وطن امروز/ « چه کسي رومينا را کشت؟ » عنوان يادداشت روزنامه وطن امروز به قلم علي بهادري جهرمي است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
شايد بدترين خبري که انسان بتواند بشنود چنين خبري است؛ وقتي اصليترين مأمن و مأواي يک دختر، به قاتل او تبديل ميشود. شايد خيلي تفاوتي نکند پدر از سلامت روان برخوردار بوده يا خير، در هر صورت در چنين وضعيت اسفناکي، وضع روحي همگان بويژه اطرافيان و آشنايان خانواده و ساير اعضاي خانواده در بدترين حالت ممکن است. نميدانم ديگر ميتوان ترکيب زن و مرد و خردسالان باقيمانده را همچنان يک خانواده ناميد يا خير اما شکلگيري چنين خانوادهاي نتيجه مجموعه قاتلاني است که همه چيز خانواده را به مسلخ سوق ميدهند. سعي ميکنم در چند بند اين مجموعه را بهتر به نمايش بگذارم.
1- اصرار بر سوق دادن فرهنگ بومي مردم مسلمان ايرانزمين به سمت فرهنگ مهاجمي که از هر جهت ضعيفتر از فرهنگ اصيل ايرانيان است، با نشر مطالب گسترده عليه ازدواج در سنين پايين، مانعتراشي براي ازدواجهايي است که در بسياري موارد با خواست و اراده طرفين و حمايت خانوادههاي آنها در سنين پايينتر از نرخي که از سوي برخي کشورها به تمام کشورها تلقين شده صورت ميگيرد؛ سنيني که در آن اجازه مشارکت فرد در تصميمگيريهاي کلان ملي و تأثيرگذاري بر زندگي ديگران را با مشارکت در انتخابات به او ميدهيم ولي ميخواهيم اجازه ندهيم براي زندگي خود تصميم بگيرد. جالب است غالب مخالفان ازدواج در سنين زير 18 سالگي، امروز به اصليترين مدافعان آزادي ازدواج يک دختر 13ساله با مردي که بيش از 2 برابر سن خود دارد و خانواده او هم خير و صلاح او را در اين ازدواج نديدهاند مبدل شدهاند!
2- اصرار بر مخالفت با احکام ناب اسلامي همچون قصاص که قرآن آن را موجد حيات دانسته و شايد خاصيت پيشگيرانه آن نيز مهمترين عامل چنين نگرشي به آن شده است، يکي ديگر از عواملي است که گويي جان «انسانها» را کماهميتتر از جان «يک انسان» ميداند و مدعي است اگر کسي به جان ديگري تجاوز کرد، جان او مهمتر از جان مقتول است و نبايد دستخوش تعرض قرار گيرد! تفکري که نميخواهد به اين بينديشد که در حال حمايت از جان يک انسان (بخوانيد قاتل) است يا حمايت از جان بسياري انسانهاي ديگر (بخوانيد مقتولاني که در صورت اقدامات پيشگيرانه مناسب همچون ايجاد رعب در دل قاتلان، جان سالم به در بردهاند). جالب اينکه امروز اين گروه نيز به خيل مدافعان قصاص پيوستهاند! و با فراموشي هر آنچه قبلا در رد حکم مسلم قصاص سر دادهاند، در نقد چرايي عدم قصاص يکي از حالات قتل داد سخن سر ميدهند!
3- اصرار بر آزادي مطلق بيان و تبليغ و ترويج هرگونه فرهنگ و آدابي که حواسشان نيست وقتي بازيگري چهره شده، با کسي که 17 سال از خود بزرگتر است ازدواج ميکند و براي مدتها موضوع ازدواج او به اصليترين مطالب فضاي مجازي مبدل ميشود، قطعا روي ساير دختران ايراني بيتاثير نبوده و فرهنگ اصيل ايراني را با تهاجمي باورنکردني مواجه خواهد کرد. مَنِشي که حواسش نيست پربينندهترين لايو اينستاگرامي تاريخ جهان، توسط مردم ايران که تنها يک درصد مردم جهان را تشکيل ميدهند شکل گرفته و نشان از آن دارد که ذائقه جوانان اين مرز و بوم چگونه دارد به سمت صحنههاي مبتذل بيمعنا، پوچ و ضدفرهنگياي حرکت ميکند که هيچ خط قرمزي را براي خود محترم نميشمارد يا موسيقيهاي مبتذلي که سن ابتذال را به سن «بچههاي مدرسهاي» سوق ميدهد و با تمام توان هزينه و توان خود را مصروف به قهقرا بردن فرهنگ اصيل ايراني کرده است. حواسش نيست که بايد حداقل يکصدم ممنوعيتها و محدوديتهايي را که براي جلوگيري از انتشار ويروس کرونا با تعطيلي همه جا و همه چيز ايجاد کرد، براي جلوگيري از انتشار ويروسهاي مخرب اصليترين هسته تشکيلدهنده جامعه يعني خانواده نيز به کار بندد.
4- در کشاکش جولان تفکرات مخرب پيشگفته که همگي با هم به عنوان قاتلان فرهنگ اصيل مردم مسلمان ايران، بنيانهاي خانواده و ارزشهاي اصيل انساني را به مسلخ ميبرند، بديهي است بخش زيادي از توان آموزشي و ترويجي و تبليغي مروجان ديني و بومي فرهنگ اصيل نيز به جاي تبيين مفهوم درست غيرت، عفاف، خويشتنداري، صبر و... در حال مبارزه با فرهنگهاي وارداتي هستند و در شلوغکاريهاي سياسي و رسانهاي، مجالي براي تعميق جدي آنچه ضروري است پيدا نميکنند و نتيجه آن ميشود دخترکاني که مجذوب خطا ميشوند و پدران عصبانياي که مجالي براي آموزش چگونه پدري کردن نيافتهاند.
يکبار براي هميشه به جاي حرف سياسي و هياهوي تبليغاتي به اين بينديشيم: چرا بايد دختري خانه پدري خود را به مقصد خانه پسري که بيش از 2 برابر خود سن دارد ترک کند؟ چرا بايد با او تصويري بگيرد که در فضاي مجازي منتشر شود بدون واهمه از اينکه ممکن است اين تصوير توسط کل خانواده و آشنايان وي ديده شود؟ چرا بايد پسر مقابل، هيچ واهمهاي از انتشار تصوير ارتباط خود با دختري 13 ساله بدون اذن پدر او نداشته باشد و چرا بايد پدري عصباني و از کوره در رفته از مشاهده چنين وضعيت اسفناکي، نداند براي حل مشکل خود چه کند و دست به جنايتي نابخشودني بزند؟ اگر به دنبال حل اين مشکلات هستيم و واقعا دوست داريم ديگر شاهد تکرار چنين صحنههايي نباشيم، بايد از ضربه زدن هرروزه به فرهنگ اصيل خود بازگرديم و يکصدا همگي به سمت ساماندهي بنيانهاي انساني، خانوادگي، فرهنگي و... خود در مسير اصيل و سنتي خود، در عين انطباق آن با نوآوريهاي دنياي مدرن پيش رويم. فرهنگي که شايد مهمترين کمککار ايرانيان در مقابله با ويروس کرونا و کاهش آلام آن بود، قطعا به طريق اولي بهترين کمککار ما در کاهش مشکلات مرتبط با حوزه خانواده نيز خواهد بود.
بازار