کيهان/ متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
عضو هيئت مديره اتحاديه صنف فروشندگان و توليد کنندگان پوشاک گفت: واردکنندگان چادر با قيمتي که در بازار براي پارچه درجهيک وجود دارد سود 400 تا 500 درصدي دارند.
مجيد افتخاري، در گفتگوي ويژه خبري شبکه دو تلويزيون گفت: قيمت هر متر پارچه چادر مشکي که در کشورهاي کره، ژاپن و چين توليد ميشود بين 1/5 تا پنج دلار است. اگر ميانگين براي يک قواره چادري 3/5 متر پارچه مصرف شود مشخص است واردکنندگان چادر با قيمتي که در بازار براي پارچه درجهيک وجود دارد سود 400 تا 500 درصدي دارند.
وي افزود: واردکننده چادر مشکي با سرمايهگذاري کوتاهمدت در دو سه ماه به اين سود ميرسد و با اين سود ديگر کسي به توليد داخلي توجه نميکند. با سرمايهگذاري 25 ميليون دلاري ميتوان کارخانهاي را که 10 ميليون متر چادر مشکي توليد ميکند تأسيس و با مبلغي حدود 150 ميليون يورو کل نياز داخلي به اين محصول را تأمين کنيم.
عضو هيئت مديره اتحاديه صنف فروشندگان و توليدکنندگان پوشاک ادامه داد: با توجه به بهصرفه نبودن توليد در کشور و سود سپردههاي بانکي، کمتر کسي راغب است که در زمينه چادر مشکي سرمايهگذاري کند.
افتخاري اضافه کرد: تعداد واردکنندگان چادر مشکي محدود است و يکي از واردکنندگان، کارخانهاي توليدي را که توان توليد چادر مشکي را با اين فضاي کسبوکار ندارد خريده و توليد اين واحد صفر است. در صنعت پوشاک کشور 300 هزار نفر شاغل هستند.
واردات چادر مشکي انحصاري است
همچنين، اسدا... سليماني، مديرعامل انجمن توليدکنندگان محصولات حجاب با بيان اينکه واردات چادر مشکي انحصاري است افزود: بهجز اين مسئله، نامناسب بودن فضاي کسبوکار در کشور نيز تعطيلي کارخانجات توليد چادر مشکي را در پي داشته است. اگر توليد در کشور بهصرفه باشد، تجار اين بخش خود کارخانه ايجاد ميکنند.
وي افزود: اکنون بهدليل حمايت نکردن دولت، 90 درصد چادر مشکي کشور از چين، کره و ژاپن که کارخانجات بسياري با فناوري بالا ايجاد کردهاند وارد ميشود. اينکه دولت تعرفه واردات چادر مشکي را افزايش داده است، حمايت از توليد داخلي از جيب مردم است و اين خسارتي است که گمرک آن را وارد
کرده است.
به گزارش خبرگزاري تسنيم، مديرعامل انجمن توليدکنندگان محصولات حجاب ادامه داد: امکان ندارد در دو سال آينده به خودکفايي در چادر مشکي برسيم و حرفها در اين زمينه به اين دليل است که وزارت صمت از يارانهاي که بايد به چادر مشکي اختصاص دهد شانه خالي ميکند. برخي مسئولان به چادر مشکي حساسيت دارند و اگر محصول ديگري مانند شيلات بود اکنون به داد ما رسيده بودند اما چون اسم چادر روي آن است از ما حمايت نميکنند و نخواهند کرد.
سليماني اضافه کرد: 40 هزار نفر در حوزه محصولات مربوط به حجاب شاغل هستند و 30 درصد شاغلان در اين حوزه بهدليل نبود مواد اوليه بيکار شدهاند. اگر براي حدود 70 تا 80 درصد نياز بازار چادر مشکي در کشور سرمايهگذاري شود 10 هزار اشتغال ايجاد خواهد شد.
کوتاهي وزارت صمت در ايجاد زنجيره توليد چادر
در همين زمينه، علي قلعهقوند عضو هيئت مديره انجمن توليدکنندگان محصولات حجاب گفت: توليد چادر مشکي بخشهاي توليد نخ، بافت و تکميل دارد که بايد اين زنجيره براي حمايت از توليدکنندگان ايجاد ميشد اما وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) اين کار را انجام نداد. وي افزود: اگر وزارت صمت بر قيمت چيپسهاي پلياستريل که در اختيار شرکتهاي توليد کننده نخ قرار ميدهد نظارت کند حتماً در چادر مشکي کاهش قيمت خواهيم داشت. چند نوع پارچه خاص گلدار ژاپني و کرهاي وجود دارد که واردات و فروش آن در انحصار چند نفر است و ميتوانند اين پارچهها را با هر قيمتي در بازار بفروشند.
گفتني است، خبرنگار ما در مشاهدات عيني از کارخانه حجاب شهرکرد به عينه مشاهده کرد که اولا بخش اعظم دستگاههاي پيشرفته چادر مشکي، به دليل واردات بيرويه غير فعال بود و ثانيا همان چادرهاي توليد شده داخلي هم با مارک خارجي وارد بازار ميشد!
بازار