خراسان/ « يمني ها چگونه از اسرائيل انتقام مي گيرند؟ » عنوان يادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم امير مسروري است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
چند روز پيش وزير دفاع يمن مدعي شد اگر رژيم صهيونيستي دست از حمايت از عربستان در جنگ يمن برندارد، انتقام سختي از آن خواهد گرفت. يمنيها اعلام کرده اند اين واکنش در شرايطي است که تل آويو شريک تجاوز رياض عليه صنعاست. اين سوال پيش ميآيد که يمن چگونه مي تواند انتقام بگيرد؟ آيا برد موشکي يمنيها تا تل آويو رسيده است؟ در پاسخ به اين سوال دو احتمال وجود دارد؛ واکنش بر پايه توانايي موجود و واکنش بر پايه توانايي ها و سلاحهاي استراتژيک که هنوز صنعا از آن رونمايي نکرده است. بر پايه توانايي موجود ميتوان چند سناريو را محتمل دانست:
۱. تعويق مذاکرات سازش: عربستان با چالشي جديدر حوزه امنيت ملي مواجه است. يکي از اين موارد هدف قرار گرفتن ساختار اقتصادياش در آرامکوست. موضوعي که اگر گسترش يابد و به ديگر تاسيسات حياتي عربستان برسد، ميتواند رياض را با چالش فروپاشي داخلي سختي مواجه سازد و همين مسئله به طور حتم ميتواند مذاکرات سازش را به تعويق اندازد. زيرا رياض توانايي درگير شدن در يک جبهه ديگر از جمله بحران ضد مقبوليت عمومي [عربي و اسلامي] را ندارد. کليد زدن پروژه سازش نيازمند ثبات داخلي و بين المللي رياض است و بر اين اساس، گسترش درگيريها و افزايش فشار نظامي يمن ميتواند اين پروژه را براي مدت طولاني عقب بيندازد.
۲. هدف قرار دادن عناصر اطلاعاتي و مستشاران صهيونيستي عربستان: چندي پيش مقامات رسانهاي رژيم اشغالگر قدس مدعي شدند در سفري به رياض، مسئول سرويس اطلاعاتي اين کشور موسوم به موساد با مقامات عربستاني ديدار کردهاست. سفر مقامات سياسي و امنيتي صهيونيستي به مناطق مختلف حاشيه خليج فارس از جمله عمان، بحرين و امارات پيشتر جنجال برانگيز شد. کافي است يکي از مراکز حضور مقامات امنيتي يا سياسي صهيونيستي بر پايه بانک هدف موشکي يا جنگ ترکيبي شناسايي شده و يمنيها اين مراکز تجمعي را هدف حمله آفندي قرار دهند، يا در جاي ديگر خبرهايي از پايگاه مستشاري صهيونيستي منتشر شده که ميتواند در صورت نياز هدف اصابت موشکهاي مقاومت اسلامي يمن قرار گيرد و تلفات سنگيني بر دوش تل آويو در جنگ يمن بگذارد. اين موضوع از آن جا اهميت دارد که انصار ا... نشان داد در کار اطلاعاتي در خاک عربستان نسبت به دستگاه استخبارات اين کشور دست برتر را دارد و به تعبير ديگر، اطلاعات يمني بر ضد اطلاعات سعودي مي چربد. در نتيجه بحران ضد اسرائيل در عربستان مي تواند براي تل آويو گران تمام شود.
۳. هدف قرار دادن زيرساختهاي دريايي و نفتي: رژيم صهيونيستي از کريدور مهم و حياتي باب المندب استفاده فراواني مي کند و يکي از راه هاي انتقال مواد سوختي، خريد هاي تسليحاتي به کشورهاي شرق آسيا و تجارت نفت و گاز است. بستن اين تنگه و هدف قرار دادن يکي از کشتيهاي اسرائيلي مي تواند براي تل آويو پرهزينه باشد و از سويي انصار ا... را به عنوان يکي از گروههاي ضد صهيونيستي به تيتر يک رسانههاي جهان تبديل سازد. امنيت دريا براي تل آويو آن قدر حياتي است که سهم قابل توجهي از ده ها نوع سفارش خارجي و مشارکت در ساخت چند سال اخير صنايع دفاعي اين رژيم به تامين نيازهاي درياپايه مربوط ميشد.به نظر مي رسد در ماههاي آينده با تصميم اخير وزارت دفاع يمن، جنگ اين کشور، در صورتي که يمني ها بخواهند با رژيم صهيونيستي وارد درگيري شوند جنگ گستردهاي خواهد شد. عربستان نيز ميداند درگير شدن يمن با رژيم صهيونيستي به طور مستقيم نه تنها مشروعيت و مقبوليت جنگي آن را در ميان بخشي از جامعه عربي به خاطر حضور نيروهاي صهيونيستي عليه يک کشور اسلامي زير سوال خواهد برد، بلکه سبب افزايش فشارهاي خارجي براي پايان دادن به جنگ و خروج بي دستاورد او از خاک يمن خواهد شد. از سوي ديگر به گروههاي مقاومت اين مشروعيت را ميدهد تا در حمايت از جنگ يمن با رژيم صهيونيستي به کمک صنعا بروند و در کنار آنان با تل آويو بجنگند. رخدادي که حتي فکرش هم براي عربستان نگران کننده است! عربستان در پنج سال نتوانست يک دولت نوپا را سرنگون کند،چگونه ميتواند در برابر چندين گروه و توان نظامي و آماده به رزم که پنجمين ارتش جهان -به لحاظ هزينه کرد-را با شکستهاي پيا پي مواجه ساخته، بايستد! بايد منتظر ماند و ديد برگ برنده يمنيها چه زماني رونمايي مي شود.
بازار