نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

سراغ دانه‌درشت‌ها هم بروید!

منبع
شرق
بروزرسانی
سراغ دانه‌درشت‌ها هم بروید!

شرق/متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
دقيقا سه ماه بعد از درخواست وزير ورزش از وزارت اطلاعات براي مقابله با دلال‌ها به‌ويژه در حوزه فوتبال، حالا خبر رسيده که وزارت اطلاعات يکي از مديران رده‌مياني باشگاه پرسپوليس را بازداشت کرده است؛ اتفاقي که در ظاهر نشان مي‌دهد عزمي جدي براي برخورد با فساد و رانت در حوزه فوتبال آن هم در بخش باشگاهي‌اش وجود دارد. پانزدهم ارديبهشت بود که مسعود سلطاني‌فر در نامه به وزير اطلاعات خواستار ورود و برخورد جدي اين نهاد با واسطه‌ها و دلالان غيررسمي ورزش و به‌خصوص فوتبال شد.
در بخشي از نامه وزير ورزش و جوانان خطاب به سيدمحمود علوي، وزير اطلاعات، اين‌طور آمده بود: «از آنجايي که مدتي است عوامل نامشخص و غيررسمي تحت عنوان واسطه در انتقال ورزشکاران خارجي به کشور روابط ناسالمي را ايجاد کرده و موجب بروز مشکلات زياد و فعاليت غيرقانوني و عوارض حقوقي و مالي براي باشگاه‌هاي مختلف ورزشي و به‌ويژه فوتبال شده‌اند از جنابعالي و مجموعه خدوم و پرتلاش وزارت اطلاعات درخواست مي‌نمايم مانند هميشه ياور مردم و ورزش کشور بوده و دستورات لازم را به عوامل ذي‌ربط صادر نمايد تا سريعا با اقدامات غيرقانوني و بحران‌آفرين دلالان در ورزش (به‌ويژه رشته فوتبال) که موجب خدشه به اعتبار و پيکره ورزش کشور شده است برخورد لازم و قانوني صورت گيرد و ريشه اين کار خشکانده شود».
اين نامه در شرايطي آن روز بازتاب زيادي در فضاي رسانه‌اي کشور داشت که به نظر مي‌رسيد اتخاد تصميمي اين‌چنيني جدي است؛ هرچند نگراني‌هايي وجود داشت مبني بر اينکه نکند در اين ميان چند نفر از افراد رده‌پايين، قرباني نفرات اصلي شوند. حالا در شرايطي که چند روزي شايعه بازداشت يکي از مديران باشگاه پرسپوليس به گوش مي‌رسيد، وزارت ورزش، دوباره بيانيه‌اي روي خروجي سايتش گذاشته و بدون اينکه از فرد يا باشگاهي نام ببرد، از بازداشت يکي از مديران در راستاي مبارزه با فساد خبر داده است. در بخشي از اين بيانيه آمده است: «با عرض تبريک ايام مبارک دهه ولايت به اطلاع هواداران فهيم و پرشور فوتبال مي‌رساند ضمن تکذيب موارد مطرح‌شده در برخي از رسانه‌هاي معاند و در راستاي مبارزه با فساد در ورزش با پيگيري‌هاي اين وزارتخانه و اقدام سربازان گمنام امام زمان‌( عج ) در وزارت اطلاعات، يکي از مديران مياني يک باشگاه ورزشي پايتخت با حکم مقامات قضائي بازداشت شد. بديهي است اقدامات لازم براي مبارزه با فساد در ورزش با قوت و قدرت و با هماهنگي مسئولين دو وزارت ورزش و جوانان و اطلاعات تداوم خواهد داشت». بديهي است در امر مبارزه با فساد از هرجا که شروع شود نيکو و پسنديده است ولي به اين شرط که هم اين مبارزه ادامه داشته باشد و هم آدم‌هاي دانه‌درشتي بابت مديريت بحث‌برانگيزشان به‌ويژه در حوزه مالي پاسخ‌گو باشند.
فوتبال ايران در شرايطي سال‌هاي پرالتهابي را سپري مي‌کند که قاعدتا از فساد موجود در اين رشته مبرا نيست ولي چندين سؤال ذهن را آزار مي‌دهد که چرا چنين اقدامي زودتر صورت نگرفته و چرا پاي افراد دانه‌درشت‌تر به اين پرونده‌ها باز نشده است؟ آيا مسئولان و مديران ورزشي ايران خاصه در حوزه فوتبال از «سپ بلاتر» و «ميشل پلاتيني»، رؤساي سابق فيفا و يوفا، گردن‌کلفت‌تر هستند؟ پاسخ به اين سؤال قطعا منفي است ولي شايد دليل اصلي اين موضوع که تا الان افراد متخلف زيادي از مهلکه جان سالم به در برده‌اند، دقيقا همين باشد که عزمي جدي و البته طولاني‌مدت براي برخورد با فساد در ورزش و فوتبال وجود نداشته است.

همين حالا که وزارت ورزش در کنار وزارت اطلاعات براي مبارزه با فساد و دلالي کارشان را از يکي، دو باشگاه بزرگ پايتخت شروع کرده‌اند، بد نيست به روشنگري بيشتري در اين زمينه پرداخته شود تا ضمن معرفي اين افراد، از ادامه همکاري‌شان در آينده کوتاه‌مدت در حوزه مديريت هم جلوگيري شود. حالا که آنها کار را از همين تهران شروع کرده‌اند، بهتر است در رسيدگي به پرونده‌ها عجله بيشتري خرج داده و سري هم به فدراسيون فوتبال و معماهاي موجود در اين فدراسيون به‌ويژه در موضوع پرونده قرارداد مارک ويلموتس بزنند؛ سرمربي بلژيکي و سابق تيم ملي فوتبال ايران که بابت حضور نصفه‌ونيمه شش‌ماهه‌اش در ايران، دو ميليون يورو به جيب زده و چندماهي هم مي‌شود درخواست غرامت شش‌ميليون‌يورويي دارد. همکاري اين دو نهاد مي‌تواند به شايعاتي که چندين چهره ورزشي از‌جمله علي دايي به آن دامن زده‌اند، رسيدگي کرده و «آقازاده‌اي» را که در اين پرونده نقش داشته، زير ذره‌بين ببرد. بد نيست سري هم به نقش «ب.ز»هايي زده شود که زمان حصول توافق با مارک ويلموتس، دوشادوش رئيس فدراسيون وقت فوتبال حضور داشته است. از آن مهم‌تر شايسته است به اين موضوع رسيدگي جدي شود که چطور و با چه متر و معياري، رقم قرارداد اين مربي به‌ناگاه سه برابر شده و چه افرادي از چنين قراردادي نفع برده‌اند. پرواضح است که وزارت ورزش و وزارت اطلاعات همه اين شايعات و ابهامات را مي‌دانند ولي پسنديده‌تر آن است که در پرونده مبارزه با فساد از دانه‌درشت‌تر‌ها شروع شود تا اگر مدير ميانه و متوسطي هم اندکي دچار لغزش شده به خودش بيايد و به همکاري در روکردن پرونده‌هاي بيشتر و احتمالا گسترده‌تر راغب شود. شايد با رفتن سراغ همين دانه‌درشت‌ها، زودتر به اين ابهامات پاسخ داده شود که چرا آقازاده‌ها در حوزه ورزش پرکار و فعال شده‌اند؟ نقش عده‌اي که بازيکنان و مربيان خارجي بي‌کيفيت به فوتبال ايران تزريق مي‌کنند، چقدر است و سهم آنهايي که بازيکنان و مربيان باکيفيت خارجي را هوايي و تشويق به شکايت از طرف ايراني مي‌کنند، چقدر؟

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره