تسنيم/
متن پيش رو در تسنيم منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
با بررسي حوادث ميانمار مشخص شد که درگيريها در ايالت آراکان سالهاست وجود دارد و شعلهور شدن اين درگيريها قبل از عيد قربان از فعاليت کشورهاي حاشيه خليج فارس در اين منطقه حکايت دارد.
در هفتهاي که گذشت درد و رنج مسلمانان ميانمار به خبر روز کشورهاي اسلامي تبديل شد. رسانههاي ترکيه اين اخبار را در سطح وسيعي منتشر کردند و ديري نپاييد عکسهايي که ادعا ميشد منتسب به مسلمانان آراکان است در سطح گسترده در شبکههاي اجتماعي ترکيه منتشر و پخش شد.
در حقيقت تصاوير مشابه با اين تصاوير در گذشته در مورد سوريه نيز منتشر شده بود که در آخرين مورد در زمان آزادسازي حلب اين تصاوير منتشر و پخش شد. به همين علت با بررسي دقيق اين تصاوير مشخص شد که بسياري از آنها ساختگي و متعلق به تاريخ ديگر و منطقه ديگري است.
بلافاصله اين سؤال به ذهن ميآيد که «آري در آراکان انسانها کشته ميشوند و از خانه و کاشانه خود آواره ميگردند، اما اين مسئله به چه علت تا اين حد با آب و تاب به تيتر يک اخبار تبديل ميشود و چرا اين واقعيتها قبلاً در قالب کمپينهاي ساختگي دنبال ميشد؟»
با بررسي و پژوهش در اين خصوص به حقايقي که دست پيدا کرديم که با شما به اشتراک ميگذاريم:
با بررسي حوادث ميانمار مشخص شد که درگيريها در ايالت آراکان سالهاست وجود دارد و شعلهور شدن اين درگيريها قبل از عيد قربان از فعاليت کشورهاي حاشيه خليج فارس در اين منطقه حکايت دارد. قتل عام مسلمانان آراکان پس از حمله ارتش رهاييبخش روهينگياي آراکان (ARSA) به ايستگاههاي پليس ميانمار روي داد که مشخص شد بخشي از پروژه کشورهاي حاشيه خليج فارس براي تصاحب و بهرهبرداري از منابع طبيعي و منابع نفت و گاز اين منطقه بود تا با تخليه ساکنان اين مناطق به اهداف خود دست يابند.
بودجه ارتش رهاييبخش روهينگياي آراکان (ARSA) از طرف عربستان سعودي تأمين ميشود
ارتش رهاييبخش روهينگياي آراکان (ARSA) که با حمله به ايستگاههاي پليس ميانمار باعث قتلعام مسلمانان شده است توسط عربستان سعودي تغذيه مالي ميشود.
سرکردگي ارتش رهاييبخش روهينگياي آراکان (ARSA) بر عهده «عطاالله ابو عمار جونوني» يک روهينگيايي متولد پاکستان است که در مکه بزرگ شده است و داراي مليت سعودي است. دولت رياض با حمايت از اين فرد و شبهنظاميانش از حوادث آراکان در جهت منافع خود بهرهبرداري ميکند و قصد دارد مناطقي از آراکان که داراي ثروتهاي زيرزميني هستند به تسلط خود درآورده و در آن مناطق را به عنوان منطقه امن و حياط خلوت خود قرار دهند.
محمد بن سلمان که با کودتاي نرم توانست مقام وليعهدي پادشاهي آل سعود را از آن خود کند در راستاي چشمانداز برنامه توسعه 2030 عربستان سعودي براي بهرهبرداري از سرمايهگذاري 8 سال دولت رياض در آراکان از ارتش رهاييبخش روهينگياي آراکان (ARSA) نهايت استفاده را ميکند. بر اساس اسناد محرمانه منتشر شده از دربار پادشاهي آل سعود، ارتش رهاييبخش روهينگياي آراکان (ARSA) در 25 حمله اخير خود به ايستگاههاي پليس ميانمار مستقيماً از رياض دستور گرفته است. بر اساس اسناد محرمانهاي که به دست آمده است پادشاهي آل سعود از سال 2009 نزديک به 500 هزار روهينگيايي که آواره شده بودند را حمايت کرده و موجبات زندگي و نفوذ آنها در آراکان را فراهم کرده است. مقامات آل سعود با حمايت کامل از ابو عمار جنوني از نفوذ بسيار بالايي در آراکان برخوردار شدهاند.
روستاهاي روهينگيا تبديل به هتلهاي امارات متحده عربي شدهاند
بر اساس اسناد و مدارک به دست آمده، تمام رسانههاي خبري و تلويزيوني اين منطقه از طرف رياض ايجاد شدهاند. محمد بن سلمان وليعهد آل سعود در راستاي چشمانداز برنامه توسعه 2030 عربستان قصد دارد منطقه آراکان را که گذرگاه منابع و ثروتهاي زيرزميني است به منطقه عاري از انسان تبديل کند. سايت چشم خاورميانه (MEE) خبر داده است که سرمايهگذاري عربستان سعودي براي بهرهبرداري و حاکميت بر نفت و گاز به خليج بنگال محدود نميشود، بلکه شرکت نفتي آرامکو (Aramco) به عنوان غول نفتي آل سعود، بر بازار انرژي ميانمار حاکم شده است. همچنين محمد بن سلمان از يک طرف متحد منطقهاي خود يعني امارات متحده عربي را براي سرمايهگذاري در توسعه منابع زيرزميني ميانمار تشويق کرده است و از طرف ديگر اراضي ارزشمند روهينگيا را خريداري کرده است. در حالي که شرکت المروان ابوظبي با دولت ميانمار قرارداد ساخت اتوبان و هتل در آراکان امضا کرده است، دولت رياض هم چشم طمع به اراضي مسلمانان آراکان دوخته است و اين اراضي را خريداري ميکند.
«آنه گيلمان» عضو دپارتمان تجارت بينالمللي آمريکا معتقد است آل سعود قصد دارد روهينگيا را به کشور خود ملحق و آنجا را منطقه امن براي تأمين مواد غذايي عربستان سعودي تبديل کند. عربستان سعودي ميخواهد بحران اقتصادي خود را با تصرف و حاکميت بر اراضي مسلمانان آراکان حل کند.
اگر به مسئله ميانمار از اين پنجره نگاه شود پازل ارزيابي و تحليل درست از اين بحران تکميل ميشود.
*يعقوب اصلان
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار