نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

جعل مذاکره

منبع
صبح نو
بروزرسانی
جعل مذاکره

صبح نو/متن پيش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

ادعاهاي جديد ترامپ مبني بر حل مناقشه ايران در صورت پيروزي مجدد در انتخابات رياست جمهوري آمريکا در ماه نوامبر، تجديدنظرطلبان داخلي را بار ديگر به ذوق و شوق مذاکره با آمريکا انداخته‌است. اين ذوق به حدي بوده که رسانه‌هاي نزديک به اصلاح‌طلبان را به «جعل خبر» نيز سوق داده است؛ اقدامي که روز گذشته با واکنش صريح وزارت خارجه مواجه شد.


زنده باد برجام‌99
صادق زيباکلام، فعال اصلاح‌طلب روز دوشنبه 20‌مرداد در گفت‌وگو با «آرمان ملي» امضاي برجام‌99 را حلال مشکلات في مابين ايران و آمريکا دانست و تاکيد کرد: بنده در گذشته معتقد بودم بين ايران و آمريکا بحران ايجاد شده است. اين در حالي است که مدت‌هاست به اين نتيجه رسيده‌ام که بايد به جاي کلمه بحران از باتلاق استفاده کنم. معتقدم تنها راهي که مي‌تواند ايران و آمريکا را از اين باتلاق نجات دهد به تعبير من برجام‌99 است؛ مانند توافق برجام در سال‌94 خواهد بود. وي در اين باره با قلب واقعيت و بدون اشاره به نقش آمريکا در ضايع ساختن توافق برجام، گفت: بنده معتقدم ما بايد به‌دنبال برجام ديگري با آمريکا باشيم. برجام قبلي توسط آقاي روحاني امضا شد که با مخالفت تندروها مواجه بود. همزمان مصطفي تاجزاده ديگر چهره راديکال تجديدنظرطلب نيز چندي پيش به سياق هميشگي‌اش، در توييتي  خواستار آغاز مذاکرات شد و مدعي شد: همه مي‌دانند مذاکره با آمريکا با آمدن روحاني شروع نشد و با رفتن او پايان نمي‌يابد. اکنون که رهبر انقلاب اذعان دارد ترامپ براي پيروزي در انتخابات نيازمند مذاکره با ايران است،چرا از اين فرصت براي لغو يا تعليق تحريم‌ها استفاده نکنيم. 


جعل خبر، دستاورد جديد رسانه‌هاي اصلاح‌طلب 
در کنار شور و هيجان مستتر و هويدا در لسان اصلاح‌طلبان براي مذاکره با آمريکا، رسانه‌هاي نزديک به ايشان نيز براي پيشبرد سياست‌هاي مربوطه، به جعل خبر متوسل شده‌اند. صبح روز گذشته(سه‌شنبه) خبرگزاري «ايلنا» در خبري به نقل از آنچه «منبع مطلع» دانست، مدعي شد که انگليس و آلمان در طرحي، قصد دارند آمريکا را براي لغو بخشي از تحريم‌هاي غيرهدفمند عليه ايران، مجاب کنند. اين خبرگزاري مدعي شد: در راستاي پيشنهاد ماه‌هاي اخير آمريکا مبني بر تحريم تسليحاتي ايران و نظارت مستقيم بر پروژه هسته‌اي يعني خارج از آژانس و تحت نظارت خود آمريکا، کشورهاي آلمان و بريتانيا در چارچوب گفت‌وگوهاي اروپاي‌3 مخالفت خود را با اين موضوع اعلام کرده‌اند چون باور دارند تأثير منفي بر رفتار ايران خواهد داشت. اين خبرگزاري تصريح کرد: آلمان با همفکري و حمايت انگلستان پيشنهادي را ارائه کرده مبني بر اينکه در گام نخست آمريکا تحريم‌هاي غيرهدفمند که بيشترين تأثير اقتصادي بر زندگي مردم ايران دارد را موقتاً لغو کند. پس از يک گفت‌وگوي کلي در مورد مسائل مربوط به ايران و آمريکا و حتي ايران و عربستان، نقاط کور مسائل منطقه‌اي ارزيابي شود. ايلنا افزود: نقطه شروع هم بررسي تضاد رفتاري ايران با آمريکا و اروپاي‌3 اين است که ايران نيز گام‌هاي برداشته شده در ماه‌هاي اخير در راستاي موضوع هسته‌اي را مورد ارزيابي قرار دهد. اين رسانه نزديک به اصلاح‌طلبان، نوشت: براي نشان دادن حسن نيت و بازگشت به توافق‌2015 اين تحريم‌هاي غيرهدفمند موقتاً بسته مي‌شود و اگر نتيجه‌گيري مثبت شد لغو آن‌ها هميشگي خواهد بود و حتي موضوعات مورد گفت‌وگو افزايش مي‌يابد چون باور بر اين است که ايران بازيگر اصلي در منطقه است.

تکذيبيه صريح وزارت خارجه 
اين ادعا باعث شد تا همگان منتظر واکنش مقامات وزارت خارجه باشند. سيدعباس موسوي، سخنگوي وزارت امور خارجه، ضمن رد خبر منتشره از سوي ايلنا به نقل از يک منبع ناشناس درخصوص لغو موقت بخشي از تحريم‌هاي به اصطلاح غيرهدفمند، اين قبيل اظهارات را خبرسازي‌هاي غيرواقعي دانست که مشخص نيست با چه اهدافي صورت مي‌گيرد. موسوي در اين باره، تاکيد کرد: اينکه شکست سياست‌هاي تحريمي آمريکا، موضوع مجادله اروپا و آمريکا باشد بعيد نيست اما آنچه به جمهوري اسلامي ايران مربوط مي‌شود، آن است که تحريم‌هاي يکجانبه آمريکا غير‌قانوني و ظالمانه هستند و بر‌اساس برجام و قطعنامه‌۲۲۳۱، آمريکا موظف است کليه تحريم‌هايي که با خروج خود از برجام مجدداً اعمال کرده است را لغو و بلااثر کند.
ادعاي خبرگزاري ايلنا مبني بر جدال ديپلماتيک آلمان و انگليس با آمريکا بر سر آينده تحريم‌هاي ايران، در شرايطي است که محمود واعظي، 
رييس دفتر رييس‌جمهوري نيز چند پيش در اظهاراتي، با مثبت ارزيابي کردن موقعيت ايران و رفع تحريم‌ها، گفته بود: با علامت‌هايي که از کشورهاي اروپايي و آسيايي و ديگران دريافت کرده‌ايم در روزهاي پاياني تحريم قرار داريم زيرا تحريم‌کنندگان به هيچ‌يک از اهداف سياسي، اقتصادي، اجتماعي و امنيتي خود نرسيدند. بايد تاکيد کنم که ماه‌هاي آينده وضعيت به مراتب بهتر مي‌شود.

رفيق بايدن، رفيق چپ‌ها   
کنش هماهنگ منسوبان جريان اصلاح‌طلبي براي کشاندن پاي ايران به مذاکره با آمريکا، در شرايطي است که پوشش گسترده مواضع سياسي جو بايدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات پيش روي آمريکا، از سوي ايشان، معني‌دار و هدفمند به نظر مي‌رسد. خبرگزاري‌ها و روزنامه‌هاي اصلاح‌طلبي، 
طي هفته‌هاي گذشته، با جلوه بخشيدن به اظهارات بايدن، معاونان و دستياران او درباره تمايل‌شان به قرابت ديپلماتيک با ايران، به وضوح، به پايگاه تبليغاتي دموکرات‌ها در ايران بدل شده‌اند. به نظر مي‌رسد، پيروزي بايدن بر ترامپ، جان دوباره‌اي به حيات سياسي اصلاح‌طلبان و دوگانه‌انگاري «معيشت-مذاکره» از سوي آن‌ها ببخشد و باعث شود تا در ماه‌هاي منتهي به انتخابات در ايران در خرداد‌1400، بار ديگر و با نيرويي مضاعف، حل مشکلات اقتصادي مردم را به مذاکرات با غرب گره بزنند. ايشان براي توجيه ادعاي رفع مشکلات معيشتي مردم در ازاي آغاز مجدد مذاکرات و پاک کردن تجربه تلخ برجام، به نظر اينگونه وانمود خواهند کرد که نافرجامي برجام، محصول حضور و کنش چهره نامتعادلي به نام ترامپ بود و چنانچه او نبود و عاقله مردي در کاخ سفيد، عنان کار را به دست داشت، مي‌شد شهد شيرين توافق را با حلاوت بيشتري، چشيد. اين ادعا در حالي است که برجام در دوران اوباماي دموکرات نيز منجر به انتفاع اقتصادي براي ايران و رفع زنجيره تحريم‌ها نشد.
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar