فارس/ متن پيش رو در فارس منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
تلاش ارتش و کميتههاي مردمي يمن براي آزادسازي استان مأرب (ادلب يمن) از اشغال ائتلاف سعودي و شبهنظاميان آن، رياض را که زماني رؤياي تسلط بر پايتخت را در سر داشت، صرفا براي حفظ استان مأرب، به تکاپو انداخته است.
مأرب، ادلب يمن روي خط درگيري؛ رياض، از رؤياي تسلط بر پايتخت به تلاش براي حفظ مأرب رسيده است
به گزارش گروه بينالملل خبرگزاري فارس، نگاهها بار ديگر به استان «مأرب» يمن دوخته شده و خبرها از تشديد در درگيريها ميان نيروهاي مسلح يمن و مزدوران مورد حمايت ائتلاف سعودي حکايت دارد.
استان مأرب با چهارده شهر در شمال شرقي صنعاء قرار دارد و فاصله آن با صنعاء حدود ۱۷۳ کيلومتر مربع است. شهر مأرب مرکز اين استان است و و اين استان ۱۷۴۰۰ کيلومتر مربعي از شمال با استان الجوف، از جنوب با شبوه و البيضاء، از شرق با حضرموت و شبوه و از غرب با صنعاء محصور ميشود.
موقعيت استان مأرب
وبگاه «العهد» در يادداشتي به قلم «محمد علي حازم» نوشت: مأرب عمق راهبردي ائتلاف سعودي-آمريکايي در شمال يمن را تشکيل ميدهد و بزرگترين کانون و مخفيگاه اصلي حزب تکفيري الاصلاح [شاخه اخوان المسلمين در يمن] است؛ پس از آزادسازي الجوف، و اطراف صعده و نَهِم هنگام عملياتهاي «نصر من الله، البنيان المرصوص و فأمکن منهم» مأرب، «ادلب يمن» به شمار ميرود؛ سه علمياتي که در پايان ماه سپتامبر سال گذشته (۲۰۱۹) انجام شد و در آخرين آنها يعني عمليات فامکن منهم استان الجوف به صورت کامل آزاد شد. در پي اين عملياتها بسياري از مزدوران و تکفيريها به مأرب قرار کردند و بيشترين تجمع آنها در حال حاضر در اين استان است.
در اهميت اقتصادي مأرب همين بس که معادن بسياري مانند گرانيت، اسکوريا، نمک سنگ، سنگ مرمر دارد و اولين استاني است که در سال ۱۹۸۶ در آن نفت کشف شد و همچنين گاز مايع نيز در اين استان کشف شده است علاوه اينکه اماکن گردشگري زيادي را در خود جاي داده است.
در ادامه اين گزارش آمده، بنا به گفته کارشناسان آنچه اخيرا رخ داد تکميل عملياتهاي البنيان المرصوص و فامکن منهم بود و هدف نيروهاي مسلح يمن پس از تأمين امنيت صنعاء و استان الجوف به ميزان نود درصد، پيشروي به سمت مأرب بود. پيشروي اول طي علميات البنيان المرصوص رخ داد و ارتش يمن از دروازه شهرهاي «مجزر، صراوح و مدغل» که در غرب و شمال غرب شهر مأرب قرار دارد، وارد شدند و اين اولين گام براي نبرد بزرگ آزادسازي شهر مأرب بود. انتظار ميرفت با توجه به تعداد زياد مزدوران در مأرب و استحکامات زياد آنها بعلاوه حضور گروههاي تکفيري مقاومت زيادي در اين شهر صورت بگيرد.
العهد افزود، اخيرا حملات هوايي جنگندههاي ائتلاف سعودي افزايش يافته وبه صدها مورد در چند ساعت رسيده است. اين حملات بر مناطق درگيري در غرب استان مأرب بويژه شهرهاي مجزر و صراوح متمرکز است تا از مزدوران در ميدان پشتيباني کنند اما نيروهاي مسلح يمن با دو روش براي توقف اين حملات وارد عمل شدند؛ اول: از طريق پدافند هوايي و شليک موشک زمين به هوا و دوم: بمباران آشيانه جنگندهها و باندهاي ويژه هواپيماهاني نظامي در فرودگاههاي سعودي در جنوب اين کشور که آخرين آنها عمليات هفته جاري عليه پايگاه نظامي «خميس مشيط» سعود با پنچ پهپاد از نوع «k2» بود.
در پايان اين گزارش آمده، نبرد مأرب ادامه دارد و اکنون واقعيتي وجود دارد که عربستان سعودي در بدترين کابوسهاي خود هم آن را نميديد و اين واقعيت، انتقال از هدف تسلط بر صنعاء (پايتخت) به اهدافي مثل دفاع از مأرب رسيده است.
آخرين تحولات مأرب
در همين زمينه استان مأرب چهارشنبه (ديروز) شاهد درگيريهاي گستردهاي بود . وبگاه «مأرب پرس» از درگيري شديد در شهر «جدعان» در شمال مأرب و تلاش ارتش و کميتههاي مردمي يمن براي تسلط بر اردوگاه «ماس» خبر داد .
بر اساس اين گزارش، ائتلاف سعودي به پيشتيباني از نيروي زميني ۲۸ حمله هوايي به منطقه «الجفره و مرفق الجوف» داشت تا ارتش يمن را ناچار به عقبنشيني به سمت منطقه «صلب و فرضه نهم» کند.
منطقه الجفره حدود بيست کيلومتر از اردگاه ماس فاصله دارد و يکي از مهمترين خطوط دفاعي استان مأرب به شمار ميرود.
بازار