نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

متهم فتنه آبان 98 هستید؛ انتقاد کیهان از رسانه های اصلاح طلب

منبع
کيهان
بروزرسانی
متهم فتنه آبان 98 هستید؛ انتقاد کیهان از رسانه های اصلاح طلب
کيهان/ متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست مانور دوباره نشريات مدعي اصلاحات و اعتدال روي آمار کشته‌هاي حوادث آبان 98، بار ديگر بر بي‌صداقتي و بي‌اخلاقي اين طيف صحه گذاشت. طيف مذکور، طي روزهاي اخير که آشوب و اعتراضات گسترده سراسر آمريکا را فرا گرفته، ابتدا مانند صاحب عزاي ناراحت از ماجرا رفتار کرده و تا توانستند اين اتفاق بي‌سابقه در نيم‌قرن گذشته آمريکا را به تيغ سانسور سپردند.
سپس به اظهارات ديرهنگام وزير کشور دولت روحاني متوسل شدند که گفته بود «40 تا 45 نفر يعني حدود 20 درصد کشته‌ها شهيدند». برخي نشريات زنجيره‌اي از جمله آرمان ملي و اعتماد تيترهاي خود را به همين اظهارنظر اختصاص دادند و از جمله اعتماد تيتر زد «وزير کشور آمار کشته شدگان آبان 98 را تلويحاً 200 تا 250 نفر اعلام کرد.»
صرف‌نظر از اين سؤال که چرا وزير کشور ظرف شش ماه گذشته در اعلام مذکور تعلل کرده و اکنون در بحبوحه به هم‌ريختگي بي‌سابقه آمريکا چنين اظهارنظري مي‌کند، بايد گفت ائتلاف مدعي اصلاحات و اعتدال که سکاندار دولت و مجلس دهم بوده‌اند، متهم و مقصر حوادث تلخ آبان 98 بوده‌اند و نمي‌توانند قيافه مدعي‌العمومي در اين باره بگيرند.
واقعيت ماجرا اين است که آمريکايي‌ها از اواخر شهريور و اوايل مهر ماه 98، سلسله‌آشوب‌هايي را با بسيج کردن مزدوران خود در عراق و لبنان کليد زده بودند. اين آشوب‌هاي سازمان در زمينه شدت خشونت و جنايت سازمان‌يافته بي‌سابقه بود و خاطره داعش را زنده مي‌کرد. ضمناً همان زمان حتي در رسانه‌ها گفته مي‌شد که هدف اصلي اين آشوب‌ها، کشاندن بي‌ثباتي به ايران است. در چنين شرايطي که پيش‌بيني مي‌شد آمريکايي‌ها براي ايجاد اغتشاش، آشوب برنامه دارند، دولت روحاني گران کردن (3 برابر کردن) قيمت بنزين را به شکل ناگهاني و با غافلگير کردن مردم و شوک دادن به افکار عمومي- بدون توجيه کافي افکار عمومي- به اجرا گذاشت.
اين اجراي غلط و مسئله‌برانگيز در حالي رخ داد که دولت ظرف 4 سال قبل از آن، از سر لجبازي و تخريب دولت قبل از خود، اقدام به حذف سهميه‌بندي بنزين و کارت سوخت کرد. ضمناً در اثر کوتاهي و بي‌تدبيري مجلس همسو با دولت، قيمت بنزين طي چند سال ثابت ماند. نتيجه اين روند - به تصريح روزنامه دولتي ايران- خسارت روزانه 100 ميليارد توماني قاچاق بنزين بود که رقمي معادل 144 هزار ميليارد تومان ظرف 4 سال را بالغ مي‌شود. و اين در حالي بود که ما وارد کننده بنزين بوديم. در واقع دولت يارانه‌ مي‌داد و بنزين وارداتي را به قيمتي ارزان- بدون سهميه‌بندي و شفافيت و کارت سوخت- مي‌فروخت و بخش عمده‌اي از آن را به جيب قاچاقچيان مي‌ريخت.
بنابراين با اين اوصاف، بي‌تدبيري و بي‌کفايتي، هم موجب خسارت اقتصادي سنگين به کشور شد و هم موجبات شوک به افکار عمومي و موج‌سواري دشمن را در آبان 98 فراهم کرد. در اين ميان آن‌گونه که گفته شده 230 نفر در فتنه ناشي از بي‌تدبيري مدعيان اصلاحات و اعتدال و فرصت‌طلبي دشمن جان باختند. و البته اين جداي از تحليلي است که نشريه حزب اتحاد ملت منتشر کرد، مبني بر اين که عصباني کردن مردم و گرفتار نشان دادن کشور، بخشي از پروژه فشار به نظام براي مذاکره دوباره با آمريکا (و دادن امتيازات جديد) بوده است.