نماد آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ انتخاب «کامالا هریس» درباره کمپین انتخاباتی بایدن چه می‌گوید؟

منبع
وطن امروز
بروزرسانی
سرمقاله وطن امروز/ انتخاب «کامالا هریس» درباره کمپین انتخاباتی بایدن چه می‌گوید؟

وطن امروز/ « انتخاب «کامالا هريس» درباره کمپين انتخاباتي بايدن چه مي‌گويد؟ » عنوان يادداشت روزنامه وطن امروز به قلم ثمانه اکوان است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:
 
سرانجام پس از ماه‌ها گمانه‌زني و سنجيدن شرايط 9 زن سياستمدار در آمريکا که نامزد معاونت جو بايدن در انتخابات رياست‌جمهوري شده بودند، او «کامالا هريس» را انتخاب کرد. ويژگي شاخص سياستمدار 55 ساله که پيش ‌از اين دادستان ايالت کاليفرنيا و همچنين نماينده مجلس سنا از همين ايالت بوده است، سياه‌پوست بودن او است؛ مساله‌اي که در انتخاب او به عنوان معاون نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آتي تأثيرگذار بوده است. 
بايدن با اين‌ حال گزينه‌هاي متفاوتي براي معاونت خود داشت و اسامي ديگري نيز مطرح بود که در ابتداي امر به نظر مي‌رسيد شانس بيشتري براي رسيدن به اين پست دارند. انتخاب هريس با هر معيار و منطقي که انجام شده باشد، برخي جنبه‌هاي نگاه کمپين انتخاباتي بايدن به نتايج انتخابات رياست‌جمهوري را نيز آشکار مي‌کند. آنطور که رسانه‌هاي آمريکايي مي‌گويند نکات ديگري نيز در انتخاب هريس مطرح بوده است که از جمله آنها مي‌توان به موارد زير اشاره کرد.
- او سناتوري از کاليفرنياست که براي سال‌ها دادستان همين ايالت نيز بوده است. کاليفرنيا ايالتي است که به‌ صورت سنتي هميشه به دموکرات‌ها رأي داده و با بالاترين ميزان رأي الکترال، مي‌تواند براي هميشه تضمين‌کننده رأي دموکرات‌ها در انتخابات‌هاي مختلف باشد. جدا از اين مساله، کاليفرنيا به دليل ثروت فراواني که دارد يکي از مهم‌ترين ايالت‌ها براي تأمين منابع مالي نامزدهاي انتخاباتي است و کمک‌هاي مالي‌اي که به حزب دموکرات مي‌شود، بيشتر از ثروتمندان اين ايالت و غول‌هاي بزرگ رسانه‌اي و فناوري تأمين مي‌شود. انتخاب هريس در واقع نشان‌دهنده تعظيم کمپين بايدن به حاميان مالي دموکرات است. اين ايالت غير از حمايت از بايدن، حالا که رأي‌گيري براي مجلس سنا و نمايندگان آمريکا نيز به مرحله حساسي رسيده است، مي‌تواند تکليف آرايش سياسي در اين دو مجلس را نيز براي انتخابات پيش رو تعيين کند. 
- کامالا هريس در مناظره انتخاباتي درون‌حزبي دموکرات‌ها زماني که در قامت رقيب بايدن وارد صحنه رقابت‌هاي انتخاباتي شده بود، به ‌عنوان شخصي که مي‌تواند صحنه مناظره را به آتش کشيده و از خود چهره يک سخنران آتشين را به معرض نمايش بگذارد، معرفي ‌شد. او در مناظره با بايدن تا حد زيادي توانست خود را به‌ عنوان يکي از حاميان حقوق سياه‌پوستان و اقليت‌هاي نژادي نشان داده و در عين‌ حال بايدن را در اين موضوع شکست دهد. او با وجود حمايت از ايجاد اصلاحات در ساختار پليس آمريکا، از مخالفان کم شدن بودجه پليس در ايالت‌هاي مختلف است و همين مساله او را به يکي از کساني تبديل کرده که هم مي‌تواند حامي معترضان به مساله تبعيض نژادي باشد و هم از حاميان پليس! اين مساله مي‌تواند حمله‌هاي ترامپ به بايدن و مقصر دانستن دموکرات‌ها در ايجاد اعتراضات را خنثي کند. در عين‌ حال بايدن که در سخنراني يا انجام مناظره انتخاباتي با ترامپ بشدت ضعيف است، مي‌تواند در مناظره‌هاي انتخاباتي که معاونان ۲ نامزد انتخاباتي با يکديگر دارند، اطمينان حاصل کند کامالا هريس رقيب خوبي براي مايک پنس است. 

- نکته جالب‌ توجه در انتخاب کامالا هريس توسط بايدن، اين است که انتخاب اين گزينه اصلا باعث شگفتي طرفداران بايدن و حتي ترامپ نشد. هريس به نظر منطقي‌ترين انتخاب براي بايدن بوده است و در زمانه‌اي که رقيب بايدن به انجام دادن کارهاي شگفت‌انگيز و يک‌باره و ايجاد شوک در جامعه آمريکا معروف است، اين سيگنال را براي مردم و رأي‌دهندگان فرستاده است که نامزد دموکرات قرار نيست مردم را در 4 سال دوران رياست‌جمهوري‌اش با شگفتي‌هاي عجيب ‌و غريب يا شوک‌هاي سياسي روبه‌رو کند. از همين رو مي‌توان بيان کرد شگفتي‌ساز نبودن بايدن، حالا در انتخابات رياست‌جمهوري به نقطه مثبت او تبديل ‌شده و مي‌تواند ترامپ را با ناامني مواجه کند. 
- از نکات مثبت ديگر انتخاب هريس براي بايدن اين است که نسبت به ساير انتخاب‌هاي او پتانسيل کمتري براي اينکه مورد حمله ترامپ يا کمپين انتخاباتي‌اش قرار گيرد وجود دارد. در اين باره شبکه خبري سي‌ان‌ان بيان کرده است انتخاب اول بايدن تا مدت‌ها به نظر مي‌رسيد سوزان رايس باشد اما به دليل نقش او در حادثه بنغازي يا ديدارهايش با «مايکل فلين» مشاور بدنام امنيت ملي ترامپ، بايدن اصلا قصد نداشت کسي را به کار بگمارد که مي‌تواند به محملي براي حمله‌هاي انتخاباتي کمپين رقيب تبديل شود. رقيب ديگر هريس، اليزابت وارن نيز که از ابتداي امر به ‌عنوان يک سوسياليست شناخته مي‌شد، مي‌توانست بشدت مورد حمله قرار گيرد. با اين‌ حال هريس در مقابل اين دو، گزينه‌اي آرام‌تر بود. در عين ‌حال زماني که هريس براي انتخابات مجلس سنا در حال جمع‌آوري منابع مالي بود، دونالد ترامپ از حاميان اصلي او بوده است و اين مساله باعث مي‌شود دست ترامپ براي حمله‌هاي بي‌رحمانه به او بسته شود. اين انتخاب نشان مي‌دهد حزب دموکرات و جو بايدن به ‌عنوان نامزد اين حزب، درس‌هاي خود را از انتخابات 2016 آموخته‌اند و سعي دارند اجازه ندهند حملات ترامپ به کمپين انتخاباتي کلينتون دوباره براي کمپين بايدن تکرار شود. کلينتون و اطرافيانش همه از بدنامان دموکرات بوده‌اند و حالا بايدن که خود به خاطر مسائل مرتبط با فعاليت‌هاي کاري پسرش در اوکراين در سيبل حملات ترامپ قرار دارد، مي‌تواند با توسل به يک انتخاب آرام تا حد زيادي از شر انگ‌زني‌هاي ترامپ در امان بماند. 
- شرايطي را تصور کنيد که رئيس‌جمهور آمريکا به هر دليلي ديگر نتواند رئيس‌جمهور باقي بماند. مطمئنا معاون او براي مدتي رئيس‌جمهور خواهد بود و حالا تصور کنيد مردم آمريکا ترجيح مي‌دهند مايک پنس رئيس‌جمهورشان باشد يا کامالا هريس؟ مايک پنس در بسياري مسائل تندروتر از ترامپ بوده و درباره مسائل اجتماعي و نژادي و بويژه مذهبي، بسيار سختگيرتر از ترامپ است. اما کامالا هريس دموکراتي واقعا ليبرال است و مواضع او در طول دوران فعاليتش چنان آرام و منطقي به نظر مي‌رسيده که مردم آمريکا از ترس پنس، مطمئنا ترجيح مي‌دهند هريس را به عنوان رئيس‌جمهور در کاخ سفيد ببينند. 
- در نهايت اينکه انتخاب کامالا هريس با اين ويژگي‌ها و در شرايطي که او گزينه اول بايدن براي معاونتش نبوده و به ‌نوعي بنا به شرايط خاص آمريکا چاره‌اي جز انتخاب او نبوده است، نشان مي‌دهد بايدن براي پيروزي در انتخابات چندان هم اعتماد و اطمينان کامل ندارد. اگر چه رسانه‌هاي دموکرات و بسياري از سازمان‌هاي نظرسنجي در اين کشور اطمينان دارند بايدن رئيس‌جمهور مي‌شود اما اين انتخاب با مختصات فعلي‌اش نشان مي‌دهد بايدن چندان هم به پيروزي در انتخابات اطمينان ندارد و سعي دارد همه جوانب را سنجيده و به ‌گونه‌اي ۳ ماه پاياني فعاليت انتخاباتي‌اش را تمام کند که اطمينان داشته باشد رأي خوبي از الکترال‌ها مي‌گيرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar