ايران/ متن پيش رو در ايران منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
آرون شيفر-المانيتور/ عربستان براي ترميم روابط خدشهدار شدهاش با بخشي از جناح حاکم بر امريکا دست به دامان نهادها و افرادي شده است که ميتوانند پلهاي ارتباطي تازهاي را برايش در کنگره امريکا ايجاد کنند.
در همين راستا سفارت عربستان در واشنگتن با شرکت مشاورهاي موسوم به «ويليامز گروپ» به تفاهم رسيده تا بازوي اجرايي و يک وسيله ارتباطي قوي برايش در کنگره امريکا و ساير مجاري قدرت در امريکا باشد. وظيفه اين شرکت اين است که تأمين لابيهاي لازم سعوديها را به سطحي از روابط با امريکا رجعت بدهند که در قضاياي اخير مخدوش شده بود. بخشي از هيأت حاکمه امريکا- و لزوماً نه شخص دونالد ترامپ- از عملکرد سعوديها در بمباران وحشيانه خاک يمن طي سه سال اخير و قتل جمالخاشقجي روزنامهنگار حقيقتطلب عربستاني ناراحتاند و حالا با اعضاي شاخص گروه ويليامز شامل مايکل ويليامز، جنيفر استوارت، ادي برينسجانسون و گريگوري ميکز است تا با تعاملهاي لازم با طرفهاي حاضر در کاخ سفيد، امريکا را به پذيرش مجدد سياستهاي خارجي عربستان سوق بدهند. اين تنها گروه و شرکت نيست که عربستان براي ترميم روابط مخدوش شدهاش با امريکا به آن روي آورده و با شرکتها و افراد متعدد ديگري هم ارتباط برقرار شده و اکثر اين افراد و وابستهها سياستمداران خوب دموکرات هستند که اگر چه با جمهوريخواهان حاکم بر امريکا نزديک و دوست نيستند اما خطوط ارتباطي فراواني در کاخ سفيد دارند و ميتوانند سران سعودي را به خواسته خود برسانند. سارا لياويتسون يک پژوهشگر مستقر در انستيتوي تحقيقاتي کوينسي در شهر نيويورک ميگويد: «سعوديها حق دارند که به اين مبادي ارتباطي روي بياورند و به چنين چيزهايي اميد ببندند اما کارشان خرابتر از حد تصور است. اين البته عادت امريکا است که در اينگونه موارد تسليم طرف مقابل نشود و با افراد و کشورهاي دور شده از خود بسرعت صلح مجدد نکند.»
مسأله ديگري که کار سعوديها را در سلسلهاقدامات ترميميشان سخت کرده، اين است که درون حزب دموکرات نيز مخالفتهاي اکيد و شديدي در قبال جهتگيريهاي ضد سعوديها وجود دارد و مخالف جمهوريخواهان ارشدي مثل ترامپ و پمپئو هستند که هرگز قتل خاشقجي را محکوم نکردهاند. دموکراتها از منتقدان درجه اول اينگونه سياستهاي ضد مردمي بودهاند. هرچند هم شايد زمان يادآوري برخي حقايق تلخ به دموکراتها و هواداران آنها رسيده باشد زيرا ابتدا باراک اوباما دموکرات بود که يک قرارداد بزرگ انتقال سلاحهاي پيشرفته به رياض را امضا کرد و سپس ترامپ به «رقص با شمشير» در کنار سران سعودي در رياض پرداخت. بواقع سياستمداران سعودي از فضاي پر تضاد حاکم بر سياست امريکا بهترين وسيله را براي ترميم روابط مخدودش خود با امريکا ساختهاند.
ترجمه وصال روحاني
بازار