چرا بایدن، هریس را انتخاب کرد؟

دنياي اقتصاد/ متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
کامالا هريس قرار بود تا روز اول آگوست بهعنوان معاون بايدن معرفي شود، اما اينکه چرا اعلام نام وي بيش از دو هفته طول کشيد، به فشارهايي باز ميگردد که جبهه مخالفان هريس اعمال کردند تا مانع انتخاب سريع وي شوند. طرفداران سندرز و اليزابت وارن از مهمترين مخالفان هريس بهشمار ميآمدند و آنها به دنبال نامزد کردن وارن بودند که نماينده مناسب تري براي پيشروها به حساب ميآيد.
اما سوال اساسي اين است که چرا بايدن کامالا هريس، اين دو رگه هندي-جاماييکايي را بهعنوان معاون خود انتخاب کرده است؟ اين سوالي است که کريس سيليزا، سردبير سيانان به آن پاسخ ميدهد. او مينويسد: جو بايدن فکر ميکند که ۸۴ روز ديگر اوست که وارد کاخ سفيد ميشود. اين پيامي عاري از سوءتفاهم است که وي ساعت ۴ عصر به وقت ايالتهاي شرقي اعلام ميکند. او طي يک پيامي در اين ساعت اعلام کرد که وي کامالا هريس را بهعنوان معاون خود برگزيده است.
هريس که در انتخابات مقدماتي دموکراتها ناموفق ظاهر شد، براي ماهها نامش بهعنوان نامزد معاون بايدن براي انتخابات رياست جمهوري مطرح بود. انتخاب او منطق سادهاي هم دارد. براي اين ادعا، چند دليل را ميتوان در نظر گرفت: ابتدا اينکه او در عرصه ملي امتحان خود را براي انتخابات سال ۲۰۲۰ پس داده است. همچنين او از سال ۲۰۱۷ در ساختار دولتي حضور داشته است و تجربه سناتوري و دادستاني کل کاليفرنيا را هم در پيشينه کارياش دارد. ديگر اينکه وي بهعنوان فردي ۵۵ ساله ميتواند نماينده بهتري براي نسل جوان باشد؛ در حالي که بايدن در مراسم روز تحليف در سال ۲۰۲۱ در ۷۸ سالگي سير ميکند. اصلا يکي از دلايل انتخاب وي به همين مورد بر ميگردد. در نهايت او صداي رسايي در مسائل مربوط به نژادي دارد و صداي وي در لزوم اصلاح ساختار پليس به دليل مرگ جورج فلويد، به خوبي به گوش ديگران رسانده شد.
در فهرست کوچک بايدن هيچ کس به اندازه کامالا هريس نميتوانست جاي خالي اين گزينهها را پر کند. آنچه بايدن و تيمش ميگويند اين است که آنها احساس نميکردند حتما بايد فردي را انتخاب کنند که کمتر قابل پيشبيني بوده است. اين همان کاري است که اکثر مردم انتظار داشتند، چرا که آنها ميدانستند انتخاب هريس به شکل قابل توجهي ميتواند نظرها را به سمت خود جلب کند. افزون بر ماهيت تاريخي انتخاب هريس، بايدن و مشاورانش ميدانستند که انتخاب وي چندان «تعجب برانگيز» نخواهد بود. اينکه وي تعجب برانگيز نيست، به معناي ديگر يعني وي فردي مطمئن است. اين دقيقا همان چيزي است که هريس را ميتوان توصيف کرد و در واقع چيزي است که بايدن به آن نياز دارد.
سيليزا در ادامه يادداشت، خود را جاي بايدن ميگذارد و مينويسد: «ببينيد! اگر شما جو بايدن بوديد و براي سومين بار در انتخابات رياست جمهوري نامزد ميشديد و قرار بود که در ايالتهاي چرخشي با ترامپ رقابت کنيد، براي اين رقابت نياز داشتيد که از امروز تا هر روزي که شما را به سوم نوامبر نزديک ميکند، کاري نکنيد جز اينکه در اين رقابت تهديدهاي دائمي و پويا را از ميان برداريد. در واقع اين انتخابات همه پرسي در مورد عملکرد دور اول رياست جمهوري دونالد ترامپ است، به ويژه اينکه وي کشور را در دوران کرونا با مديريت نابسامان اداره کرده است.
تحت اين شرايط بايدن نياز دارد تا رايدهندگان را به لزوم اخراج دونالد ترامپ از کاخ سفيد مجاب کند و براي اين کار وي از مدت زمان اندکي برخوردار است. در واقع آنچه بايدن نياز دارد نشاندهنده اين است که وي رايدهندگان را مجاب کند که اين يک رقابت دو نفره نيست. او نميخواهد دوباره کارزار انتخاباتي دموکراتها در سال ۲۰۱۶ تکرار شود و مانند هيلاري کلينتون به موضع دفاعي در برابر ترامپ فرود برود. او نميخواهد اين رقابت تبديل به جنگ کلمات و حملات شخصي شود. بنابر اين در مهمترين تصميمگيري کارزار انتخاباتياش، بايدن بايد نشان ميداد که از اين رويکرد پيروي ميکند. او بيش از همه نياز دارد که از اين رهگذر آسيب نبيند. انتخاب سوزان رايس ميتوانست يادآور نقش او در حمله بنغازي ليبي و حملات او به کارزار انتخاباتي ترامپ در سال ۲۰۱۶ باشد. انتخاب کيشا لنس، شهردار آتلانتا که بدون شک مورد وثوق ترين فرد بايدن به حساب ميآيد نيز بدون شک اشتباه بوده است. چرا که بايد بايدن خود را آماده اين سوال ميکرد که وي توانايي پذيرفتن منصبي به اين مهمي را دارد يا نه؟ در مقابل کامالا هريس هيچ ضعفي از اين دست در برابر کارزار انتخاباتي دونالد ترامپ ندارد.