شرق/
متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
مشخص است که برخي اصولگرايان نه تنها از ناطقنوري دل خوشي ندارند و حتي زمزمه بازگشتش به دل جريان اصولگرايي هم آنها را مشوش ميکند بلکه از محورقرارگرفتن دوباره جامعه روحانيت در جريان اصولگرايي هم هراساناند. به طور مشخص بخش تندروي اين جريان يعني جبهه پايداري و جريانهاي مشابه مانند جمعيت جانبازان انقلاب اسلامي يا رهپويان. تا جايي که اخيرا مجتبي شاکري دبيرکل جمعيت جانبازان انقلاب اسلامي گفته است: «معتقدم جامعه روحانيت مبارز در حالت تعليق قرار دارد». او گفته «جامعه روحانيت مبارز بايد نسبت به اين افراد وضع خود را مشخص کند، يکي از افرادي که از مسير دفاع از امام و مقام معظم رهبري فاصله گرفته آقاي ناطقنوري است. رسانهها بايد مصاحبه چالشي با آقاي ناطقنوري داشته باشند تا مشخص شود او مواضع گذشته خود را تغيير ميدهد يا اينکه همچنان مواضع پيشين خود را دارد. ناطقنوري جايگاهي در بين اصولگرايان ندارد، زيرا در گذشته او مسير جدايي از اصولگرايان را انتخاب کرده بود». او با تأکيد بر اينکه ناطقنوري در انتخابات سال 88 جايگاه خود در ميان اصولگرايان را از دست داد، گفته: «بايد پرسيد زماني که مقام معظم رهبري جمله أين عمار را فرياد ميزد، ناطقنوري چه پاسخي داد؟ مدت زيادي است که ناطقنوري در ميان اصولگرايان جايگاهي ندارد». او درباره عدم حضور لاريجاني در جلسات شوراي ائتلاف و حضور مستقل وي در انتخابات هم گفته است: «موضوع آقاي لاريجاني هم از آن مسائلي است که در جريان اصولگرايي معلق مانده است، رئيس مجلس تکليف خود را مشخص نميکند زيرا در انتخابات گذشته فراکسيون لاريجاني با خاتمي ائتلاف کرد که مصداق آن آقاي کاظم جلالي است. حرکت زيگزاگي نهتنها سودي براي لاريجاني ندارد بلکه شرايط سياسي کشور را گنگ و مبهم ميکند».
مشخص است که جرياني در اصولگرايي که براي وحدت و ائتلاف شرط و شروط تعيين ميکند به دنبال اين است که محوريت را براي انتخابات بعدي به دست گيرد تا سهميه بيشتري از چهرههاي سياسي نزديک به خود وارد مجلس کند. سهميهاي که در آن خبري از امثال ناطق و نزديکان به تفکر او، لاريجانيها و حتي برخي افراد مورد قبول جامعه روحانيت نباشد. همانهايي که لاريجاني را به شوراي وحدت راه ندادند و حالا بر سر حضور ناطقنوري به عنوان ميهمان در جلسه جامعه روحانيت هم گلايه دارند؛ به طور مشخص سه طيف جبهه پايداري، جمعيت رهپويان و جانبازان انقلاب اسلامي. زاکاني نماينده سابق مجلس و عضو شوراي مرکزي جمعيت جانبازان انقلاب اسلامي و همچنين جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي يکي ديگر از مخالفان سفت و سخت لاريجاني است که در مجلس گذشته بر سر تصويب برجام بارها عليه لاريجاني در مجلس سخن گفت. او اخيرا گفته بود علي لاريجاني براي منفعتش از قانون عبور ميکند. او گفته بود مجلس ما مجلسي يکنفره است و مقصودش هم از آن يک نفر علي لاريجاني است. ماجراي اکبر طبري و حمله به صادق لاريجاني هم اولين بار با تحرکات زاکاني کليد خورد. اخيرا پژمانفر يکي از اعضاي جبهه پايداري هم درگيري سختي با لاريجاني در مجلس داشت و او را به ديکتاتوري متهم کرد که 12 سال است کشور را اداره ميکند. حميد رسايي، نماينده سابق مجلس و از مخالفان توافق هستهاي و نزديک به جبهه پايداري زماني در توييتر خود درباره ناطقنوري نوشت: «کي فکرش را ميکرد! ناطقنوري کسي که نمايندگان اصلاحطلب مجلس ششم را به خاطر نگارش نامه رهبري و سرکشيدن جام زهر گفتوگو با آمريکا ملامت ميکرد، حالا بعد از ۲۰ سال، تفالهاي که از دهان آنها درآمده را بجود و اعلام کند تا درخواست ترامپ براي مذاکره رد نشود». اگرچه ريشه اين دلخوريها خيلي قديميتر است و به زمان همپيماني اين جريانها با محمود احمدينژاد باز ميگردد. با شروع اختلاف بين رئيس سابق دولت با ناطقنوري بعد از آن مناظره معروف و بعد هم رئيس مجلس، اين جريانها هم پشت احمدينژاد قرار گرفتند و با او همموضع شدند و تا اين لحظه بر سر موضعشان ماندهاند. به نظر ميرسد هدف غايي آنها حذف لاريجاني و نزديکان او در مجلس آتياند. روزنامه کيهان سه سال پيش در کنايهاي نوشته بود: «آقاي ناطق ديروز نيز در مراسم هفتمين روز درگذشت آقاي هاشمي، از ظلم بزرگ بر هاشمي گفت بيآنکه به ظلم بزرگتر به ملت و نظام جمهوري اسلامي در فتنه و آشوب نيابتي 88 و دروغ ناجوانمردانه تقلب (اسم رمز و استارت آشوب) اشاره کند».
جليلي ميآيد؟
طيفي از اصولگرايان در حالي که براي کنارزدن ميانهروهاي اين جريان از صحنه سياست و به ويژه مجلس آينده تلاش ميکنند همزمان به فکر جانشين هم هستند. آنها به فکر نشاندن سعيد جليلي بر صندلي علي لاريجانياند. تا جايي که به گزارش نامهنيوز، خبر آمدن جليلي از شهر مشهد در فضاي سياسي مطرح شده است. حسين اميني، فعال سياسي اصلاحطلب درباره تصميم جليلي براي نامزدي در انتخابات مجلس از مشهد گفته: صحبتهايش مطرح است. شايد چارهاي غير از اين تصميم ندارد چون آقاي جليلي در تهران فاقد جايگاه است و در مشهد بيشتر از شهرهاي ديگر جايگاه دارد. البته فضاي عمومي را از الان نميتوان پيشبيني کرد اما قدر مسلم جبهه پايداري از ايشان حمايت خواهد کرد.با اين حال او درباره ميزان قدرت فهرست جبهه پايداري در مشهد با سرليستي جليلي براي در حاشيه قراردادن ساير فهرستهاي انتخاباتي، گفته: بعيد است که از پنج نماينده کنوني مشهد (کريميقدوسي، اميرحسين قاضيزاده، بحريني، پژمانفر و شيران) کسي بخواهد جابهجا شود. جواد آرينمنش نماينده سابق مجلس هم درباره تصميم جليلي براي نامزدي در انتخابات مجلس از مشهد گفته: آقاي جليلي در انتخابات مجلس پنجم از مشهد نامزد شد اما رأي نياورد، البته آن زمان چهره مشهور و شناختهشده در سطح ملي نبود. البته معتقدم از آنجا که او امروز چهره ملي محسوب ميشود و نامزدي در انتخابات رياستجمهوري را در کارنامه دارد، مناسبتر و بهتر است از تهران بيايد چون در مشهد حضور زيادي نداشته است.
بازار