وطن امروز/
متن پيش رو در وطن امروز منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.
داستان «آفتاب در مستعمرات بريتانيا غروب نميکند» را همه خواندهاند. واقعيت آن است که تا پيش از انقلاب هم آنقدر دست انگليسيها براي دخالت در امور ايران و دستاندازي به منابع نفتي باز بود که ضربالمثلي در ميان ايرانيان از همان دوران باب شد: «اگر پايت به سنگي گير کرد و به زمين خوردي، بدان که کار، کار انگليسيهاست». اين گزاره طعنهآميز خود نماد اطلاع مردم از شدت خصومت انگلستان با ايرانيان است. انگليس در اذهان و افکار عمومي ايرانيان به «روباه پير» نيز شهرت يافته است. مطالعه تاريخ معاصر نيز نشان ميدهد رفتار و تحرکات انگليس اگرچه خصمانه بوده اما با چاشني تلخي از سياست همواره بيشتر از دشمنيهاي رسمي و در علن براي کشور هزينه و خسارت ايجاد کرده است.
«چرچيل» جملهاي دارد. او ميگويد «راستي آنقدر عزيز است که بايد انسان حتماً آن را در پوششي از دروغ بپيچاند و محفوظ بدارد»! اين جمله چرچيل با همه کوتاهي توانسته است متون مفصل سياست و حکومت در غرب و بويژه در بريتانيا را خلاصه کند.
در اين ميان با اطلاع قبلي از همه سياستهاي آغشته به دروغ بنگاههاي انگليس، «بيبيسي» چندروزي است تلاش دارد با همان شيوه و سياستي که گفته شد، مقاصدش را در داخل پيش ببرد. بيبيسي که همه توان خود را اين روزها براي حمايت از هاشميرفسنجاني و ليست اصلاحطلبان مصروف ميکند، در آستانه انتخابات نوشته است: اگر 40 درصد هواداران هاشمي و روحاني رأي بدهند، [آيات] جنتي مصباح و يزدي رأي نميآورند.
دخالت و البته حمايت تاسفبار بيبيسي که از کودتاي 28 مرداد و عليالخصوص در همه اين 37 سال با نام رسانه روباه پير براي مردم شناخته ميشود، نشان ميدهد دل دشمن انگليسيها براي دخالتي که سالهاست از آن محروم شدهاند، تنگ شده است! انگليسيها دلشان براي دخالت در ايران تنگ شده است که براي خبرگان ليست ميدهند و به دور از هياهوي هميشگي تحريم انتخابات اينبار ميخواهند با نفوذ و تغيير در سيستم تصميمگيري اهداف خود را پيش ببرند. «دشمن انگليسي» نقشه دارد و ليست انتخاباتي عاليجناب را تاييد ميکند. اپوزيسيون 6 سال است در خطي مشترک از عاليجناب به عنوان «روحاني منتقد حکومت» نام ميبرد و با همه قوا او را مورد حمايت قرار ميدهد، نشانههاي فراواني از يک هماهنگي براي تاثيرگذاري بر انتخابات ايران بروز و ظهور پيدا ميکند که قابل تامل نيز هست. چندي قبل حميدرضا جلاييپور، از چهرههاي شاخص جريان دوم خرداد، از ديداري که با هاشمي داشته گفته بود: با آقاي هاشمي صحبت کردم. همه انرژياش را بر راي نياوردن [آقايان] يزدي، جنتي و مصباح يزدي گذاشته است.
تلاش هاشميرفسنجاني گويا در همين «هماهنگي» که گفته شد، توسط بيبيسي فارسي تئوريزه ميشود و همکار سابق نشريات اصلاحطلب در گزارشي شرايط مطالبه هاشميرفسنجاني را تشريح ميکند. در واقع بيبيسي فارسي اگر هم دستورالعملي براي انتخابات خبرگان رهبري در تهران منتشر کرده، نسخهاي است که پيشتر از بيبيسي توسط هاشميرفسنجاني پيچيده شده است. فهرستي که توسط عاليجناب براي انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي مورد تاييد قرار گرفته است، توسط بيبيسي تبليغ ميشود و اين يعني هماهنگي منحصربهفردي در جريان است. انتخابات 24 خرداد 92 به عنوان مبدأ تاريخي مهمي در اتخاذ سياستهاي دشمنانه عليه ايران در انديشکدههاي غربي مورد تحليل قرار ميگيرد. انتخاباتي که همزمان هاشميرفسنجاني نيز از آن مسرور است. شادي هاشميرفسنجاني در خرداد 92 و پس از رأيآوري حسن روحاني در پيامي که منتشر ميکند، غرب را به تاثيرگذاري او در «دوران جديد» اميدوارتر ميکند. انديشکدههاي آمريکايي براي دوران جديد بر حضور فعال هاشميرفسنجاني در مناسبات تاکيد ميکنند و از وي به عنوان يار قدرتمند روحاني تعبير ميکنند. هاشميرفسنجاني در حالي به «اميد غرب» تبديل شده است که با حمايت همهجانبه از حسن روحاني، سياستهاي وي در همگرايي نسبت به غرب و ايجاد تغييرات بنيادين در نظام ارزشي در سياست خارجه را تاييد ميکند. رويکردهايي که از مناسبات سياسي تا اقتصادي را در برگرفته و به دخالت انگليس در شئون مختلف در نظام منجر ميشود. سياستهايي که پاي انگليس براي دخالت در ايران را باز کرده است و انگار داروي «دلتنگي دشمنانه» انگليسيهاست.
*محمدرضا کردلو
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar