مثلث/
متن پيش رو در مثلث منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
جان کري، وزير خارجه پيشين آمريکا در زمره کساني است که بسيار فعال است و به همين دليل نيز اين روزها نام وي بهعنوان يکي از کانديداهاي احتمالي رياستجمهوري در سال 2020 و رقيب دونالد ترامپ مطرح شده است.
اميرحسين مهدوي| سه نفر از ميان دموکراتها اکنون بيش از همه روي صحنه فعال هستند؛ کساني که از نظر ذهني و فرضي ميتوانند رئيسجمهور شوند و امکان آن برايشان متصور است. نخست جو بايدن، معاوناول باراک اوباما، ديگري برني سندرز، سناتور و کانديداي مقدماتي انتخابات رياستجمهوري سال جمهوري و نفر سوم نيز جان کري.
در مورد دو شخص نخست يعني بايدن و سندرز، نظرسنجيهاي مستقل تاييد ميکند که اگر امروز انتخابات برگزار شود، ميتوانند ترامپ را شکست دهند. اما در مورد کري هنوز نظرسنجياي انجام نشده است. زيرا در آمريکا سابقه ندارد که يک فرد شکستخورده در دور نهايي انتخابات رياستجمهوري دوباره بخواهد در انتخابات حضور داشته باشد، لذا براي فرد شکستخورده احتمال رسيدن به دور نهايي خيلي پايين است. کري يک بار در سال 2004 در برابر جورج بوش پسر در رقابتهاي نهايي انتخابات رياستجمهوري شکست خورد.
از ديگر سو يک تناقض يا پيچيدگي در ميان دموکراتها وجود دارد مبني بر اينکه، سندرز و بايدن و حتي کري، چهرههاي دموکراتي هستند که شانسهاي خوبي براي رقابت انتخاباتي دارند منتها تمام اين افراد در سال 2020 يعني سال برگزاري انتخابات بالاي 75 سال سن خواهند داشت. اين يک موقعيت عجيب و بينظير در آمريکا خواهد بود. همچنين ترامپ نيز دومين رئيسجمهور مسن آمريکاست و در دور دوم انتخابات رياستجمهوري در سال 2020، 73 سال سن خواهد داشت. در نتيجه اين مسئله تا حدودي انتخابات را عجيب کرده و اگر ترامپ 73 ساله نيز براي دور دوم کانديداي رياستجمهوري شود، رقابت ميان افراد بسيار مسني خواهد بود که يک پديده انتخاباتي است. البته امروز محبوبيت اين افراد بالاتر از ترامپ است اما باور عمومي اين نيست که اين افراد سن بالاي دموکرات رقيب ترامپ باشند.
بنابراين امروز در آمريکا و در اين يک سال وقت مفيد براي مشخصشدن کانديداها، همه به دنبال آن هستند که يک چهره دموکرات زير 60 سال معرفي شود.
اگر در برهه فعلي در نظرسنجيها مردم، دموکراتهايي چون بايدن و سندرز را مقابل ترامپ انتخاب ميکنند به اين دليل است که حس مثبتي نسبت به آنها دارند و در نظرسنجيها علاقه خود را به آنها ابراز ميکنند. اما در زمان انتخاب نهايي اين نگراني وجود دارد که شرايط سني آنها باعث شود که از ميزان رايدهندگان دموکراتها کاسته شود.
مانند اتفاقي که در دوره هيلاري کلينتون شاهد بوديم. البته اين بدان معنا نيست که اين افراد حامي دموکرات به ترامپ راي خواهند داد اما اگر يک کانديداي مسن در رقابتهاي نهايي حاضر شود، احتمالا از آراي دموکراتها کاسته خواهد شد.
رئيسجمهوري که در 75سالگي کانديدا شود رايدهندگان را به اين فکر واميدارد که آيا وي ميتواند دورهاش را به پايان برساند يا خير. البته اين قانون در آمريکا که معاوناول و رئيسجمهور با هم از مردم راي ميگيرند کمکي به اين موضوع است. يعني اگر يک معاوناول20 سال جوانتر همراه رئيسجمهور انتخاب شود تا حدودي تسليخاطر براي مردم آمريکاست.
زيرا معاون سياسي، همان برنامه سياسي رئيسجمهور را دنبال ميکند و براي ادامه امور در صورت فوت احتمالي رئيسجمهور آماده است اما با اين حال اين مسئله نيز کمي عجيب است که مردم بخواهند به اين فکر کنند که آيا کانديدايي عمرش قد ميدهد که تا پايان دوره رياستجمهورياش خدمت کند يا خير.
در نتيجه تصور من اين است که افرادي چون بايدن، سندرز و کري ميتوانند سرمايه، توان و شتابدهندههاي خوبي براي ايجاد يک کمپين موفق ميان دموکراتها در انتخابات سال 2020 باشند. اما براي تعيين نامزد نهايي بايد منتظر نتيجه انتخابات مياندورهاي نوامبر 2018 امسال باشيم. اگر نتيجه انتخابات مجلس نمايندگان و سنا مشخص شود از ابتداي سال ميلادي 2019، چهرههاي کمتر از 60 سال در ميان دموکراتها احتمالا رخ نشان خواهند داد.
چون ديگر چهرههاي مسن حزب دموکرات هيچ مزيتي در برابر بايدن، سندرز و کري ندارند و اگر قرار باشد در باشگاه 70سالهها قرار بگيريم، کسي نميتواند جاي آنها را بگيرد.
در نتيجه کسي که در ميان دموکراتها مزيت داشته باشد بايد تفاوتهاي معناداري با اين افراد و همچنين شخص ترامپ که قطب مخالف است، داشته باشد. بر اين اساس حتي شايد در دوره مقدماتي در ميان دموکراتها يک زن يا يک رنگينپوست کانديدا شود.
همچنين نکته ديگر اين است که اگر رئيسجمهور مستقر خود را براي دومينبار کانديد کند از حزب جمهوريخواه احتمالا هيچ شخصي نخواهد توانست ترامپ را شکست دهد.
درواقع در برابر ترامپ، جمهوريخواهاني قدعلم خواهند کرد، اما اين اتفاق از لحاظ تاريخي خيلي بيسابقه است که از درون حزب جمهوريخواه کسي بتواند ترامپ را شکست دهد. همچنين امروز وضعيت ترامپ نسبت به زماني که براي نخستين دوره کانديد شد، بهتر و مطلوبتر است. مگر اينکه طي 12 ماه آينده اتفاق خاصي در راستاي ميزان کاهش محبوبيت و حيثيت وي نزد هوادارانش روي دهد.
در اين ميان مهمترين شخصي که اکنون شايد بيش از ديگران نامش براي کانديداتوري حزب دموکرات از ميان افراد سن پايين مطرح است، خانم اليزابت وارن، سناتور ايالت ماساچوست است. وي 6 سال است که در سنا مشغول به کار است و در کنار سندرز، رهبر و مروج طرحهاي سوسياليستي، بيمههاي اجتماعي، ضدوالاستريت، ضدانحصار بانکها و يا طرحهايي به نفع بانکها، درمان عمومي و آموزش ارزان بوده است.
يعني از لحاظ ديدگاه سياسي، وي به سندرز بسيار نزديک است؛ البته از نظر سني 10 سال از سندرز کوچکتر، پروفسور دانشگاه هاروارد و بسيار خوشنام است و اگر تصميم به نامزدي بگيرد، گزينه جدي و مهمي خواهد بود.
منتها اکنون دوره ايشان در انتخابات مياندورهاي کنگره سرآمده و خانم وارن به دنبال اين است که مجددا به عنوان سناتور در ايالت خودش انتخاب شود.
در اين ميان به نظر ميرسد افراد نزديک به سندرز در کنگره آمريکا اگر دوباره راي بياورند بيش از آنکه روي جان کري متمرکز شوند احتمالا بر افرادي چون خود سندرز يا خانم وارن تمرکز خواهند کرد.
چراکه همانطور که اشاره شد جان کري يک بار نامزد نهايي در برابر جورج بوش پسر بود و شکست خورد و در آمريکا سابقه نداريم که کسي با اين موقعيت دوباره نامزد نهايي شود، لذا احتمال ميرود کري به عنوان يک عنصر فعال رئيسجمهورساز در صحنه حضور پيدا کند.
به اين موضوع نيز بايد توجه کرد که پيش از شروع انتخاباتهاي مقدماتي، در هر ايالت اعضاي هر حزبي، نامزد حزب را انتخاب ميکنند و در نهايت آن فرد در جمع نامزدهاي ديگر نامزد حزب براي انتخابات خواهد شد، لذا از انتخاب مقدماتي تا مرحله رايگيري، يک شاخص مهم و تعيينکننده شانس پيروزي، بودجه و پولي است که آن کانديدا ميتواند براي ستاد تبليغاتياش جمع کند. افرادي مانند کري ميتوانند نقش مهمي در اين رابطه ايفا کنند. در تاريخ انتخاباتي آمريکا نيز بارها شاهد بودهايم که افرادي وقتي پولي براي ستاد جمعآوري ميکنند اما با اقبال خوبي مواجه نميشوند، اين بودجه را به نامزد نهايي حزب اختصاص ميدهند.
لذا نقش بازيسازي کري خيلي مهم است تا بتواند پشت اسم خود پول جمع کند و به حزب دموکرات کمک کند.
امروز اين موضوع که چه کسي از ميان دموکراتها نامزد شود خيلي مهم نيست، بلکه اين موضوع مطرح است که اشخاصي مانند کري، بايدن و حتي اوباما حمايت شامل امضاگرفتن از شخصيتهاي مهم و بودجه لازم را جمع کنند تا حزب دموکرات به صورت قوي در برابر نامزد جمهوريخواهان که احتمالا ترامپ خواهد بود، حاضر شود.
در نتيجه اگر کري يا اشخاص ديگر دموکراتها به مرحله نهايي نرسند، ميتوانند اين سرمايه را در اختيار ديگر اعضاي حزب قرار دهند تا آنها بدين طريق شايد به کاخ سفيد راه پيدا کنند. در عين حال اين ديدگاه باعث ميشود که دموکراتها در مرحله مقدماتي کمپينهاي موفقي ايجاد کنند و در کل پيامشان را بهتر به جامعه برسانند.
با اين تفاسير در نهايت اين احتمال ميرود که افراد مهم دموکرات در نهايت از ظرفيتهايي که دارند براي حزب استفاده کنند تا در انتها روي يک کانديداي مقبولتر به لحاظ سني به توافق برسند و شانس حزب خود را براي پيروزي در انتخابات افزايش دهند.
البته در نهايت اينکه چه کسي پيروز شود، به راي و نظر مردم آمريکا بستگي دارد و از اکنون نميتوان براي پيروزي يک شخص پيشبيني کرد. در مقطع فعلي حتي نظرسنجي نيز بيفايده است زيرا شايد چهرههاي جديدي روي کار بيايند که بايد روي آنها سرمايهگذاري شود و سپس گمانهزني کرد که آيا وي ميتواند به دور نهايي راه يابد يا خير.
بايد توجه داشت که اوباما نيز زماني که کانديدا شد و سپس به کاخ سفيد راه يافت، سابقه سياسي خيلي بارزي نداشت و فقط دو سال سناتور بود. درواقع تمام شناخت مردم آمريکا از باراک اوباما در همان کمپين مقدماتي شکل گرفت. به همين دليل نيز تاکيد دارم که کمپينهاي مقدماتي تاثير زيادي روي جلب آراي مردم دارند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار