عصر ايران/
متن پيش رو در عصر ايران منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
اين پرسش هم درمي گيرد که اگر نوع پوشش رسانه اي ديدار رييس جمهوري با مديران رسانه ها اين گونه است در اتفاقات ديگر چگونه است؟
سروش بامداد| اخبار ساعت 14 شبکه اول سيما (يکشنبه 5 خرداد 98) سخنان رييس جمهوري دربارۀ رفراندوم و بن بست شکني آن را که در ديدار با 20 نفر از مديران رسانه ها مطرح کرده بود سانسور کرد.
در اين بخش خبري بخش هايي از سخنان امير محبيان و مديران روزنامه هاي خراسان و آفتاب يزد و خبرگزاري ايسنا و خبرنگار خودشان خانم الميرا شريفي مقدم و مدير مسؤول روزنامه سازندگي و پيمان جبلي از مديران صداوسيما پخش شد و جالب اين که در معرفي سيد افضل موسوي مدير مسؤول روزنامه سازندگي به «موسوي - فعال رسانه» بسنده شد در حالي که اتفاقا او تنها يک مدير مسؤول روزنامه است و اصطلاحاً فعال رسانه اي به حساب نمي آيد زيرا فعال رسانه اي به چهره هايي اطلاق مي شود که در رسانه ها به فعاليت خبري، يادداشت و تحليل نويسي شهرت دارند و مردم با نام و نوشته هاشان آشنايند و البته غالبا دعوت نشده بودند.
بخش خبري ساعت 14 ترجيح داد آن بخش از سخنان حسن روحاني را انعکاس دهد که گفته بود از مشاهدۀ چهره هاي مردم پي مي برد که چقدر ناراحت يا خوش حال هستند.
مهم ترين سخن رييس جمهوري در اين ديدار که تلويزيون سانسور کرد بحث قابليت اصل 59 قانون اساسي براي برگزاري رفراندوم و مراجعه مستقيم به آراي مردم و اختيارات ويژه در وضعيت غير عادي بود. روحاني معتقد است در شرايط ويژه به اختيارات ويژه نياز دارد و همان اختياراتي را لازم مي داند که در دهۀ 60 به شوراي عالي پشتيباني جنگ، اعطا شده بود.
همچنين اگر نگاه تلويزيون واقعا رسانه اي بود به اين جملۀ روحاني توجه نشان مي دادند که در سال 83 بحث رفراندوم هسته اي را با رهبري در ميان گذاشته ولي با تغيير دولت روندها تغيير کرده است.
علاوه براين، روحاني در اين نشست، از نحوه پوشش خبري صداوسيما هم انتقاد کرد که البته اين انتقاد هم به مانند ساير انتقادات، توسط صداوسيما سانسور شد.
مقايسه گزارش خبري شبکه اول سيما در يکي از مهم ترين بخش ها (ساعت 14) دربارۀ سخنان رييس جمهوري آن هم در جمع مديران رسانه ها با آنچه در فضاي مجازي و در رسانه هاي ديگر منتشر شد نشان مي دهد صدا وسيما انگيزه هاي سياسي را بر دغدغه هاي رسانه اي و اقناع مخاطب ترجيح مي دهد.
مخاطبي که از طرق ديگر، آگاه شده رييس جمهوري در اين ديدار دربارۀ اختيارات ويژه و رفراندوم صحبت کرده است.
اين پرسش هم درمي گيرد که اگر نوع پوشش رسانه اي ديدار رييس جمهوري با مديران رسانه ها اين گونه است در اتفاقات ديگر چگونه است؟
سياست گذاران صدا وسيما البته چنين شأني براي رييس جمهوري قايل نيستند. انگار او تنها بايد درباره وضعيت اقتصادي و معيشتي سخن بگويد. هر چند بعدتر که بخواهد بحث رفراندوم را نقد کنند براي کساني که تنها بيننده تلويزيون رسمي هستند اين پرسش به ميان مي آيد که مگر دربارۀ رفراندوم صحبت کرده بود؟!
بازار