نماد آخرین خبر

38 سال پس از آزادی خرمشهر

منبع
اعتماد
بروزرسانی
38 سال پس از آزادی خرمشهر
اعتماد/ متن پيش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست محمدجواد مومن/ به سالروز آزادسازي خرمشهر نزديک مي‌شويم. در اين مدت براي بازسازي مناطق آسيب‌ديده از جنگ کارهايي انجام شده ولي کاري که اين شهر به آن نياز دارد و مطلوب است، انجام نپذيرفته است. از آزادسازي اين شهر تاکنون، همچنان آثار جنگ نمايان است و مشکلات بهداشتي، راهي، امکاناتي در خرمشهر وجود دارد. در برخي نقاط راه‌ها آسفالته نيست و فاضلاب نيز امان ساکنان را بريده است. اين مشکلاتي که عرض کردم، غير از مشکل بزرگ بيکاري است. مهم‌ترين دليلي که باعث مي‌شود خرمشهر همچنان نتواند وضعيت خود را از زمان پس از جنگ بهبود بخشد، آماده نبودن زيرساخت‌هاست. با اينکه خرمشهر داراي فرودگاه، راه‌آهن و بزرگ‌ترين بندر پس از بندرعباس است اما همچنان زيرساخت‌هاي اين شهر براي فعاليت‌هاي اقتصادي و تجاري آماده نيست و آن‌طور که بايد نيز به اين زيرساخت‌ها رسيدگي نمي‌شود. شهر خرمشهر از دو نظر نه فقط براي اين شهر که براي کل اقتصاد ايران مثمرثمر خواهد بود و سودآوري دارد؛ بندر خرمشهر و پايانه مرزي شلمچه. پايانه مرزي شلمچه بهترين راه براي مبادله با بازرگانان عراقي است ... اما به دليل مسائل حاشيه‌اي پس از شيوع کرونا، رفت و آمد خودرو و ماشين‌هاي حاوي کالا از اين مرز به صورت جدي مختل شده است. تا پيش از گسترش اين بيماري روزانه بين
1500 تا 2 هزار خودرو از اين مرز به عراق مي‌رفتند يا کالا از عراق وارد مي‌کردند که کالاهاي وارداتي نيز به کل ايران ارسال مي‌شد، اما پس از اين بيماري و به دليل اهمال‌کاري خودمان، مشکلاتي در اين مرز رخ داد. درخواست طرف عراقي براي ادامه عبور و مرور کالا، ضدعفوني کردن و گندزدايي ماشين‌ها بود که تا به امروز اين اتفاق در مرز رخ نداده است. براساس گفته‌هاي نيروي انتظامي رونق گرفتن مرز شلمچه نه تنها بر بيکاري که بر کاهش جرم و جنايت نيز موثر بود، چراکه افراد مي‌توانستند از اين مرز براي رونق زندگي و رزق و روزي خود بهره برند. درحالي که اين مرز که عامل مهمي براي زندگي افراد اين منطقه بود، مدت‌هاست که بسته شده است. درخصوص بندر خرمشهر نيز وضعيت خوبي مشاهده نمي‌شود. با وجود اينکه منطقه آزاد است اما از ظرفيت‌هاي زيادي که دراختيار خرمشهر و ايران قرار مي‌دهد، استفاده نشده است. گويي که اسما منطقه آزاد است.
با وجود اينکه روزي خرمشهر نگين اقتصاد ايران بود و حتي برخي خودروهاي لوکس مانند شورولت و تويوتا در اين شهر نمايندگي داشتند، اما امروزه امکانات رفاهي، درماني و بهداشتي کمي دارد. در کل خرمشهر تنها يک بيمارستان وجود دارد و افراد براي MRI به بيمارستان‌هاي آبادان يا اهواز مراجعه مي‌کنند. با وجود فرمايشات مکرر مقام معظم رهبري مبني بر رسيدگي به اين شهر، همچنان رسيدگي به اين شهر بسيار کم است و شعارها به مرحله عمل نرسيده است. باتوجه به جمعيت اين شهر اتاق بازرگاني و مجموعه فعالان اقتصادي سعي در افزايش مراودات تجاري با عراق دارند تا از اين طريق بتوان بر رونق اين شهر بيفزايند، اما برخي قوانين مانعي گسترده بر سر راه فعالان ايجاد مي‌کند، مانند همين عدم گندزدايي و ضدعفوني کردن خودروهاي عبوري از مرز شلمچه. وقتي ضدعفوني کردن ماشين‌ها انجام شود، از کل ايران کالا به عراق صادر مي‌شود. با ادامه اين روند بازار عراق از دست مي‌رود. همين موارد باعث مي‌شود که سرمايه‌گذاران تمايل کمتري براي سرمايه‌گذاري در اين شهر دارند. خرمشهر ظرفيت‌هاي زيادي براي پيشبرد اهداف و چشم‌اندازهاي اقتصادي دارد و لازمه قرار گرفتن در راه رسيدن به اهداف، رسيدگي به اين شهر است.
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره