مشرق/
متن پيش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.
۵سال پس از مداخله نظامي غرب در ليبي که به سرنگوني معمر قذافي منتهي شد، ۱۷۰۰ گروه شبه نظامي براي در دست گرفتن قدرت، اين کشور را به ويرانهاي فاقد نظم و امنيت تبديل کردهاند.
کشور ليبي يکي از ۱۰ کشور اصلي داراي مخازن نفت در جهان، با مساحت ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ کيلومتر مربع چهارمين کشور بزرگ قاره آفريقا و هفدهمين کشور پهناور جهان است. ليبي در آفريقاي شمالي با کشورهاي مصر، سودان، چاد، نيجر، الجزاير و تونس هممرز است.
۹۰ درصد از جمعيت ۶/۵ ميليون نفري اين کشور در مناطق ساحلي با درياي مديترانه زندگي مي کنند؛ در مناطق ديگر زندگي قبيله اي در جريان است.
ليبي در سال ۱۹۵۱ به استقلال رسيد اما معمر قذافي با يک کودتاي نظامي از سال ۱۹۶۹ تا سال ۲۰۱۱ قدرت را در اين کشور در اختيار داشت.
۵سال پس از مداخله نظامي غرب در ليبي که به سرنگوني معمر قذافي منتهي شد، ۱۷۰۰ گروه شبه نظامي براي در دست گرفتن قدرت، ليبي را به کشوري ويرانه و فاقد نظم و امنيت تبديل کرده اند.
اکنون دو دولت رقيب در ليبي بر سرکار است؛ نخست اعضاي مجلسي که در انتخابات ژوئن ۲۰۱۴ برگزيده شدند.
اعضاي اين دولت که تواني براي مقابله با شبه نظاميان و انتقال قدرت نداشتند در شرق و شمال شرق ليبي مستقر هستند و مرکز قدرت آنها در شهر طُبـرُق است.
دولت دوم يا همان مجلس پيشين، موسوم به کنگره ملي عمومي يا دولت وحدت ملي هنوز در طرابلس بر سر قدرت است و حاضر به انتقال قدرت نيست.
در نقشه مناطق قرمز رنگ تحت کنترل مجلس و دولت جديد که در شهر طبرق مستقر هستند، نشان داده است.
مناطق سبز رنگ تحت کنترل مجلس و دولت سابق است که دولت وحدت ملي نيز ناميده مي شوند.
مناطق آبي و زرد رنگ، مناطق تحت کنترل قبيله ها را نشان مي دهد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار