نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

نمایندگان بی‌کار شده را جذب دولت نکنید

منبع
شرق
بروزرسانی
نمایندگان بی‌کار شده را جذب دولت نکنید
شرق/ متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست اکبر ترکان/ در مقطعي قرار گرفته‌ايم که نمايندگان دوره قبل مجلس تشريف برده‌اند و ظرف چند روز آينده نمايندگان جديد وارد مجلس جديد خواهند شد.نکته مهمي که بايد مورد توجه قرار گيرد اين است که آيا نمايندگاني که مورد اعتماد و امين مردم يک منطقه‌اي بودند و سال‌ها آن منطقه را در مجلس شوراي اسلامي نمايندگي کرده‌اند، حالا که رأي نياورده يا تأييد صلاحيت نشده‌اند، بايد جلاي وطن کنند؟ آيا بهتر نيست که به مردمشان وفادار بمانند و به شهرشان بازگردند و همان‌جا به مردم خدمت کنند؟به نظر من شايسته اين است که وفادارانه به مردم و حوزه‌شان خدمت کنند و نشان بدهند ‌باوجود اينکه رأي نياورده‌اند، اما در کنار مردمشان هستند و قدرشناسي خود را اثبات کنند.شايسته نيست که جلاي وطن کنند و ولايتشان و حوزه‌شان را فراموش کنند. نمايندگان نبايد اجازه بدهند که به‌اصطلاح هرکس يک قلپ آب تهران را مي‌خورد ديگر به ولايتش برنمي‌گردد! برخي از اين نمايندگان به دنبال پست و مقام در تهران و ورود به وزارتخانه‌ها و عمدتا بنگاه‌هاي اقتصادي هستند. چطور ممکن است يک وزارتخانه‌ يا ارگان دولتي نماينده‌اي را که به هر دليلي صلاحيتش رد شده، تأييد و به پست‌هاي مهم منصوب کند. من از اين نمايندگان مي‌خواهم براي اثبات وفاداري خود به مردم و دلگرمي آنان ولو اينکه رأي نياورده‌اند، به حوزه خود بازگردند و در آنجا مشغول خدمت شوند يا به شغل قبل از نمايندگي خود برگردند. در اين صورت مي‌توانند اثرگذار باشند و به واسطه اينکه در دوره نمايندگي خود با وزرا و مسئولان ارشد کشور ارتباطات خوبي برقرار کرده‌اند و دستگاه‌ها را شناخته‌اند، به پيشرفت و توسعه ولايتشان کمک و پشتيباني کنند. در غير اين صورت به مردمشان وفادار نبوده و جايگاه خود را در منطقه از دست خواهند داد.
‌البته دستگاه‌هاي اجرائي و عمدتا اقتصادي هم بايد اين موضوع را جدي بگيرند و نماينده‌هاي ادوار قبل را جذب نکنند، چراکه نماينده جديدي که به مجلس راه يافته است، نسبت به وزارتخانه‌اي که رقيب شکست‌خورده يا رد صلاحيت‌شده او را جذب مي‌کند، بدبين شده و احساس منفي پيدا مي‌کند. به هر حال اينها در يک دوره‌اي با هم رقابت کرده‌اند حالا يکي رأي آورده و يکي نياورده، در اينجا وقتي نماينده جديد مي‌بيند نماينده قبلي که رأي نياورده به‌راحتي در وزارتخانه‌اي جذب مي‌شود و در مصادر امور دستگاه قوه مجريه قرار مي‌گيرد، انگيزه خدمت را از دست مي‌دهد. درواقع اين يک‌جور دهن‌کجي به نماينده جديد محسوب شده و ترديد و بدبيني‌اي در نماينده جديد ايجاد مي‌شود که دستگاه اجرائي که رقيبش را در مصدر کاري گذاشته، نسبت به وي موضع منفي دارد. اين ترديدها و تشکيک‌ها هيچ به صلاح کشور نيست.
پيشنهاد مي‌کنم دستگاه‌ها اين رويه و رفتار غيرحرفه‌اي در جذب اين نمايندگان را پايان دهند؛ چرا که درِ باغ سبز دستگاه‌ها موجب مي‌شود اين نمايندگان جلاي وطن کنند، مردم و حوزه خود را رها کرده و تعصب و وفاداري را زير پا گذاشته و مرکزنشين شوند و ديگر برنمي‌گردند. اين موضوع بسيار مهمي است و بايد روي آن تعمق بيشتري شود. به‌طور خلاصه اگر نماينده‌اي به فرض چهار سال رئيس کميسيون پزشکي بوده، آيا ايشان بعد از رد صلاحيت يا اتمام دوره نمايندگي‌اش مي‌تواند جراحي قلب انجام دهد و ادعا کند من در چهار سالي که در کميسيون پزشکي بوده‌ام اکنون در امور پزشکي تخصص دارم؟!
اين‌طور نيست. بعضي از نمايندگان محترمي که در چهار سال گذشته در يکي از کميسيون‌هاي مجلس بوده‌اند، بعد از اتمام دوره‌شان ادعا مي‌کنند که ارشد تخصصي آن رشته هستند و تلاش مي‌کنند به بنگاه‌هاي اقتصادي ورود پيدا کنند. اگر مثال پزشکي را زدم به اين دليل است که پزشکي براي مردم بيشتر قابل درک است. وگرنه در بقيه کميسيون‌ها نيز همين‌طور است. شخصي در کميسيون نفت بوده الان مي‌خواهد معاون وزير نفت بشود! مدعي هم هست که متخصص در صنعت نفت است. به همين سادگي نيست. اين فرد بايد دوره‌ علمي، آموزشي و دانشگاهي نفت يا رشته‌هاي مرتبط با نفت را گذرانده باشد. عضو کميسيون‌بودن به معناي ارتقاي تخصص نيست. اميدوارم اين موضوع مهم مورد توجه قرار گيرد؛ به‌طوري که هم عزت نمايندگان محترم حفظ شود و در قلب مردم جاي خود را باز کنند و وفادارانه به منطقه‌شان بازگردند و هم دستگاه‌ها نيز به جذب رقباي شکست‌خورده انتخاباتي اقدام نکنند که اين امر موجب دلخوري نمايندگان جديد شده و آنان را بي‌دليل نسبت به دولت موضع‌دار مي‌کند. اين مهم به نفع دولت هم نيست و در اين يک سال باقي‌مانده از دولت آقاي روحاني بايد کمک کنيم تا در سال آخر پروژه‌هاي نيمه‌تمام به بهره‌برداري برسد و وعده‌ها و اهداف دولت محقق شود. بنابراين بايد فضا را به گونه‌اي مطلوب کرده و کوشش کرد با روابط سالم و صحيح، دولت بتواند پروژه‌هايش را به اتمام برساند. اينکه نماينده‌اي را جذب کنند و موجب ناهنجاري و ايجاد تنش بشوند، به نفع دولت نيست و از جايگاه مردمي نماينده نيز به دور است.
به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره