند. تا این آرزو را کردم دیدم آیت‌الله مصباح چشمان‌شان را باز کردند و یک نگاه مهربانانه‌ای کرد و دوباره چشمانش را بست. او در پایان مصباح‌یزدی را از اولیای مسلم خدا معرفی کرد.


در آن زمان برخی رسانه‌ها نوشتند که‌ نام‌ رضا مطلبی‌کاشانی به عنوان یک تاجر ثروتمند، سال ۱۳۹۱ کنار کاظم صدیقی در فهرست شش نفره موسسان موسسه پژوهشی آموزشی اندیشه‌های «امام‌خمینی» دیده می‌شود.


او درباره وضعیت حجاب و مسائل فرهنگی نیز همیشه دغدغه‌مند بوده است. به‌ طور مثال در مرداد ۱۳۹۵ از «ولنگاری فرهنگی» در ایران انتقاد کرد و گفت بعضی از مجله‌ها، فیلم‌های سینمایی و دیگر محصولات فرهنگی داخل ایران «سم» و «بدتر از میکروب ایدز و سرطان» است.


در مرداد ۱۳۹۳ نیز در میانه طرح جداسازی محل کار زنان و مردان در شهرداری تهران، موضوع تفکیک جنسیتی را «مهم‌تر از احداث تونل و پارک» دانست و خواستار توجه به آن شد. او مهر ماه سال گذشته نیز در خطبه‌های نماز جمعه گفت که «کشف حجاب و برهنگی برای جنگلی‌هاست و انسان دوست دارد همواره پوشش و وقار و حیا داشته باشد و ملاحظه خدا و بندگان خدا را بکند و خودش را در معرض چشم‌های طمعکار هرزه قرار ندهد، در آخرت هم لباس لازم داریم. در روز آخرت عده‌ای عریان برمی‌خیزند و در روز برزخ لباس به تن ندارند و در میان برزخیان سرافکنده‌اند، خدا می‌گوید اگر می‌خواهید در آخرت لباس متانت به تن داشته باشید و بی‌آبرو نشوید بهترین لباس، لباس تقواست، لباس کهف النفس از رذائل اخلاقی است.»


صدیقی در تیر ۱۳۹۷ جایگزین احمد جنتی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر شد. بسیاری شروع فعالیت حجاب‌بان‌ها را به این دوره نسبت می‌دهند. بازداشت دو پسر او و انتشار اسناد باغ ازگل از نگاه برخی از مردم با ادامه مسوولیت او در ستاد امر به معروف تعارض جدی دارد.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره