نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

عملیات توییتری‌ منافقین برای نشست ورشو

منبع
فرهيختگان
بروزرسانی
عملیات توییتری‌ منافقین برای نشست ورشو
فرهيختگان/ متن پيش رو در فرهيختگان منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست صادق امامي| بي‌ميلي رهبران اروپايي و کشورهاي اثرگذار در تعاملات بين‌المللي براي حضور در نشست ضد ايراني که قرار بود ماه آينده ميلادي در سطح «رهبران جهان» و با تمرکز بر «تاثيرات منطقه‌اي ايران» در ورشو پايتخت لهستان برگزار شود، باعث شده تا طراحان اين سناريوي ضد ايراني، براي زنده نگه داشتن نشست و ضريب دادن به آن، دست به اقدامات عجيب تبليغاتي بزنند. توئيتر به‌عنوان اثربخش‌ترين شبکه اجتماعي در فضاي مجازي، محور اين تبليغات بين‌المللي قرار گرفت اما براي اين تبليغات، نياز به يک ارتش سايبري در توئيتر بود. وظيفه ارتش سايبري توليد محتواي حداکثري در يک بازه مشخص درباره اين نشست بود. در ميان متحدان آمريکا عربستان سعودي و گروهک تروريستي منافقين، هم‌ انگيزه و هم نيروي لازم براي همکاري در اين پروژه را دارند. چهره‌هايي همچون جولياني وکيل ترامپ و جان بولتون مشاور امنيت ملي رئيس‌جمهور که داراي ارتباط ويژه‌اي با منافقين هستند، باعث شده تا در هر اقدام ضد ايراني آمريکا از ظرفيت گروهک تروريستي منافقين نيز نهايت بهره را ببرد. اين گروهک و عربستان سعودي بخشي از اتاق فکر آمريکا در ماجراي ورشو هستند که در نشست ورشو هم حضور پررنگي خواهند داشت. نشست توئيتري پررنگ‌تر از واقعي اما چطور مي‌توان فهميد گروهک تروريستي منافقين و عربستان سعودي در پشت پرده فضاسازي توئيتري عليه ايران در نشست ورشو هستند. مايک پمپئو، وزير امور خارجه آمريکا جمعه 21 دي ماه (11 ژانويه) در گفت‌وگو با رسانه افراطي «فاکس نيوز» خبر برگزاري نشستي بين‌المللي در سطح «رهبران جهان» را براي گسترش ثبات و آزادي در خاورميانه اعلام کرد که تمرکز آن روي «تاثيرات منطقه‌اي ايران» است. از لحظه اعلام اين خبر تا پيش از واکنش ايران به آن، توئيت چنداني در اين باره منتشر نشد. اما پس از واکنش‌ها در ايران به اجلاس ضد ايراني، در 25 دي (15ژانويه) در يک ساعت تعداد توئيت‌هاي هشتگ we support poland summit از صفر به بيش از 25 هزار توئيت و ريتوئيت رسيد. تعداد تکرار توئيت‌هاي اين هشتگ ظرف يک ساعت، از صفر به بيش از 25 هزار عدد رسيد ولي بعد از چهار ساعت اين حجم توئيت بار ديگر نزديک به صفر شد. (نمودار شماره يک) اين حجم از توئيت و ريتوئيت اين هشتگ، با شاخصه‌هاي ترند شدن يک موضوع در توئيتر به هيچ‌‌وجه همخواني نداشت.
                        
تحليل هشتگ رباتي
رشد آني و غيرقابل معمول توئيت‌هاي اين هشتگ باعث شده برخي کارشناسان فضاي مجازي نيز به آن ورود کنند. کاربري با نام «بهلول» در رشته توئيتي، اين موضوع را بررسي کرده است. به بررسي هشتگ مربوط به حمايت از نشست لهستان پرداخته است. بر اساس آنچه او نوشته از مجموع 176 هزار و 991 توئيتي که با هشتگ we support poland summit منتشر شده است، 172 هزار و 961 توئيت و ريتوئيت و باقي توئيت‌ها جواب منشن بوده است. 91.5 درصد توئيت‌ها يعني 158 هزار و 339 مورد آن فقط ريتوئيت بوده که اين آمار بسيار بالايي است. مساله مهم ديگر اينکه ساعت اوج هشتگ زدن‌ها به سه‌شنبه 25 دي از ساعت 21 تا يک بامداد مربوط است. در نمودار شماره 2 نمودار زماني توئيت‌ها را مشاهده مي‌کنيد که نمودار عمودي تعداد توئيت‌ها و نمودار افقي روز و ساعت را به وقت گرينويچ نمايش مي‌دهد.
            
در نمودار شماره 3 تاريخ ساخت اکانت به تعداد مشارکت به نمايش در آمده است. محور افقي تاريخ ساخت اکانت و محور عمودي تعداد توئيت، ريتوئيت و منشن اکانت است. در اين نمودار 500 اکانتي که بيشترين فعاليت را داشتند نمايش داده شده‌اند. در اين هشتگ، 100 اکانت به تنهايي 52 هزار و 94 توئيت، ريتوئيت و منشن (سهم هر کدام 520) داشته‌اند. به عبارتي 29.5 درصد از مجموع فعاليت‌هاي مربوط به اين هشتگ مربوط به اين 100 اکانت است.
            
نمودار شماره 4 تاريخ ساخت اين صد اکانت به تعداد توئيت، ريتوئيت و منشن را نشان مي‌دهد. ‍ رقم بالاي ريتوئيت و حجم بالاي توليد محتواي 100 اکانت اصلي مشخص مي‌کند که اين اکانت‌ها سازمان يافته و وابسته به يک مجموعه هستند. در موضوعات ضد ايراني نيز همواره منافقين و سعودي‌ها پيشقدم توليد محتوا در توئيتر بوده‌اند. اگر اين اتفاق را در کنار مستندي که شهريور گذشته شبکه الجزيره منتشر کرد بگذاريم، نقش منافقين در تلاش براي ترند کردن موضوعات ضدايراني مشخص مي‌شود.
        
الجزيره گزارش داده بود که اعضاي گروهک تروريستي منافقين که در آلباني مستقر است، از ربات‌ها براي نشر اکاذيب عليه نظام ايران در فضاي سايبري و همچنين کمک به دستورالعمل «تغيير رژيم ايران» که واشنگتن به دنبال آن است، استفاده مي‌کند. آمريکا ادعا مي‌کرد در نشست لهستان رهبران جهان را گرد هم خواهد آورد تا عليه ايران ائتلاف‌سازي‌کند اما حالا براي زنده نگه داشتن اين نشست، به ناچار به ارتش‌هاي سايبري تروريست‌ها و ربات‌ها پناه برده است. براي موفقيت يا عدم موفقيت آمريکا در اجماع‌سازي عليه ايران نيازي نيست تا 24 آبان ماه صبر کنيم، همين که منافقين و سعودي‌ها آن هم با توئيت‌بازي به کمک آمريکا آمده‌اند، نشان مي‌دهد اين نشست در بهترين حالت تبديل به گردهمايي دولت‌هاي مرتجع منطقه، گروهک‌هاي تروريستي، دولت‌هاي افراطي و رژيم صهيونيستي خواهد شد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره