1. برگزیده
تحلیل ها

آماده‌ شدن آمریکا برای وارد کردن نیروهای زمینی به جنگ

منبع
تابناک
بروزرسانی
آماده‌ شدن آمریکا برای وارد کردن نیروهای زمینی به جنگ

تابناک/ متن پیش رو در تابناک منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

در شرایطی که پنتاگون برای افزایش حضور نیروهای زمینی در منطقه تلاش می‌کند، ایران با ترکیبی هوشمند از مین‌ریزی دریایی، جنگ نامنظم زمینی و دریایی و قدرت موشکی دقیق، هرگونه عملیات زمینی آمریکا را به یک تله پرهزینه و پرخطر تبدیل کرده است.پس از بیست‌وهفت روز درگیری، آمریکا تصمیم به اعزام نیروهای ویژه و یگان‌های زرهی بیشتر به پایگاه‌های اطراف خلیج فارس گرفته است. 

پس از بیست‌وهفت روز درگیری، آمریکا تصمیم به اعزام نیروهای ویژه و یگان‌های زرهی بیشتر به پایگاه‌های اطراف خلیج فارس گرفته است. به گزارش منابع نزدیک به فرماندهی مرکزی آمریکا، چندین کشتی حامل تجهیزات سنگین و نیروهای دلتا فورس و سیل در روزهای اخیر به سمت منطقه حرکت کرده‌اند. اما این اعزام‌ها با تهدیدهای فنی و نظامی جدی ایران مواجه است.نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات گسترده مین‌ریزی در نقاط استراتژیک تنگه هرمز و آب‌های نزدیک به سواحل جنوبی، آبراه را به میدان مین متحرک تبدیل کرده است.
 
مین‌های هوشمند دریایی از نوع EM-52 و انواع پیشرفته‌تر بومی، قابلیت فعال‌سازی از راه دور دارند و هر کشتی بزرگ آمریکایی که وارد این منطقه شود، با خطر انهدام یا آسیب جدی روبروست. ترکیب این مین‌ها با قایق‌های تندرو مسلح به موشک‌های ضدکشتی C-802 و C-704، هرگونه تلاش برای تأمین لجستیکی نیروهای زمینی را بسیار پرریسک کرده است. یک منبع نظامی ایرانی به شبکه المیادین گفت: «هر ناو یا کشتی پشتیبانی که نزدیک تنگه هرمز شود، هدف مشروع نیروهای دریایی خواهد بود.»در عرصه جنگ نامنظم دریایی، ایران از تاکتیک «دروغین» (Swarm Tactics) استفاده می‌کند؛ صدها قایق تندرو کوچک که با سرعت بالا و مانورهای پیچیده، ناوهای بزرگ آمریکایی را احاطه می‌کنند. این قایق‌ها مجهز به موشک‌های کوتاه‌برد، راکت و حتی سیستم‌های جنگ الکترونیک هستند و می‌توانند با حملات هماهنگ، رادار و سیستم‌های دفاعی ناو آبراهام لینکلن را اشباع کنند.
 
آسیب دیدگی قبلی این ناو پس از اصابت موشک‌های کروز، نشان می‌دهد که چنین تاکتیک‌هایی بسیار مؤثر واقع شده‌اند.در جبهه زمینی، نیروهای مسلح ایران تکنیک‌های جنگ نامنظم پیشرفته‌ای را آماده کرده‌اند. یگان‌های ویژه سپاه و ارتش با استفاده از شبکه تونل‌ها، کمین‌های هوشمند و پهپادهای انتحاری کوچک، هرگونه نفوذ زمینی محدود را به دام انداخته‌اند. موشک‌های ضدزره دهلاویه و توفان، همراه با مین‌های زمینی هوشمند، برای یگان‌های زرهی آمریکایی طراحی شده‌اند. تحلیل‌گران نظامی معتقدند که هر عملیات زمینی آمریکا در جنوب یا غرب کشور، با تلفات سنگین و انهدام سریع تجهیزات روبرو خواهد شد.قدرت موشکی ایران نیز لایه دیگری از تهدید را اضافه کرده است. موشک‌های بالستیک فاتح و ذوالفقار با دقت بالا، پایگاه‌های آمریکایی مانند العدید در قطر و علی السالم در کویت را هدف قرار داده‌اند. تصاویر ماهواره‌ای منتشرشده نشان می‌دهد که بخش‌های مهمی از این پایگاه‌ها ویران شده، آشیانه‌های هواپیماها آسیب دیده و چندین پهپاد MQ-9 Reaper و جنگنده F-15 در زمین یا هوا نابود شده‌اند.
 
 حتی یک فروند F-35 در عملیات رهگیری پدافند هوایی ایران سرنگون شد. این حملات، پشتیبانی هوایی لازم برای هر عملیات زمینی را به شدت محدود کرده است.پدافند هوایی ایران با سیستم‌های باور ۳۷۳ و اس ۳۰۰ ارتقایافته، آسمان را به منطقه ممنوعه برای هواپیماهای متجاوز تبدیل کرده است. سرنگونی چندین پهپاد پیشرفته آمریکایی، نشان‌دهنده عمق پوشش راداری و سرعت واکنش سیستم‌های ایرانی است.این تهدیدهای چندلایه مین‌ریزی دریایی، جنگ نامنظم دریایی با قایق‌های swarm، تکنیک‌های کمین زمینی، موشک‌های ضدزره و بالستیک دقیق — هرگونه ورود نیروهای زمینی آمریکا را به یک ماجراجویی پرهزینه تبدیل کرده است. 
 
دشمن که با ادعای برتری تکنولوژیک وارد میدان شده بود، حالا با واقعیت تلخ مواجه است: هر قدم زمینی یا دریایی، با پاسخ ویرانگر و هوشمند ایران مواجه خواهد شد.اقتصاد مقاومتی و وحدت ملی نیز پشت این توان نظامی ایستاده است. تولید داخلی تجهیزات نظامی ادامه دارد، مردم با روحیه جهادی از نیروهای مسلح حمایت می‌کنند و کمک‌های مردمی زنجیره لجستیکی را قوی نگه داشته است. حمایت روسیه و چین با محکومیت قاطع تجاوزات، فضای سیاسی را برای این دفاع همه‌جانبه امن‌تر کرده است.
 
آماده‌سازی آمریکا برای عملیات زمینی محدود، نتوانسته تعادل را به نفع متجاوزان تغییر دهد. ایران با ترکیب هوشمند مین‌ریزی دریایی، جنگ نامنظم زمینی و دریایی، قدرت موشکی و پدافندی، ابتکار عمل را حفظ کرده و هرگونه حرکت زمینی دشمن را به تله‌ای مرگبار تبدیل کرده است. نیروهای متخاصم باید بدانند که ورود به خاک ایران یا آب‌های تحت کنترل آن، با هزینه‌ای بسیار بالاتر از تصورشان همراه خواهد بود.
 

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله