مثلث/
متن پيش رو در مثلث منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
محمدتقي رهبر:«جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي بايد در کردار، گفتار و رفتار، صداقت، حسن عمل، حسن نيت خودش را به منصه ظهور رساند، طبيعتا وقتي مردم ببينند يک جرياني در جامعه ما حرکتش به اهداف نظام نزديکتر است، حمايت خواهند کرد.»
جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي روز 5 دي اعلام موجوديت کرد، شما از حاميان اين جبهه هستيد، چه ضرورتي در عرصههاي مختلف کشور ديديد که تصميم به حمايت گرفتيد؟
هدف از اين حرکت بهطور کلي حمايت از ارزشهاي انقلاب اسلامي، فرهنگ اسلامي، اقتصاد اسلامي، سياست اسلامي، تعامل با بيگانگان براساس منطق و نظام انقلاب اسلامي و درست قرار گرفتن در خطامام و مسير رهبري است.
به هر حال انقلاب و نظام دشمن دارد، اين دشمنان هم کم نيستند، بعضي افراد هم در درون جامعه که البته معدودند و شايد انگشتشمار باشند، اينها فريب بيگانه را خوردند و ستون پنجم دشمن شدند، گاهي روابطي با رسانههاي غربي دارند و حرفهايي ميزنند که با اصول انقلاب اسلامي همخواني ندارد و باعث القاي شبهه در افکار مردم ميشود، مثلا ميگويند در فلان موضوع امام اين را نگفت يعني نيات و کلمات و فرمايشات امام را تحريف ميکنند، حال آنکه اين مواضع نقشي استراتژيک در نظام جمهوري اسلامي ايران دارد اما اينها ميآيند ترديد و تشکيک ميکنند که امام فلان موضوع را نگفت، درباره فتنه حرفهايي ميزنند که با ديدگاههاي رهبر معظم انقلاب مغايرت دارد.
درباره مسائل فرهنگي قصورهايي از اين دست را نشان دادند، حالا از بيگانگان انتظاري نيست اما در درون جامعه ما از چنين مصاديقي ميتوان چشمپوشي کرد؟ خير، اين افراد معدود تحت تاثير القائات بيگانه قرار گرفتند، بنابراين ما معتقديم نظام و انقلاب اسلامي اگر حمايت دائمي از آنها نباشد، لحظه به لحظه در خطر است. پيغمبر گرامي اسلام يک نهضت بزرگي اسلامي را پايه گذاشتند اما هنوز چند سالي از فوتشان نگذشته بود که آن اتفاقات در جامعه اسلامي افتاد.
بنياميه آمدند، بنيعباس آمدند، کربلا و وقايع ديگر رخ داد. اين نشانه آن است که هر نظام و هر حرکتي بايد حمايت شود، خط اصلياش حفظ شود، همانگونه که ائمه ما در دوران سخت روزگار راه پيغمبر را حفظ کردند و راه پيغمبر را نگه داشتند تا امروز به دست ما برسد، ما نيز بايد چنين کنيم. انقلاب اسلامي ما در دنيا دشمن زياد دارد.
بعضي سادهانديشان هم هستند که گوشه و کنار فريب آنها را دارند ميخورند، بنابراين هم براي مديريت داخل، هم براي برخورد با بيگانه از مساله آمريکا و استکبارستيزي، مساله فلسطين و حمايت از مظلومان بر ما واجب است که هوشيار باشيم. الان در کشورهاي مختلف نهضتها و حرکتهايي است نظام اسلامي حامي اينهاست، بايد هم حامياينها باشد.
گاهي مطرح ميشود ما چه کار به کار آنها داريم؟ امام فرمود «انديشه اسلامي را بايد به جهان صادر کنيم، نه با سلاح و تجهيزات بلکه با منطق» بنابراين اين جمعيت بعد از 38 سال که از انقلاب ميگذرد اعلام موجوديت کرد. البته فقط اين جمعيت نيستند، خيلي مردم ديگر هم هستند که اسمشان اينجا نيست.
آنها ميبينند ارزشهاي انقلاب و اسلام گاهي مورد بيمهري قرار ميگيرد و در مساله فرهنگ قصوري ميشود از آن طرف مسائل اقتصادي، زندگي و معيشت مردم را دچار دشواريهايي کرده است. پس هم براي دين و دنياي مردم و هم عزت نظام لازم است که يک جبهه بزرگي داشته باشيم و پشتيباني کنيم از آنان که براي هدفهاي انقلاب اسلامي تلاش کنند.
در کل دغدغههايي که نسبت به نظام و انقلاب و اسلام وجود دارد چه از گوشه کنار داخل و چه از جبهه گسترده خارج بايد در مقابل اينها بسيج شد، در مقابل اينها صفبندي قوي کرد، بصيرت و آگاهي داشت، استقامت و پايداري داشت، مراقب باشيم، فرهنگ ما استحاله نشود چون اين استحاله تدريجي چيزي است که انقلاب و نظام را تهديد ميکند.
خلاصه حفظ روند انقلاب آنگونه که امام پايهگذاري کرد و رهبري هدايت ميکند و توده ملت برايش در سوريه و جاهاي ديگر شهيد ميدهند، از مسئوليتهاي بزرگ ما است، بنابراين براي اينکه به هر حال حالا انتخابات در پيش است طبيعتا شايد اين جماعت، جمعيت و جبهه داخل تهران يا سراسر کشور به هر حال حرفهايي براي مردم داشته باشند که اعلام موجوديت کردند اهدافشان را هم در آن بيانيه آوردند. اينها اهداف روشني است که به اميد خدا دنبال
ميشود.
به نظر شما هويت جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي چيست؟ اصولگرايي است يا اصلاحطلبي؟ اين جبهه چه خط سياسي دارد؟
اين جمعيت بالاخره هويت اصولگرايي دارد. منتها اصولگرايي يک حرف نو و جديدي نيست. اصولگرايي از اصول انقلاب است، امام، ولايت و رهبري، استکبارستيزي، حمايت از مظلومان، استقامت در عدالت اجتماعي و استقامت در فرهنگ ديني از جمله اصول اين جبهه است. حالا اسمش اصولگرايي باشد يا هر نام ديگري، در کل اين اهدافي است که طبيعتا حرکت اين جبهه براساس آن انجام ميشود. البته يادآور ميشوم اين جبهه تعارض و دعوا و جنگ و نزاع با کسي ندارد. ميگويد راه و مسير ما اين است، بايد اين مسير را برويم، اهداف و تعصب جرياني و جناحي هم نداريم ولي طبيعتا زادگاه اين حرکت از اصولگرايي است.
چرا جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي چهار سال زودتر يا چهار سال ديرتر اعلام موجوديت نکرد؟ به عبارت ديگر بهتر نبود قبل از انتخابات سال 92 يا قبل از انتخابات سال 96 اقدام ميکرد؟
به هر حال ما نوسانات زيادي در طول تاريخ انقلاب داشتيم، دولتها عوض شدند، مجلسها عوض شدند، اين حرکتها بود. در هر مقطعي هم يک حرکتي بود، هر موقع که اين حرکت بخواهد باشد ميگويند چرا حالا؟ بالاخره اعضاي جبهه اين حساسيت را الان لمس کردند، از آن طرف تبليغات بيگانه شدت گرفته است و فرهنگ بيگانه ما را تهديد ميکند. حالا اگر زمان ديگري هم بود ميگفتند چرا حالا؟ به هر حال در اين لحظهها و روزها اين ضرورت ديده شده است. اگر اين حرکت 5 سال قبل يا 5 سال بعد نيز انجام ميشد باز هم اين حرف ممکن بود گفته شود. در هر حال اين ضرورت احساس شده است.
نسبت جبهه مردمي را با دولت آقاي روحاني بفرماييد.
اصلا بحث دولت را فعلا نداريم. دولت قانوني است و کارش را ميکند و دورهاش هم تمام ميشود، بالاخره نقاط مثبت دارد و نقاط غيرمثبت، مسائل مختلف بود، حالا هر دولتي هم بالاخره اين حرفها را داشته است؛ اين جبهه در حقيقت راهش را به مردم روشن نشان ميدهد، حالا اگر اين راه روشن جايي با عملکرد بعضيها تزاحم يا تضاد يا مغايرت دارد اين يک امر ديگري است بنابراين الان بحث دولت خاص نبوده است.
بالاخره جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي يک اهداف سياسي، سياست خارجي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي دارد، شما از جمله کساني هستيد که همواره از دههها قبل تا امروز دغدغه فرهنگ داشتيد. اين جبهه در حوزه فرهنگي چه خط مشياي را ميخواهد بپيمايد؟
بايد مشي فرهنگ اصيل اسلام در همه عرصهها حمايت شود. در فيلم ساختن، در کتاب نوشتن، در فضاي دانشگاه، در فضاي عمومي و رسانه. فرهنگ اسلامي مهمترين محور و حوزهاي است که دشمن آن را هدف گرفته است، آنها ميخواهند انديشه و فرهنگ انقلاب اسلامي را از بين ببرند، انديشه انقلاب اسلامي بايد حفاظت و حراست شود والا اگر از دست برود همچون ساير انقلابها ميشويم که يک حرکتي ميکنند بعد از چند وقت تحولاتي برايشان رخ ميدهد. آنچه مهم است خط اصيل انقلاب و اسلام، فرهنگ اسلامي بايد حفظ شود. اين ثروتها که امروز حرفش است کجا با اسلام جور درميآيد؟ در مورد رسانهها، فيلمها، کتابها، فضاي عمومي جامعه، اختلاط و ارتباطاتي که خيلي عادي در زن و مردم در جامعه به چشم ميخورد و... الان طلاق در جامعه ما بيداد ميکند، اختلاف خانوادگي بيداد ميکنند، آمارهايي که ميبينيم نشانه آن است که فرهنگ اسلامي ما هدف قرار گرفته شده است؛ حالا اگر به رسانهها و ماهوارهها نگاه کنيم چگونه دارند در اين قضايا ميدمند. من يک مطلبي هميشه گفتم و الان تکرار ميکنم، آنچه مهم است، آن است که نگاه جوانان و نسل ما به اسلام
تغيير نکند. يعني عملکرد ما بهگونهاي نباشد که مردم بگويند اگر اسلام اين است پس ما چه کاري داشتيم انقلاب کنيم. ما از اين نگرانيم. نه من، ميليونها انسان، خانوادههاي فداکار، استاد دانشگاه، روحاني و حوزوي در سراسر کشور وقتي من را ميبينند ميگويند، جوانان نسبت به اسلام بدبين شدند؛ واي به حال ما اگر به اسم انقلاب و انقلابي و نظام اسلامي يک کارهايي بشود که اعتقاد و باورهاي مردم را نسبت به دين تغيير دهد. بگويند عدالت اين است که کسي بيايد آن حقوقهاي کلان را بگيرد اما کارمند يک ميليون تومان در ماه دريافتياش باشد؛ اين چه اسلامي است. اگر بيکاري را ميبينند، اگر سهلانگاري در عرصه فرهنگ، تشريفات و ولخرجيها را ميبينند طبيعي است که نگاه مردم و نگاه جوانان و نسل آينده به اسلام نگاه منفي شود اين خطر است. امام فرمود: «اگر اسلام سيلي بخورد قد راست نخواهد کرد، کمر راست نخواهد کرد.» توجه به اين مساله مهم است. حالا اگر هر سختي ميکشيم بگوييم اعتقادات مردم به اسلام باقي است با متخلف برخورد ميکنيم، ميخواهيم عليوار زندگي کنيم و حکومت ما، حکومت اميرالمومنين بايد باشد بايد در عمل اينها را ببينيم. اينکه پولهايي خرج شود براي انتخابات معني ندارد. اينکه پولهايي از بيتالمال براي فلان کار و فلان تشريفات و فلان همايش با اهداف سياسي هزينه شود چه توجيهي دارد؟ مردم تمام اين اعمال و کردارها را زير نظر دارند. دشمن هم که از آن طرف ميدمد. اين سبب ميشود نگاه مردم و جامعه و بهخصوص جوانان و نسل آينده و نسل کنوني و بعديبه اسلام نگاه ديگري شود. حالا ما بايد ببينيم آيا ميتوانيم نگاه مردم را اصلاح و درست کنيم. ميتوانم بگويم بيشترين هدف اين است که عملکردها و رفتارها بايد بهگونهاي باشد که اسلام با آن تعاليم عالي مورد تعرض و ترديد براي کساني قرار نگيرد و اين به گفتار نيست که ما دائم حرف بزنيم بلکه در عمل بايد مثل علي(ع) سازدهزيستي و عدالت اجتماعي را نشان دهيم اما بالاخره يک تشابهي بين ما و آن بزرگوار وجود دارد. در عمل اين را بايد نشان داد و اگر اين را در عمل نشان ندهيم، آرامآرام جمهوري اسلامي ميشود مثل ساير جمهوريها. بايد آن خط اصيل را محور قرار داد که اسلام و اسلاميت است. بايد حراست و حفاظت شود اين دغدغه ملت ما و دغدغه رهبري ماست. يک عده بنا دارند حرفهاي امام و اهداف بلند انقلاب اسلامي را تحريف کنند، چنين رويکردهايي از جانب آنها پذيرفته نيست.
مخاطرات پيش روي جبهه مردمي را چه ميدانيد که بتواند راه خودش را استوار و محکم جلو ببرد؟
اين جبهه اگر حرفش را شفاف به مردم بگويد، افرادي هم که در اين جبهه هستند تناقضي در رفتار نداشته باشند، به اين معنا که مردم ببينند اينهايي که به صحنه آمدند، عملا چنين رفتار و کرداري دارند، قطعا حرکتشان مورد قبول و اقبال مردم واقع خواهد شد؛ در واقع وقتي گفتار و رفتار با صداقت باشد وقتي مردم سابقه افراد را هم ببينند متوجه ميشوند که آنها هدفشان کسب شهرت، رياست و مالاندوزي نيست، بنابراين اگر اخلاص عمل و خلوص عمل در حرکت باشد و بيان منطقي، پيشنهاد منطقي و حرف منطقي براي مردم زده شود، مردم آغوششان باز است براي پذيرفتن و حمايت کردن. در کل اين جبهه اگر در عرصه مختلف فرهنگي، سياسي، سياست داخلي، سياست خارجي، مسائل اقتصادي و مسائل مختلف ديگر صادقانه حرف بزند، طبيعتا مردم با آن بصيرت و بينايي و حسن انتخابي که دارند حمايت خواهند کرد تا اين حرکت محکم و استوار و سنجيده و منطقي جلو برود اما اگر غير اين باشد، طبيعتا به موفقيت نخواهد رسيد. حرکتي شروع شده اميدواريم اين حرکت به نتيجه برسد. واقعا اغراض خودنمايي، رياکاري، جناحبازي، سياسيکاري و اينها مطمئن هستم در آن نيست و تجربه و سابقه افراد هم نشان داده است. البته از اين نمونه افراد ميليونها در کشور داريم، طبيعتا بايد اينها سرفصلي شوند که اين ارتباطات را با گروههاي کشوري برقرار کنند و همه با هم يک خطمشي داشته باشند؛ خط مشياي که به انقلاب و نظام نزديک باشد.
معيارهايي که جبهه مردمي انقلاب اسلامي براي انتخاب نامزد دارد چيست و توصيه ميکنيد آن معيارها چه باشد؟
من عضوي از اين جامعه هستم. در کنار اين ملت بزرگ، توصيهام اين است که صداقت ايمان، پشتکار، بصيرت، حسن تدبير و منطق در عمل هم نشان داده شود. اين جبهه بايد در کردار، گفتار و رفتار، صداقت، حسن عمل، حسن نيت خودش را به منصه ظهور رساند. طبيعتا وقتي مردم ببينند يک جرياني در جامعه ما حرکتش به اهداف نظام نزديکتر است، حمايت خواهند کرد چون بالاخره هر کاري از يک نقطهاي شروع ميشود. البته تا آنجايي که من خبر دارم روي اشخاص خاصي در انتخابات به ايده مشترکي نرسيدند ولي فعلا دارند اهداف و استراتژيها را بيان ميکنند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد