شرق/ متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
احمدينژاديها کجا هستند؟ آيا آن چهرههايي که حضورشان در انتخابات تحت عنوان وزرا و ياران سابق رئيس سابق دولت مطرح شده، همان احمدينژاديها هستند؟ شنيدههاي سايت ديدهبان دولت حاکي از آن است که ياران سابق احمدينژاد ليست جداگانهاي از ائتلاف اصولگرايان خواهند داد. گفته شده که در حلقه تصميمگير اين فهرست انتخاباتي افرادي همچون علي نيکزاد، محمدصابر شاهنوش، شمسالدين حسيني و برخي ديگر از چهرههاي اصولگراي نزديک به دولت سابق حضور دارند. گفته شده که قرار است همزمان با رونمايي ليست، برنامه جامع اقتصادي اين تيم نيز با شعار «بهار خدمت نزديک است» رونمايي شود. اما آيا اين چهرهها را ميتوان تحتعنوان «احمدينژاديها» دستهبندي کرد؟ يا احمدينژاديها چراغ خاموش در حال حرکت به سمت انتخاباتاند؟ پيشتر، گمانهزنيها حاکي از اين بود که بهاريها و ياران وفادارمانده به احمدينژاد، قصد ائتلاف با هيچکدام از جناحهاي سياسي را ندارند و در تلاش هستند براي برخي حوزههاي انتخابيه بهجز تهران کانديدا معرفي کنند. بهطوريکه گفته ميشد در برنامهريزيهايشان براي رأيآوري بيشتر روي شهرهاي کوچک برنامهريزي ميکنند. عباس اميريفر، دراينباره به خبرآنلاين گفته بود: «بدون شک احمدينژاديها در اين انتخابات حاضر ميشوند که اين حضور ميتواند هم در قالب حلقه محدود نزديکانش باشد و هم در قالب قراردادن چهرههاي سفيد در يک ليست انتخاباتي تحت حمايت احمدينژاد».
در غيبت دو يار اصلي احمدينژاد يعني مشايي و بقايي، عبدالرضا داوري، مشاور احمدينژاد هم براي انتخابات نامزد مجلس شده بود؛ اگرچه صلاحيتش رد شد. البته تا يکي، دو ماه پيش شايعه شده بود که خود احمدينژاد هم قصد نامزدي در انتخابات مجلس را دارد که البته اين اتفاق نيفتاد. البته اين از هوشمندي او بود؛ درصورتيکه صلاحيت رئيس سابق دولت براي دومين بار رد ميشد او عملا حتي براي 1400 هم به يک مهره سوخته بدل ميشد. اتفاقي که محمود احمدينژاد دوست ندارد؛ چراکه هنوز به صندلي پاستور ميانديشد.
در ميان چهرههايي که براي انتخابات ثبتنام کردهاند و بيشتر آنها هم تأييد صلاحيت شدهاند، از افرادي چون محمد سليماني، علي نيکزاد، فريدون عباسي يا سيدمهدي هاشمي و احمديبيغش که نزديک به پايداريها هستند، يا حاجيبابايي، خليليان، زريبافان، محمد حسيني، ميرتاجالديني، محمدمهدي زاهدي، محمد عباسي و... که در کنار جمنا و شوراي ائتلاف حرکت ميکنند يا مصري که همراه با اصولگرايان سنتي است، از چهرههايي مانند رضا تقيپور، سيدشمسالدين حسيني، علي نيکزاد، محمود بهمني، فريدون عباسي، محمدحسن طريقتمنفرد، صادق خليليان و فاطمه جوادي تحت عنوان چهرههاي احمدينژادي ياد ميشود. آذرماه هم ليستي از برخي شخصيتهاي سياسي، مذهبي، دانشگاهي و رسانهاي با عنوان «ليست مردمي پويش گام دوم دعوت جوانان انقلابي از نيروهاي متخصص ولايي براي حضور در انتخابات مجلس يازدهم» منتشر شد. در اين ليست عمدتا نام مديران ارشد و مياني شش سال نخست دولت محمود احمدينژاد و برخي چهرههاي فرهنگي و رسانهاي اصولگرا به چشم ميخورد.
بااينحال نزديکان احمدينژاد نهتنها اعتقاد ندارند که اين چهرههاي اصولگرا به احمدينژاد نزديکاند بلکه صدور فهرستي منتسب به جريان احمدينژاد را صرفا گمانهزني رسانهاي ميدانند. وحيد هروآبادي، فعال سياسي نزديک به جريان بهار، به ايلنا گفته است: «انتشار ليستي تحت عنوان «بهار خدمت» فقط گمانهزني رسانههاست، آقاي احمدينژاد اگر موضعي داشته باشد، خودش اعلام خواهد کرد و دوستان ما در جريان بهار درحالحاضر هيچ فعاليتي در راستاي اينکه ليست منتشر کنند، ندارند. هروآبادي در پاسخ به سؤالي درباره اينکه گفته شده است افراد حاضر در اين ليست از اعضاي کابينه، چهرههاي اقتصادي و جوانان عدالتخواه خواهند بود، گفته است: «عملکرد برخي از اينها هيچ ارتباطي با عدالتخواهي ندارد، اينکه با گراي نهادهاي ذيربط و يکسري قبض، فاکتور، فيش و سند را که مخفي است و دست هيچکس نيست بزرگ کرده و موج رسانهاي ايجاد کنيد تا يک عده به منافعشان برسند، اسمش عدالتخواهي نيست. آن نهاد بعد که کارشان تمام شد، اين افراد را کنار خواهد گذاشت». او گفته است اگر در ميان اسامي، وزرا و اعضاي کابينه دولت آقاي احمدينژاد هستند، بهراحتي ميتوانيد حدس بزنيد که اين ليست هيچ ارتباطي با جريان بهار ندارد و اين را خودشان هم بارها اثبات کردهاند. اين چهره نزديک به احمدينژاد با اشاره به اينکه وزراي دولت دهم در روزهاي سخت بهجاي اينکه از آقاي مشايي و آقاي بقايي دفاع کنند، پنهان شدند و سکوت کردند، گفته است:« حتي ۴۳ نفر از آنها هم بيانيه دادند و اعلام برائت کردند، بنابراين هيچ ارتباطي ميان آنها و جريان بهار نيست. منتها در شرايط کنوني چون در نظرسنجيها اقبال مردم به آقاي احمدينژاد نسبت به ساير جناحهاي سياسي بيشتر است، ميخواهند سوءاستفاده کنند». او گفته است که برخي از اين افراد بعد از سال ۹۲ هم مناصب اقتصادي گرفتند بنابراين اکنون درست نيست که از نام احمدينژاد سوءاستفاده کرده و بخواهند به نام جريان بهار فعاليت سياسي انجام دهند. آنها اين کار را ميکنند تا اگر شکست خوردند، بگويند احمدينژاد شکست خورد و اگر هم پيروز شدند، ديگر کاري به احمدينژاد ندارد».
سخن هروآبادي تا حدي ممکن است درست باشد، چون فهرست منتسب به احمدينژاديها چهرههاي زيادي کم دارد، افرادي مانند غلامحسين الهام، مرتضي تمدن، احمد جوانفکر، هاشميثمره، برادران دانشجو و...
بازار