نود/ اميرحسين فتحي تنها مديرعامل ضعيف استقلال در چند سال گذشته نبوده است.
به گزارش وبسايت نود، بالاخره بعد از کش و قوسهاي فراوان صبح امروز استعفاي اميرحسين فتحي مديرعامل باشگاه استقلال تهران پذيرفته شد. فتحي که هيچ وقت نتوانسته بود از حمايت هواداران استقلال بهرهمند شود، با استعفاي استراماچوني، مجبور به ترک باشگاه استقلال شد. البته اين فقط استقلاليها نيستند که در اين سالها با بحران مديريتي روبهرو شدهاند. باشگاه رقيب آنها پرسپوليس هم با مديريت ضعيفي که داشت بهترين سرمربي تاريخ ليگ برتر خود را براي ليگ نوزدهم از دست داد. به بهانه کنار رفتن فتحي از مديريت باشگاه استقلال، انتخابهاي غلط وزارت ورزش و جوانان براي مديريت دو باشگاه استقلال و پرسپوليس در 5 سال گذشته بررسي شده است.
دو مدير شناخته شده براي سرخابيها
محمود گودرزي وزير سابق ورزش و جوانان در ارديبهشت ماه سال 1393 دو مدير ورزشي را براي مديرعاملي دو باشگاه استقلال و پرسپوليس انتخاب کرد. بهرام افشارزاده مدير شناخته شده آن روزها براي مديرعاملي استقلال انتخاب شد و عليرضا رحيمي هم با سابقهي مديرعاملي سپاهان به عنوان مديرعامل پرسپوليس انتخاب شد.
عمر مديريت رحيمي در پرسپوليس کمتر از 6 ماه بود و با اتفاقاتي که بر سر برکناري علي دايي سرمربي وقت باشگاه پرسپوليس افتاد، رحيمي با حمايت از دايي مجبور به ترک باشگاه پرسپوليس شد. بعد از رحيمي، بهروز منتقمي مدت کوتاهي به عنوان سرپرست پرسپوليس را اداره کرد.
عمر مديريت افشارزاده در استقلال که در دوران مديريتش در ورزش هرگز در فوتبال کار نکرده بود، بيشتر از رحيمي بود. استقلال در زمان مديريت افشارزاده نتايج خوبي کسب نکرد و هواداران اين باشگاه حسابي از وضعيت فني آبيپوشان گلايهمند بودند. در نهايت افشارزاده بعد از دو سال حضور در استقلال به دليل دو شغله بودن از مديريت اين باشگاه کنار گذاشته شد. مرد با تجربه ورزش ايران نتوانست خاطرهاي خوب از دوران مديريتي خود در استقلال به جاي بگذارد.
عادل شيحي و پروپيچ دو بازيکني بودند که در زمان افشارزاده جذب باشگاه استقلال شدند و در سالهاي بعد حسابي مديران اين باشگاه را با دردسر روبهرو کردند.
مردي که هيچ وقت محبوب نشد
حميدرضا سياسي که در دوران برکناري علي دايي از او به عنوان شخصي که نقش پررنگي در برکناري دايي داشت نام ميبردند، به رياست هيات مديره پرسپوليس بسنده نکرد و مديرعامل اين باشگاه هم شد. بعد از مشکلاتي که براي سياسي پيش آمد، چند ماهي علي اکبر طاهري سرپرست باشگاه پرسپوليس بود. با نارضايتي هواداران از وضعيت تيم و نتايج بد پرسپوليس، محمد حسين نژادفلاح که در گذشته عضو هيات مديره باشگاه پرسپوليس بود، زمام امور اين باشگاه را بعد از طاهري بر عهده گرفت. در روزهايي که نژادفلاح مسوول باشگاه پرسپوليس بود، برانکو ايوانکوويچ به عنوان سرمربي سرخپوشان پايتخت انتخاب شد. انتخابي که در سالهاي حضورش در پرسپوليس 7 جام قهرماني براي آنها به همراه داشت.
بعد از مديرعاملي سياسي و مدت کوتاه حضور طاهري و نژاد فلاح، براي ليگ پانزدهم علي اکبر طاهري دوباره مسووليت باشگاه پرسپوليس را بر عهده گرفت.
دوران پر فراز و نشيب طاهري
علي اکبر طاهري در دوره دوم حضورش در پرسپوليس روزهاي پر فراز و نشيبي داشت. عصر طلايي پرسپوليس برانکو در دوران مديريت او آغاز شد و اين تيم در ليگ شانزدهم بعد از يک نايب قهرماني با برانکو، قهرماني ليگ برتر را تجربه کرد. برانکو ايوانکوويچ بعد از جدايي از جمع سرخپوشان، از علي اکبر طاهري به عنوان مديرعاملي که رابطهي خوبي با او داشت، نام برد. اتفاقاتي که سر پرونده مهدي طارمي در زمان حضور طاهري در باشگاه پرسپوليس افتاد و محروميت اين باشگاه از دو پنجره نقل و انتقالات، حسابي طاهري را با انتقادات جدي مواجه کرد و در نهايت او در آذرماه سال 1396 از مديريت باشگاه پرسپوليس استعفا داد و حميدرضا گرشاسبي مديريت اين باشگاه را بر عهده گرفت. درست است که در زمان طاهري نتايج پرسپوليس دلخواه هواداران بود اما گاف مديريتي که در پرونده طارمي رخ داد و جذب بازيکنان اوکرايني باعث شد تا عملکرد مديريتي اين مدير از سوي برخي کارشناسان زير سوال برود.
روزهاي تلخ استقلاليها
بعد از کنار رفتن بهرام افشارزاده از مديريت باشگاه استقلال، در تابستان سال 1395 رضا افتخاري مديريت اين باشگاه را بر عهده گرفت. افتخاري تا اوايل تابستان سال 97 مديرعامل استقلال بود اما او هم عملکرد قابل قبولي در استقلال نداشت. در زمان مديريت افتخاري براي اولين بار استقلاليها با بسته شدن پنجره نقل و انتقالات خود مواجه شدند. دليل محروميت استقلال به بدهکاري اين باشگاه به عادل شيحي بر ميگشت که در زمان حضور افشارزاده به باشگاه آمده بود، اما محروميت آن نصيب افتخاري شد.
بزرگترين چالش افتخاري در استقلال به نقل و انتقالات ليگ هجدهم برميگشت. جايي که استقلاليها با وجود اينکه از جذب بازيکن محروم نبودند، نتوانستند بازيکنان قابلي در تابستان جذب کنند و باشگاه رقيب آنها پرسپوليس با وجود محروم بودن از جذب بازيکن مهدي ترابي، سروش رفيعي، مهدي شيري و مهدي شريفي را جذب کرده بود که از نيم فصل دوم رقابتها براي پرسپوليسيها بازي کنند.
حاصل کار حدود دو سال افتخاري در استقلال، يک قهرماني جام حذفي بود. از طرفي اقتدار پرسپوليس در ليگ و ناکامي استقلال در کسب جام در ليگ باعث شد تا افتخاري هرگز نتواند نمره قبولي از سوي هواداران بگيرد.
روزهاي خوب با گرشاسبي
حميدرضا گرشاسبي در زماني مديريت باشگاه پرسپوليس را بر عهده گرفت که اين تيم روزهاي خوبش همراه با برانکو ايوانکوويچ فرا رسيده بود. با اين وجود اولين حضور پرسپوليسيها در فينال ليگ قهرمانان آسيا در دوران مديريت گرشاسبي رقم خورد. گرشاسبي حدود يک سال مديريت باشگاه پرسپوليس را بر عهده داشت و به دليل قانون منع به کارگيري بازنشستگان مجبور به ترک اين باشگاه شد. قهرماني پرسپوليسي در ليگ برتر، فيناليست شدن در آسيا و رابطهي خوب کادر فني و بازيکنان با گرشاسبي از دوران کاري او در پرسپوليس خاطرات خوب را براي هواداران اين تيم به جاي گذاشت.
ضعيفترين مديران
بدون شک ايرج عرب و اميرحسين فتحي در بين ضعيفترين مديران تاريخ دو باشگاه پرسپوليس و استقلال قرار ميگيرند. عرب در روزهايي به پرسپوليس آمد که عصر طلايي برانکو فرا رسيده بود و اين تيم قدرت اول فوتبال ايران بود. با وجود اينکه در زمان حضور عرب در پرسپوليس، اين تيم هم قهرمان ليگ برتر شد و هم به قهرماني جام حذفي رسيد اما او هيچ وقت نتوانست نزد هواداران اين باشگاه به محبوبيت برسد. با پايان ليگ هجدهم، جدايي برانکو مرد محبوب پرسپوليسيها از جمع سرخپوشان ايرج عرب را به فردي منفور نزد هواداران پرسپوليس تبديل کرد.
اميرحسين فتحي هم که در ابتداي ليگ هجدهم به عنوان مديرعامل استقلال انتخاب شد مانند عرب نتوانست محبوبيتي در اين باشگاه کسب کند. استقلاليها بعد از اينکه در پرونده سوپر جام نتوانستند پيروز شوند، فتحي با انتقاد شديد روبهرو شد. بعد از چندين سال که استقلاليها پايينتر از پرسپوليس در ليگ قرار ميگرفتند و نتوانسته بودند به صدر جدول رده بندي برسند، آبيهاي تهران با يک بازي بيشتر نسبت به ساير مدعيان همراه با استراماچوني حضور در صدر جدول رده بندي را تجربه کردند اما استعفاي اين سرمربي ايتاليايي و فشار شديد هواداران باعث شد فتحي از سمت خود استعفا دهد.
در 5 سال گذشته وزارت ورزش و جوانان بارها مديريت دو باشگاه دولتي استقلال و پرسپوليس را عوض کرده است، در اين ميان بيشتر اين مديران نتوانستند از ديد هواداران و کارشناسان عملکرد قابل قبولي داشته باشند، در نهايت اعتراض هواداران باعث يک تغيير ديگر شد. بهرام افشارزاده، رضا افتخاري و اميرحسين فتحي در استقلال، حميدرضا سياسي، علي اکبرطاهري و ايرج عرب در پرسپوليس مديرانياند که عملکرد آنها مورد انتقاد قرار ميگيرد.
بازار