نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

جو بایدن و چالش مناظره با ترامپ

منبع
فرارو
بروزرسانی
جو بایدن و چالش مناظره با ترامپ

فرارو/متن پيش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

در حالي که ترامپ سرگرم تلاش براي لغو رأي گيري پستي و به تعويق انداختن انتخابات است، محافل رسانه‌اي نزديک به دموکرات‌ها براي حذف مناظرات انتخاباتي نامزد‌هاي دمکرات و جمهوريخواه به تکاپو افتاده اند.

 اولين مناظرات انتخابات رياست جمهور آمريکا در روز سه شنبه ۲۹ سپتامبر در دانشگاهي در شهر کليولند در ايالت اوهايو برگزار خواهد شد و دو نامزد رياست جمهوري آمريکا -دونالد ترامپ و جو بايدن - رو در روي يکديگر قرار خواهند گرفت. کمي بيش از دو هفته بعد، دومين مناظره انتخاباتي در روز پنج شنبه ۱۵ اکتبر در ميامي و نهايتا سومين و آخرين مناظره نيز روز پنج شنبه ۲۲ اکتبر در ناشويل برگزار خواهد شد.

مکان مناظرات اول و دوم، هر دو به خاطر نگراني‌ها از احتمال شيوع بيماري کرونا تغيير پيدا کرد. دانشگاه‌هايي که قرار بود از اين مناظرات ميزباني کنند، اعلام کردند قادر به برگزاري اين مناظرات نيستند. در نتيجه مکان مناظرات تغيير کرد.

حالا علاوه بر تغيير مکان، به نظر مي‌رسد که کل مناظرات ممکن است تغيير يا لغو شوند، يا حداقل اين هدفي است که برخي محافل رسانه‌اي نزديک به دمکرات‌ها از آن حمايت مي‌کنند.

برخي ناظران به خاطر شيوع بيماري کرونا نسبت به برگزاري مناظرات انتخاباتي ابراز نگراني مي‌کنند. اما برخي ديگر به دلايلي غير از مسائل بهداشتي خواستار لغو مناظرات شده اند.

از ديدگاه گروه دوم، مناظرات فرصت مناسبي در اختيار دونالد ترامپ قرار مي‌دهد تا ضمن منحرف کردن توجه افکار عمومي از ناکارآمدي‌هاي خود، بايدن را نامزد نامناسبي براي رياست جمهوري نشان دهد.

روزنامه نيويورک تايمز طي يادداشتي به قلم اليزابت درو، روزنامه نگار مستقر در واشنگتن، اين ديدگاه را مطرح کرد. اين روزنامه نگار خواستار لغو مناظرات به دلايل غيربهداشتي و سياسي شد و نوشت که مناظرات نقش بيش از اندازه‌اي در انتخابات دارند.

از ديدگاه درو، مناظرات طوري هستند که مي‌توان با يک لطيفه يا اظهارنظر طنزآميز توجه مخاطبان را جلب کرد و براي مدت‌ها در اذهان آن‌ها باقي ماند؛ در نتيجه، مهم نيست که در مناظره چقدر نکات جدي مطرح شود، چرا که هر چقدر نکات مهم و جدي مطرح شوند، باز هم ممکن است تحت الشعاع يک لطيفه يا طعنه يا کنايه قرار گيرند.

چنين اتفاقي مسبوق به سابقه است. در سال ۱۹۸۰، در جريان مناظره رونالد ريگان و جيمي کارتر، رئيس جمهور مستقر، يعني کارتر، در مقابل رقيبش ريگان نکات مهمي را در خصوص مواضع وي درباره بيمه درماني مطرح کرد. اما ريگان با بيان يک جمله طنزآميز کل مناظره را تحت الشعاع قرار داد.

به همين خاطر، درو معتقد است که مناظرات بايدن و ترامپ بايد لغو شود، چون ترامپ از اين مناظره به عنوان ابزاري براي جلب توجه استفاده خواهد کرد.

اين روزنامه نگار نوشت: «براي او [ترامپ]، مناظرات فقط يک شو براي منحرف کردن افکار عمومي از واقعيت بوده و هست.»

به رغم اينکه درو تاکيد مي‌کند که او به خاطر نگراني از احتمال غلبه ترامپ بر بايدن، يادداشت خودش را ننوشته است، اما واضح است که طرفداران ترامپ و رسانه‌هاي نزديک به وي، درخواست افرادي مانند درو براي لغو مناظرات را به مثابه نگراني دمکرات‌ها از غلبه احتمالي ترامپ بر بايدن ارزيابي مي‌کنند.

به عنوان نمونه، همزمان با افزايش درخواست‌ها براي لغو مناظرات، روزنامه وال ستريت ژورنال، که مواضع نسبتا نزديکي با دولت ترامپ دارد، طي سرمقاله روز دوشنبه خود، با ادبياتي طعنه آميز نوشت: «مناظرات تلويزيوني رياست جمهوري، رهبران آتي جهان آزاد را از زمان ريچارد نيکسون در سال ۱۹۶۰ در موقعيت‌هاي سختي قرار داده اند. پرزيدنت اوباما شش بار در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲، با رقباي جمهوري خواه يک تنه مناظره کرد. اما جو بايدن در نظرسنجي‌ها از ترامپ جلوتر است و به تپق زدن معروف بوده است. بنابراين، حالا مناظرات تلويزيوني ظاهرا از مد افتاده اند.»

از ديدگاه اين روزنامه، درخواست‌ها براي لغو مذاکرات، در راستاي محافظت از بايدن است.

جدال رسانه‌اي دمکرات‌ها و جمهوريخواهان درباره مناظرات هنوز ادامه دارد. ريشه اين جدال در اين نکته نهفته است که برخي جمهوريخواهان بر اين باور هستند که بايدن توانايي صحبت کردن به شکل بليغ و روان را ندارد. ترامپ قبلا به اين نکته اشاره کرده بود و گفته بود که بايدن حتي نمي‌تواند چند جمله سر هم کند.

ترامپ طي گفتگويي با فاکس نيوز تصريح کرد: «او [بايدن]نمي‌تواند صحبت کند. هيچ کس صداي‌اش را نمي‌شنود. هر وقت صحبت کند، نمي‌تواند دو تا جمله سر هم کند.»

رئيس جمهور آمريکا افزود: «منظورم اين است که اين مرد نمي‌تواند صحبت کند. با اين حال او رئيس جمهور شما خواهد بود شايد، چون مردم من را دوست ندارند.»
  
اگر چه ستاد بايدن رسما با شرکت در مناظرات موافقت کرده، اما حتي برخي طرفداران وي درباره احتمال شرکت نکردن وي در مناظرات نگران شده اند.

اليزابت وارن که از او به عنوان يکي از گزينه‌هاي معاونت بايدن ياد مي‌شود، گفت: «ما براي مدت طولاني مناظرات رياست جمهوري داشته ايم و اين مناظرات، براي بسياري از مردم کشور راهي بود تا بتوانند نامزد‌ها را در عرصه عمل ببينند.»

وي افزود: «مي دانم که بايدن نشان خواهد داد که مرد فهيم و توانمندي است و مي‌خواهم که مردم آمريکا فرصت تماشاي اين امر را داشته باشند.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar