فرهيختگان/ « مسائل شهردار جديد » عنوان يادداشت روز در روزنامه فرهيختگان به قلم محسن هاشمي(رئيس شوراي شهر تهران) است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
بالاخره بعد از فراز و فرودهاي فراوان سرنوشت شهردار تهران تا حد زيادي تعيينتکليف و وقت آن شده است که انتظارات شوراي شهر و مردم تهران از شهردار جديد به بحث گذاشته شود.
همانطور که در روزهاي گذشته ملاحظه شد عمده برنامههاي ارائهشده و مطالبات نمايندگان و سوالات آنها از کانديداها معطوف به برنامه سوم بود و انتظاري که در اين رابطه وجود داشت آن بود که کانديداها اولا اشراف کامل به سياستهاي کلان داشته باشند و چشمانداز موردنظر را بهخوبي بشناسند و ثانيا طبق سياستهاي شهرداري و شوراي شهر از اهداف و راهبرد موردنظر به احکامي برسند که اين احکام بتوانند تبديل به برنامه سوم شوند؛ برنامهاي که براساس آن برنامههاي ساليانه تدوين شده و درنهايت با اجراي آنها اهداف موردنظر و آنچه به مردم وعده داده شده است، حاصل شود.
در اين ميان ميتوان مهمترين محور را مقوله درآمد پايدار دانست، موضوعي که براساس آن بايد الگوي درآمدي در شهرداري را بهطور کامل مورد بازبيني قرار داد و با اصلاحاتي که انجام ميشود، درنهايت شهرداري آرامآرام به سمت درآمدهاي پايدار حرکت کند. در اين باره مطلوب آن است که دستکم 60 درصد از درآمدهاي شهرداري قابليت پايدارشدن داشته باشد.
موضوع ديگري که بسيار حائز اهميت بهنظر ميرسد توجه به ماموريتهاي اصلياي است که براي شهرداري در نظر گرفته شده؛ ماموريتهايي که مهمترين موارد آنها عبارتند از: کوچکسازي، چابکسازي و هوشمندسازي شهرداري، صيانت از فرهنگ ديني و ملي، جلوگيري از تخريب باغات، بازآفريني بافتهاي فرسوده، حملونقل عمومي ريلمحور و توجه ويژه به مساله مترو و ايستگاههاي آن، برنامهريزي ويژه براي برقيکردن تاکسيها و موتورسيکلتها و اقدامات عاجل در جهت کنترل آلودگي هوا.
در کنار اين موارد تمرکز بر حوزه آسيبهاي اجتماعي نيز ازجمله بايستههايي است که بايد در اسرعوقت در دستورکار قرار گيرد. پديده معتادان متجاهر که شمار آنها در برخي از مناطق فرسوده تهران بهشدت افزايش يافته، نارضايتيهاي زيادي را ميان مردم پديد آورده است و بايد فکري براي آن کرد. جمعآوري متکديان و کودکان کار از سطح شهر اولويت ديگري است که در حوزه آسيبهاي اجتماعي لازم بهنظر ميرسد و بايد مدنظر قرار گيرد.
در کنار اين موارد عنايت ويژه به شفافيت مالي ضرورتي است که در سطح شورا نيز حساسيتهاي زيادي در رابطه با آن وجود دارد. بهطور مشخص بايد منابع درآمدهاي شهرداري و محلهاي هزينهکرد اين درآمدها روشن بوده و مشخص باشد قراردادهاي مرتبط با شهرداري در چه سازوکاري و با چه کيفيتي منعقد ميشوند و ميزان انطباق آنها با قوانين چگونه است؟
از اين رو بايد گفت مجموعه اين موارد، بايستههايي است که شرايط کنوني شهر تهران اقتضا ميکند برنامهريزي جدياي در رابطه با آنها صورت پذيرد و براي اجراي اين برنامهها نيز همتي ويژه به کار گرفته شود. درنهايت ميزان توفيق شهردار جديد تهران و نايل آمدن بر بيثباتي کنوني و به بيان دقيقتر امکان بهرهبردن از تواناييهاي جناب آقاي حناچي، در مرحله اول وابسته به نظر و ميزان همکاري مسئولان وزارت کشور و مسئولان امنيتي و درکل مجموعههايي است که اصولا در فرآيند تاييد صلاحيت شهردار منتخب دخيل هستند.
هرچه باشد ايشان با ورود به صحنه انتخابات شهردار، اين توانايي را در خود ديده که انتظارات مردم تهران را برآورده سازد و رايآوردنشان از سوي اعضاي شورا نيز حکايت از آن دارد که فرض اوليه بر توانايي ايشان براي برآوردهسازي انتظارات است.
بازار