نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

بیروت: نظام فاسد سابق به فکر بازگشت به قدرت است 

منبع
کيهان
بروزرسانی
بیروت: نظام فاسد سابق به فکر بازگشت به قدرت است 

کيهان/ متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

آشوبگران که غالبا نزديک به جريان‌هاي غربگراي لبنان هستند، دوباره به برخي ساختمان‌هاي دولت حمله بردند. وزير لبناني ساعاتي قبل از استعفاي دولت، در حالي که برخي از تصميم «سعد حريري» براي بازگشت به قدرت مي گفتند، هشدار داده که فاسدان به دولت فشار مي‌آورند استعفا دهد تا قدرت را به دست گيرند!

انفجار مهيب و مشکوک روز سه شنبه هفته پيش در انبار نيترات آمونيوم بندر بيروت، همانطور که پيش بيني مي شد تبعات زيادي به دنبال داشته است. افزون بر بيش از 170 کشته و 6000 زخمي و تعدادي مفقود، همچنين افزون بر ويراني تقريباً نيمي از شهر بيروت که سازمان ملل گفته «نيازِ فوري» اين کشور بيش از 117 ميليون دلار است، تبعات اجتماعي-سياسي جدي نيز داشته است. روزهاي پس از انفجار شاهد اعتراضات مردمي خسته از مشکلات اقتصادي بود که با اين انفجار بي‌طاقت‌تر از گذشته نيز شده‌اند، اين اعتراضات اما خيلي زود توسط «عده‌اي» که مقامات رسمي لبنان آنها را جريان نزديک به غرب معرفي کردند، تبديل به شورش و خشونت‌ شد. روز يکشنبه نيز دوباره آشوب‌گران به ساختمان‌هاي دولتي حمله کردند و...
آشوب‌ها

معترضان لبناني به رغم هشدارهاي ارتش و نيروهاي امنيتي لبنان براي دومين بار به مراکز دولتي يورش بردند و باعث تخريب اين مراکز شدند. به دنبال ورود برخي از معترضان به وزارتخانه خدمات عمومي و امور مهاجران لبنان، ارتش اين کشور بيانيه‌اي صادر کرد و گفت که برخي از معترضان «چارچوب‌هاي مسالمت‌آميز تظاهرات» را زير پا گذاشته و اقدام به «ايجاد اغتشاش، آشوب، وارد کردن خسارت و آتش زدن اموال دولتي و خصوصي» کرده‌اند. ارتش لبنان نيز ضمن هشدار به اين «آشوبگران»، از آن‌ها خواست هرچه سريعتر اماکن و اداراتي را که وارد آن‌جا شده‌اند، ترک کنند.
فارس در اين باره به نقل از خبرگزاري «اسپوتنيک» نوشته، شماري از معترضان اقدام به پرتاب سنگ و مواد منفجره به سمت نيروهاي امنيتي کرده‌اند. تصاوير منتشر شده در شبکه‌هاي اجتماعي نيز حکايت از آن دارد که شماري از معترضان اقدام به آتش زدن اطراف ساختمان پارلمان لبنان کرده‌اند. آشوبگران غربگرا شنبه به چند وزارتخانه از جمله وزارت امور خارجه و وزارت اقتصاد حمله کرده و خسارت‌هايي را به اين وزارتخانه‌ها وارد کرده بودند. يک نيروي امنيتي نيز در حمله معترضان کشته شده است. اين اعتراض ها يکشنبه شب نيز ادامه يافت.
همزمان با اين تحولات، جريان هاي سياسي نزديک به غرب که متهمان رديف اول اوضاع حاکم بر لبنانند تصريح کردند، به دنبال سرنگوني دولت فعلي اند!
اهداف پشت پرده
اما چرا غربگرايان شمشير را از رو بسته اند؟ در پي شورش‌هاي شنبه، «العهد» لبنان در گزارشي به همين موضع پرداخت و نوشت، ارتش لبنان يک اقدام کودتاوار هماهنگ ميان حزب «القوات اللبنانيه» (وابسته به سمير جعجع) و سرتيپ بازنشسته «جرج نادر» را به شکست کشاند و نيروهاي ارتش (شنبه هفته جاري) آشوبگران لبناني را که کنترل ساختمان وزارت خارجه را در دست گرفته بودند، از اين ساختمان بيرون کردند.
العهد افزود، حزب القوات‌اللبنانيه به شکل گسترده‌اي در تحرکات اخير در لبنان فعال است و با برخي گروه‌هاي ديگر نيز براي به راه‌اندازي آشوب‌هاي روز شنبه هماهنگ شده است. از جمله اين گروه‌ها حزب «السبعه»، حزب «المنتدي» وابسته به «بهاء الحريري»، «حراس المدينه» وابسته به «اشرف الريفي» (وابسته به ۱۴ مارس)، گروه‌هايي از «الضنيه»، «وادي خالد» و «عکار»، گروهي از طرابلس به فرماندهي «عبدالباسط ترکماني»، «حرام بعلبک» وابسته به «صبحي الطفيلي»، «مجموعه المساجد» در صيدا و گروه‌هايي در «تعلبايا و جديتا» به فرماندهي «عماد قزعون و ملحم حشيمي» 
هستند.
تمام اين جريان‌ها جريان‌هايي هستند که به غرب گرايش دارند و برخي چون جريان 14 مارس به رهبري «سعد حريري» حمايت صريح فرانسه و آل سعود را دارد. يکي از مشخصات اين جريان‌ها ضديت با مقاومت (خصمِ غرب و رژيم صهيونيستي) است. همچنين بررسي نوع اعتراضِ خشونت‌بار آن‌ها که شبيه کودتاست و به دنبال تسخير ساختمان‌هاي دولتي است و نيز نکاتي که بعد از اين خواهد آمد، مشخص مي‌کند اين جريان عملاً وارد جنگ با دولت حسن دياب شده است که ديروز مجبور به استعفا شد!
نکته ديگر را بايد در تحليل و اطلاعات «الجمهوريه» لبنان يافت. منابع سياسي آگاه به روزنامه «الجمهوريه» گفته بودند، فشارهاي سنگيني بر «حسان دياب» نخست‌وزير لبنان براي ارائه استعفا وجود دارد و اين فشارها از دو طرف انجام مي‌شود: تشديد تظاهرات در خيابان‌ها و استعفاي تعدادي از وزرا.
اين نکته را کنار حرف‌هاي «وليد جنبلاط»، رئيس حزب «التقدمي الاشتراکي» (سوسياليست ترقي خواه) لبنان بايد گذاشت. او ساعاتي قبل از استعفاي دولت «دياب» گفته بود: «دولت فعلي بايد ساقط شده و محاکمه شود. اين دولت را بايد در داخل پارلمان سرنگون کرد.» او مدعي شده بود که حزب متبوعش به دنبال «قانون انتخابات فرافرقه‌اي» است و سرنگوني دولت دياب «پيروزي بزرگي» خواهد بود!
ماموريت فرانسه
«غسان سعود» نويسنده و تحليلگر لبناني اما در گفت‌وگو با الميادين تأکيد کرده آمريکا، پرونده لبنان را براي رسيدن به اهداف سياسي جديد، به فرانسه واگذار کرده است. به گزارش تسنيم، او همچنين تأکيد کرده سعد حريري تحت يک پوشش فرانسوي قصد دارد به قدرت بازگردد!
البته هيچ کدام از کساني فشار را بر دولت «دياب» تشديد کردند، مشخص نکردند پس از استعفاي دولت چه کساني قرار است به قدرت برسند؟ همان‌هايي (حريري و...) که پيشتر نيز قدرت را به دست داشته‌اند و به خاطر ناتواني خود مجبور به استعفا شده‌اند؟! چرا بايد به آن‌ها اعتماد کرد؟ کساني که بحران زباله‌ها و قطعي‌هاي مکرر و طولاني برق و... يادگار دوران آنان است؟!
وعده‌هاي کمک
خبر ديگر اينک، کشورهايي شروع به دادن وعده کمک به لبنان کرده‌اند که غالبا، مخالف جريان مقاومت در لبنانند! ‌به گزارش باشگاه خبرنگاران، دفتر رياست جمهوري فرانسه اعلام کرده اين کشور موفق به جذب ۲۵۲ ميليون يورو تعهد مالي براي کمک به لبنان شده است. اتحاديه اروپا نيز از اختصاص ۳۰ ميليون يوروي ديگر به لبنان خبر داده است. همچنين امير قطر در کنفرانس بين المللي حمايت از بيروت از کمک
۵۰ ميليون دلاري خود به لبنان سخن گفته است. اين يعني، دقيقا کشورهايي که در تحريم و افزايش فشار اقتصادي به لبنان نقش دارند، تحت شرايطي! براي کمک به لبنان اعلام آمادگي کرده اند!
بايد توجه داشت اين کمک‌ها غالباً منوط به شروطي است که اگر آن شروط محقق نشود، بايد منتظر ماند اين وعده‌ها هم در حد همين حرف‌ها باقي بماند. درست در همين حين، «امانوئل ماکرون»، رئيس جمهور فرانسه، تهديد کرده تحريم‌هايي را عليه برخي از چهره هاي سياسي در لبنان اعمال خواهد کرد. «کريستالينا جورجيوا»، مدير اجرايي صندوق بين‌المللي پول، نيز در بيانيه خود در کنفرانسي شرط کمک مالي بيشتر به لبنان را «شفا‌ف‌سازي موسسات مالي» اين کشور! عنوان کرده است!
در پايان گفتن يک نکته کافي است. فهميدن اين که چه کساني از اين انفجار بهره مي‌برند نياز به ذهني تحليگر ندارد، بلکه تنها چشمي بينا مي‌طلبد، مروري بر اخبار مذکور در اين گزارش نشان مي‌دهد که ماهيگيران چه کساني‌اند. چه اين انفجار اتفاقي  از سر اهمال‌کاري باشد، چه اقدامي تروريستي تاکنون کساني را منتفع کرده که شاخصه اصلي آن‌ها گرايش به غرب و مخالفت با مقاومت است. البته ناگفته نماند اتفاقات بعد از انفجار نشان داد، به احتمال قريب به يقين، عمدي در اين انفجار بوده است!

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره