مشرق/ متن پيش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
در روزهاي اخير موج خبري گسترده و شايعات عجيبي در خصوص احتمال انجام کودتا يا عمليات نظامي گسترده ارتش امريکا عليه مواضع بسيج مردمي عراق منتشر شده است.
اين موج خبري که از تعدادي سايت و خبرگزاري گمنام آغاز شده و تا مقاله نشريه نيويورک تايمز نيز گسترش يافت شايد در وهله نخست انتشار شايعه و انحراف افکار عمومي از بحران کرونا در سطح بين المللي به نظر ميرسيد اما توييت شب گذشته دونالد ترامپ در صفحه شخصي خود باز هم توجه بسياري را به خود جلب کرده است.
آيا جملات دونالد ترامپ تهديد توخالي بود ؟
در حالي که در يک هفته گذشته تمام منابع خبري عربي و انگليسي زبان مشغول انتشار اخباري مبني بر حمله پيش دستانه امريکا به مواضع حشد الشعبي در عراق بودند، به ناگاه شب گذشته ترامپ در توييتي مدعي شد که ايران و گروههاي تحت حمايتش در عراق قصد انجام عملياتي عليه نيروهاي امريکايي در عراق را دارند و در صورت انجام اين کار تاوان سختي خواهند داد !
به موازات اين سخنان رييس جمهور امريکا، خوراک خبري رسانههاي بيگانه نيز با چرخش ۱۸۰ درجهاي از احتمال حملات يا کودتاي امريکا، تبديل به احتمال حمله نيروهاي حشد الشعبي به پايگاههاي امريکايي و عمليات تلافي جويانه متقابل ارتش امريکا شد.
مجموعه اين تحولات رسانهاي موجب شده است تا بسياري از کارشناسان احتمال بدهند که مقامات امريکا به دنبال ايجاد بهانه و دليلي مناسب و قابل پذيرش براي انجام عمليات نظامي در عراق و از بين بردن توان نيروهاي بسيج مردمي اين کشور باشند. در واقع ممکن است ارتش امريکا با اجراي سناريوي خودزني يا Operation False Flag به دنبال دستيابي به هدف خود در خاک عراق باشد.
عمليات False Flag يا پرچم دروغين چيست ؟
در تعريف نظامي و بين المللي ، عمليات پرچم دروغين به مجموعه اقداماتي گفته ميشود که يک کشور خاص از طريق وارد آوردن ضربات نظامي عمد به منافع خودي و متهم کردن کشور رقيب به انجام اين اقدام و کسب بهانه لازم براي آغاز جنگ انجام ميدهد.
شايد مشهورترين مورد متهم به اجراي سناريوي پرچم دروغين، حملات ۱۱ سپتامبر به برجهاي دوقلوي مرکز تجارت جهاني در امريکا و آغاز لشکرکشي ارتش امريکا به افغانستان و عراق باشد.
حملاتي که با گذشت دو دهه از آن همچنان زواياي پنهان و ابهامات بزرگي در خصوص چگونگي انجام آن توسط يک گروه تروريستي با امکانات محدود در خاک ابر قدرت نخست دنيا وجود دارد.
همچنين اسناد منتشر شده توسط CIA نيز نشان ميدهد در چند مورد اين کشور در دهه 60 ميلادي قصد اجراي سناريو خودزني براي کسب بهانه لازم براي حمله نظامي به کوبا و ساقط کردن حکومت فيدل کاسترو رهبر اين کشور را داشته است که با مخالفت جان.اف.کندي رييس جمهور وقت امريکا مواجه شده است. اين عمليات تحت عنوان Operation Northwoods نامگذاري شده بود.

مثال ديگر در خصوص اين سناريو به حملات شيميايي در خاک سوريه بازميگردد. در ۲ مورد حملات شيميايي در شهر خان شيخون در سال ۲۰۱۷ و دوما در ۲۰۱۸ در حاليکه ارتش سوريه در حال پيشروي و آزادسازي شمال حماه و غوطه شرقي دمشق بود.
پايگاه هوايي شعيرات پس از حملات هوايي امريکا
به ناگاه انفجار بمبهاي حاوي گاز شيميايي در اين مناطق و کشته شدن دهها نفر موجب شد تا انگشت اتهام به سوي ارتش سوريه نشانه رفته و در حالي که اين کشور در موقعيت برتر بوده و هيچ منطقي براي انجام چنين عملي موجود نبود توسط کشورهاي غربي متهم شده و بهانه براي انجام حملات هوايي امريکا و متحدانش به پايگاه هوايي شعيرات و برخي تاسيسات نظامي سوريه در منطقه قابون و برزه در ريف دمشق ايجاد شود.
مجمتع تحقيقاتي ارتش سوريه در منطقه برزه دمشق پس از حملات هوايي امريکا
آيا بايد منتظر خودزني امريکا در خاک عراق باشيم ؟
اگرچه در حال حاضر سند قطعي و قابل اتکايي براي اين فرضيه موجود نيست، اما با توجه به موج خبري و رسانهاي ايجاد شده در روزهاي گذشته و توييت شب گذشته دونالد ترامپ در خصوص احتمال حمله به نظاميان امريکايي در خاک عراق، اين احتمال وجود دارد که سازمانهاي جاسوسي و گروههاي مخفي تحت امر امريکا با اجراي سناريوي مشابه و به طور مثال ترور شخصيتهاي ديپلماتيک اين کشور در خاک عراق يا حمله به کارمندان سفارت يا در مرحله آخر يک حمله شبيه سازي شده به مقر نظامي اين کشور در خاک عراق ، انگشت اتهام را به سوي نيروهاي حشد الشعبي دراز کرده و مقدمات عمليات گسترده نظامي در اين کشور را فراهم کنند.
تخليه پايگاههاي نظامي درجه ۲ نظير پايگاه القائم در استان الانبار و K۱ در کرکوک و احتمال خروج از ساير پايگاههاي دور دست نظير القياره و البلد در استان نينوا و صلاح الدين نيز ممکن است به منظور تمرکز قوا در ۲ مکان مشخص يعني کمپ تاجي و عين الاسد بوده تا به هنگام اجراي عمليات ، توان نيروهاي مردمي عراق براي تلافي و ضربه زدن به نظاميان اشغالگر محدود شود.
بيانيه سخنگوي ائتلاف امريکايي ضد داعش در خصوص تخليه پايگاه K1 در استان کرکوک
بازار