نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

چین برنده ویروس چینی

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
 چین برنده ویروس چینی
دنياي اقتصاد/ متن پيش رو دردنياي‌اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
به‌نظر خانه اول کرونا، برنده اقتصادي جنگ بشر با اين چالش همه‌گير است. آخرين برآوردها از تحليلگران (ارائه‌شده ازسوي کمپاني AFP) نشان مي‌دهد رشد اقتصادي چين، در فصل دوم سال ۲۰۲۰ احتمالا به ۳/ ۱ درصد برسد؛ درحالي‌که اقتصاد در ايالات‌متحده آمريکا و اتحاديه اروپا حال خوبي ندارد و اکثر پيش‌بيني‌ها از رشد اقتصادي منفي در اين کشورها حکايت دارد. آخرين پيش‌بيني صندوق بين‌المللي پول نيز نشان مي‌دهد اقتصاد جهان با انقباض در سال‌جاري مواجه است؛ درحالي‌که پيش‌بيني‌هاي اوليه، رونق ۷/ ۱ درصدي را براي اقتصاد چين خبر مي‌دهد.
چين برنده ويروس چيني
تحليلگران اقتصاد پيش‌بيني کرده‌اند که چين در سه‌ماهه دوم سال‌جاري ميلادي مجددا به محدوده رشد اقتصادي مثبت بازخواهد گشت. براساس نظر ۱۱ تحليلگر از موسسه‌هاي اقتصادي مختلف که توسط کمپاني AFP اخذ شده است، پيش‌بيني شده است که رشد اقتصادي دومين قطب اقتصادي دنيا در فصلي که گذشت با بازگشت به محدوده مثبت به ۳/ ۱ درصد برسد. برخي از پيش‌بيني‌ها حتي حکايت از رشد ۲/ ۲ درصدي اقتصاد اين کشور در فصل دوم سال ۲۰۲۰ دارد. با وجود اينکه اين حد از رشد اقتصادي چين نسبت به سال‌هاي پيش بسيار کمتر شده، اما نکته حائز اهميت وضعيت مناسب اقتصاد چين در مقايسه با ديگر کشورها در جنگ اقتصادي با کرونا است.
تنها قطب اقتصادي با رشد مثبت ويروس کرونا که براي اولين بار از استان صنعتي هوبي و مرکز آن ووهان در تمام جهان گسترش يافت، در سراسر دنيا سبب توقف فعاليت کسب‌وکارها و از بين رفتن صدها ميليون شغل شده است. اما اقتصاددانان پيش‌بيني کرده‌اند که چين تنها اقتصاد بزرگ دنيا خواهد بود که در سال‌جاري ميلادي رشد اقتصادي مثبت را تجربه خواهد کرد و اين در حالي است که اقتصادهاي بزرگ دنيا ازجمله ايالات‌متحده و اتحاديه اروپا طبق پيش‌بيني‌ها دچار انقباض اقتصادي در سال ۲۰۲۰ خواهند شد. يکي از دلايل مطرح‌شده براي رشد اقتصادي چين، به بازگشايي سريع فعاليت‌هاي اقتصادي و ريکاوري اقتصادي نسبتا سريع اين کشور بازمي‌گردد.
در‌حالي‌که صندوق بين‌المللي پول پيش‌بيني کرده است که در سال‌جاري، اقتصاد جهان با رشد منفي مواجه خواهد شد، پيش‌بيني‌هاي اوليه از رشد ۷/ ۱ درصدي اقتصاد چين در سال‌جاري حکايت دارد. موضوعي که مي‌تواند فاصله اقتصادي چين با بزرگ‌ترين اقتصاد جهان را با سرعت بيشتري کاهش دهد. رشد اقتصادي بازه زماني ماه آوريل تا ژوئن چين در هفته پيش‌رو منتشر خواهد شد؛ فصلي که به‌نظر مي‌رسد نقطه شروع ريکاوري اقتصاد چين باشد. دولت چين در ابتداي شيوع ويروس کرونا مجبور شد تا بخش بزرگي از اقتصاد اين کشور را به حالت تعطيل دربياورد، فعاليت‌هاي کارخانه‌اي را متوقف کند و شهروندان را نيز مجبور به ماندن در خانه کند تا بتواند ويروس را تحت کنترل دربياورد. پس از کنترل موفقيت‌آميز ويروس کرونا در ووهان در ماه آوريل اقتصاد اين کشور مجددا کار خود را سر گرفت. کارشناسان چيني بر اين باورند قرنطينه هدفمند و انجام حجم وسيعي از تست کرونا اين سيگنال را به بازارها مخابره کرده است که اين کشور آمادگي کامل براي جلوگيري از ايجاد موج جديدي از پاندمي کرونا را دارد. موضوعي که به‌نظر مي‌رسد آمريکا در انجام آن ناموفق بوده است و نگراني‌هاي زيادي در روزهاي اخير درباره تعطيلي مجدد فعاليت‌هاي اقتصادي و به تعويق افتادن ريکاوري اقتصادي ايجاد کرده است.
اقتصاد صنعتي، عامل بازگشت سريع پس از آنکه اقتصاد چين در سه‌ماه اول سال‌جاري ميلادي با رشد منفي ۸/ ۶ درصدي مواجه شد، دولتمردان اين کشور تمرکز خود را بر تثبيت اشتغال گذاشتند. رشد اقتصادي منفي چين در سه‌ماه اول سال، اولين انقباض اقتصادي ثبت شده از اوايل دهه ۹۰ ميلادي يعني از زماني است که دولت چين اقدام به انتشار گزارش رشد فصلي کرده است. چين در واکنش به اين بحران اقتصادي دست به افزايش کسري بودجه هدف زد و علاوه‌بر آن در حدود هزار ميليارد يوآن معادل با ۱۴۰ ميليارد يورو اوراق قرضه دولتي را براي تزريق نقدينگي به بازارها خريداري کرد. تامي وو، اقتصاددان ارشد در مجله اقتصادي آکسفورد در اين باره گفت که انتظار دارد اقتصاد چين از سه‌ماه دوم سال‌جاري ريکاوري خود را اغاز کند؛ زيرا مشکلات بخش عرضه اقتصاد اين کشور به‌دليل بازگشايي کارخانه‌ها مرتفع شده است. يکي ديگر از دلايلي بازگشت سريع اقتصاد چين که تحليلگران ذکر کرده‌اند سرعت بيشتر ريکاوري بخش صنعتي نسبت به بخش خدمات است. از طرفي با توجه به صنعت‌محور بودن اقتصاد چين اين کشور از اين مزيت نيز برخوردار شده است.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره