انتخاب/
متن پيش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
الجزيره نوشت: بروس فاين، از مسئولان پيشين در دولت آمريکا، در گفتگو با الجزيره گفت: اليوت برويدي معتقد بود که مي تواند از طريق معاملات سلاحي که توسط او با امارات و عربستان انجام مي شود، به اين امتياز برسد که عنصر حامي دولت آمريکا باشد.
در ادامه اين مطلب آمده است: فاين بعيد نمي داند که دخالت برويدي، در صورت ادامه، بتواند ديدگاه دولت آمريکا در قبال قطر را تغيير دهد؛ اين در حالي است که بزرگترين پايگاه نظامي هوايي آمريکا در قطر قرار دارد.
محمد المنشاوي، نويسنده و تحليلگر معتقد است که امارات شرايط خاصي در آمريکا دارد؛ چرا که تلاش مي کند تصميمات دولت آمريکا را در قبال برخي مسائل تغيير دهد. اين موضوع در آمريکا خط قرمزي محسوب مي شود که ابوظبي بهاي آن را خواهد پرداخت. در آمريکا، امارات را حامي تروريسم مي دانستند؛ بويژه آنکه دو نفر از افرادي که حملات 11 سپتامبر را انجام دادند، تابعيت اماراتي داشتند.
شکست دو جانبه
منشاوي تاکيد کرد که عربستان، به خاطر امارات، در پرونده هاي متعددي شکست خورده و اين شکست حتي در پرونده هاي داخلي سعودي، مانند موضوع خاشقچي، ادامه پيدا کرد. در صورتي که پيش از اين، ولي عهد سعودي از امارات براي بهبود جايگاه خود در آمريکا، استفاده مي کرد.
المنشاوي همچنين تاکيد کرد که امارات و عربستان، حمايت کنگره آمريکا را از دست داده اند، ضمن آنکه ترامپ هرگز تا ابد در کاخ سفيد نمي ماند.
در اين ميان، پيتر روف، تحليلگر و نويسنده آمريکايي معتقد است که اماراتي ها اشتباه نکردند، اما تصور مي کردند هيلاري کلينتون در انتخابات رياست جمهوري پيروز مي شود. در مورد برويدي، تا اين لحظه مشخص نيست که آيا امارات به سمت او رفته است و يا اينکه مساله برعکس است؟ در خصوص لغو سفر ولي عهد ابوظبي به واشنگتن، روف تاکيد مي کند که هيچ دعوت رسمي براي اين سفر در کار نبوده است.
وي بر اين عقيده است که ترامپ تا اين لحظه به صداهاي اعضاي حزب دموکرات گوش نداده است؛ بويژه آنکه اين افراد هستند که ايالات متحده را وارد دو جنگي کردند که ربطي به ان نداشته است؛ يعني جنگ افغانستان و عراق.
روف معتقد است که خريد گروههاي فشار توسط امارات، ضرورتا به معناي اين نيست که اين گروهها دقيقا طبق خواسته امارات عمل مي کنند. اولويت دولت آمريکا در حال حاضر، متوقف کردن فعاليتهاي ايران در منطقه است و مهمترين هم پيمانان آمريکا در براي تحقق اين هدف، امارات و عربستان هستند؛ بدين معنا، هر دولت ديگري که در آينده در ايالات متحده روي کار آيد، سياست مشابهي خواهد داشت و اين سياست، تنها منحصر به دولت ترامپ نمي شود.
بازار