خراسان/ « نويد اجتماعي سازي روز قدس » عنوان يادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم محمد محسن فايضي(کارشناس مسائل فلسطين) است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
امسال روز قدس بسيار متفاوت تر از سالهاي گذشته است. شيوع کرونا از چندين هفته قبل از اين مسئله خبر مي داد که اين بار راهپيمايي روز قدس در کشور برگزار نخواهد شد. همين موضوع موجب شد از هفته ها قبل تر از اعلام برگزار نشدن راهپيمايي سراسري در کشور، بسياري از نهادها، سازمان ها و حتي جوانان فعال و دغدغه مند درعرصه فلسطين و محور مقاومت دست به اقداماتي با هدف جبران برگزار نشدن راهپيمايي روز قدس بزنند.اقدامات انجام شده در دو هفته اخير نويد بخش يک فضاي جالب و نوين، از آتش به اختياري جوانان در مسئله فلسطين بود.
برگزار نشدن راهپيمايي اين احساس را ايجاد کرد که گويا اين بار در روز قدس نياز به تک تک افراد بدون توجه به نهادهاي سازماني و تکراري سال هاي گذشته است.در روزهاي اخير شاهد رويش خودجوش بسياري از جوانان، نوجوانان و دانشجويان در توليد محتواهاي رسانه اي، تحليلي با ذوق برخاسته از سليقه و فردي به دور از شعار زدگي هاي سازماني هستيم. هرچند همچنان بخش زيادي از تصميمات روز قدس سازماني است اما امسال ما شاهد يک جهش جدي دراقدامات ذوقي- فردي هستيم.
کرونا سبب خيري شده است که يک گام فضاي جامعه به سمت انجام اقدامات آتش به اختيار با سليقه و ذوق بر آمده از درک شخصي افراد از مسئله فلسطين نزديک شود. نگارنده پيش از اين بارها از لزوم اجتماعي سازي مسئله فلسطين سخن گفته است. اجتماعي سازي به معني آن است که يک مسئله براي افراد جامعه به يک موضوع دغدغه مند، با ادراک اجتماعي و ايجاد حس متقابل تبديل شود. «اربعين» مصداقي عيني از اجتماعي سازي يک پديده سياسي-مذهبي است. مشارکت هاي وسيع به دور از دستورات سازماني در کنار دغدغه مندي جامعه در بستر جنس مردمي اربعين در ميان عراقي ها موجب شده پياده روي به يک مسئله اجتماعي در ايران تبديل شود. به گونه اي که بسياري از موضوعات اربعين به دست خود مردم و بدون دستورات سازماني پيش مي رود. البته اين مسئله نياز به کنترل و مراقبت نيز دارد. زيرا در سال هاي اخير ورود وسيع تر نهادها و ستادهاي گوناگون به پياده روي اربعين برخي از ذوقيات شخصي مردمي ايران و عراق را به حاشيه برده يا مصادره کرده است.
اميد است که اين روند جديد در روز قدس در طول سال و راهپيمايي سال هاي پيش رو هم با يک مديريت صحيح تداوم يابد. مسائل اجتماعي همانند اقتصاد تا زماني که مردمي نشود، پيشرفتي در اهداف خود نخواهد يافت. نفوذ عمق يک مسئله اجتماعي چه در عرصه فرهنگ و چه در عرصه سياست تنها با اجتماعي سازي و مردمي شدن آن، ماندگار خواهد شد و در اعماق دل ها ريشه مي دواند.
اما در حاشيه اين مسئله، يکي از ملزومات بسيار مهم، تصحيح نگرش بخشي از جامعه ايراني نسبت به مسئله فلسطين است. نداشتن درک صحيح از زندگي يک فلسطيني در نوارغزه و کرانه باختري، حل نشدن و انباشته شدن شبهات کهنه در پستوي ذهن ها، وجود تصوير کاريکاتوري از نقش ايران در فلسطين و .... بخشي از مسائلي است که تحقق صحيح حل آن کمک بسيار زيادي به پيشرفت مسئله فلسطين در افکارعمومي ايراني خواهد کرد.در پايان ذکر اين مسئله لازم است که حاشيه هاي پس از شهادت «شهيد قدس» سردار حاج قاسم سليماني، موجب پويايي و برکت در ميان دل ها براي نزديکي و درک حس نسبت به مسئله فلسطين شده است؛ اين نيروي برخاسته از اخلاص و قدرت معنوي حاج قاسم اگر درست درک شود ، مي تواند يک نقطه شروع تاريخي در مسئله اجتماعي کردن فلسطين و آرمان قدس در ايران باشد. آرماني که رهبر معظم انقلاب اسلامي آيت ا... خامنهاي در باره آن مي گويند: «قضيه فلسطين کليد رمز آلود گشوده شدن درهاي فرج به روي امت اسلام است.»
بازار