همه علیه یکی

اعتماد/متن پيش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
دومين شب کنوانسيون ملي دموکراتها سهشنبه شب به وقت واشنگتن در حالي برگزار شد که دو رييسجمهور دموکرات، يک وزير خارجه جمهوريخواه و يک عضو ترقيخواه مجلس نمايندگان اصليترين سخنرانان اين گردهمايي مجازي بودند؛ انتخابهايي مناسب که هر کدام بخشي از جامعه امريکا را نمايندگي ميکردند و مشترکا هشدار ميدادند که پيروزي دوباره دونالد ترامپ در انتخابات رياستجمهوري، بزرگترين تهديد براي آينده ايالات متحده است.دموکراتها که در اولين شب کنوانسيون ملي اين حزب توانسته بودندانتظارات را برآورده کنند و با سخنرانيهاي برني سندرز و ميشل اوباما اثرگذاري خوبي روي مخاطبان خود داشته باشند در شب دوم تلاش کردند با انتخابهايي مناسب اين روند خوب را ادامه داده و بهترين بهرهبرداري را از فرصت برگزاري اين گردهمايي مجازي با مخاطبان ميليوني داشته باشند. پيش از آغاز سخنرانيهاي اصلي تعدادي از اعضاي حزب دموکرات در کنگره سخنراني کردند که از جمله آنها ميتوان به چاک شومر، رهبر دموکراتها در سنا همچنين سالي ياتس، دادستان کل سابق امريکا اشاره کرد. چاک شومر در سخنان خود از بايدن به عنوان فردي تاثيرگذار در تاريخ امريکا نام برد که اکنون ترامپ با توسل به «حربههايي غيراخلاقي و غيردموکراتيک» نظير قطع بودجه پستي و سنگاندازي در مسير رايگيري پستي تلاش دارد تا مانع از رسيدن او به کاخ سفيد شود. سالي ياتس نيز با بيان اينکه «امريکاييها نبايد از کسي که پوتين حامي اوست، حمايت کنند» از رايدهندگان خواست تا با راي دادن به جو بايدن، مانع از دخالتهاي روسيه در امور داخلي اين کشور شوند.بخش پرمخاطب دومين شب کنوانسيون ملي دموکراتها اما نه با يک سخنراني زنده که با پخش صداي ضبط شده جيمي کارتر، رييسجمهور سابق امريکا شروع شد. کارتر که کهنسالي و ضعف جسماني در صدايش مشهود بود با نام بردن از بايدن به عنوان کسي که عزت و افتخار را به ايالات متحده بازميگرداند، گفت:«جو با تجربه و داراي تواناييهاي بسيار است. او ميتواند مردم را متحد کند و بزرگي را به امريکا بازگرداند. ما شايسته رييسجمهوري هستيم که داراي يک شخصيت قوي و قدرت قضاوت باشد و منافع امريکا را نسبت به منافع شخصي در اولويت قرار دهد. جو بايدن انتخابي درست براي اين مقطع از تاريخ است». روزالين کارتر نيز در سخناني کوتاه اعلام کرد که او و جيمي کارتر به بايدن راي خواهند داد چرا که فکر ميکنند او استعداد و توانايي ساختن يک زندگي بهتر براي شهروندان امريکا را دارد».
بيل کلينتون: کاخ سفيد مرکز بحران است
پس از کارتر، نوبت به بيل کلينتون ديگر رييسجمهور سابق دموکراتها رسيد که سخنراني کند. او از همان اولين ثانيه سخنراني با بيان اينکه انتخاب رييسجمهور يکي از مهمترين اتفاقاتي است که ميتواند بر سرنوشت همه مردم تاثيرگذار باشد، حمله به ترامپ را آغاز کرد. بيل کلينتون گفت:«نزديک به 200 هزار نفر جان خود را از دست دادند و ميليونها نفر بيکار شدند اما پاسخ ترامپ به اين وضعيت چه بود؟ او گفت همه چيز تحت کنترل است، صحبتهاي دانشمندان را جدي نگرفت و قول داد ويروس خيلي زود ناپديد خواهد شد اما اينگونه نشد. او تازه زماني که تعداد زيادي از مردم جان خود را از دست داده بودند، توصيه کرد که شهروندان ماسک بزنند و بعد وقتي درباره تعداد کشته شدگان مورد سوال قرار گرفت، گفت همين است که هست». او ادامه داد:«آيا رييسجمهور بايد اينگونه پاسخ بدهد؟ مطمئنا نه. ترامپ ميگويد ما در حال رهبري جهان هستيم اما اينگونه نيست». رييسجمهور اسبق امريکا تاکيد کرد:«در اين زمان، دفتر بيضي در کاخ سفيد بايد يک مرکز فرماندهي باشد اما متاسفانه امروز آنجا يک مرکز بحران است و فقط هرج و مرج را تشديد ميکند». کلينتون هشدار داد:«يک موضوع هيچ وقت تغيير نميکند و آن اراده ترامپ در انکار مسووليت و مقصر شناختن ديگران است». او در پايان گفت:«پيشنهاد حزب دموکرات، رييسجمهوري است که مسووليت اعمال خود را بپذيرد و بايدن با تجربهاي بينظير آماده اين کار است».
کورتز: درمان زخمها بدون تغيير ممکن نيست
الکساندريا اوکازيو کورتز، نماينده جوان جريان ترقيخواه سخنران بعدي بود که با ايراد يک سخنراني 90 ثانيهاي و بدون نام بردن از جو بايدن از کانديداتوري برني سندرز در انتخابات رياستجمهوري حمايت کرد. او از سياستها و برنامههاي سندرز براي اين انتخابات سخن گفت تا نشان دهد هر چند ترقيخواهان پذيرفتهاند که در انتخابات پيش رو از بايدن حمايت کنند اما حاضر نيستند از مواضع خود که پيشتر راديکال خوانده ميشد، عقب بکشند و اتحادشان با جو بايدن در صورت عدم اجراي اين برنامهها از بين ميرود. او که به نوعي نماينده جوانترين نسل دموکراتها به شمار ميرود، گفت:«از همه کساني که امشب گرد آمدهاند تا براي اعتلاي حقوق بشر از جمله حق درمان و آموزش براي همه شهروندان، حق دستمزد عادلانه و حقوق کارگران تلاش کنند، متشکرم چرا که اينها از جمله مطالبات جنبش مردمي و توده محور ماست». اوکازيو کورتز افزود:«اين جنبش تلاش دارد تا زخمهاي ناشي از نژادپرستي، بيعدالتي و استعمار را به رسميت شناخته و براي درمانشان تلاش شود؛ درماني که بدون تغيير ناممکن است». او اظهار کرد:«اين جنبش دريافته است که براي عبور از سياست خارجي نژادپرستانه و بيگانههراسي همچنين ترميم زخمهاي ناشي از نابرابري اقتصادي بايد ايستادگي کرد و کارزاري را به راه انداخت تا دموکراسي را بار ديگر در کشور ما حاکم کند». او افزود:«با توجه به تمامي دلايلي که ذکر شد، من امشب اينجا آمدم تا اعلام کنم براي دومين بار از کانديداتوري سناتور برنارد سندرز از ايالت ورمونت در انتخابات رياستجمهوري حمايت کردم».
کري: ترامپ به ديکتاتورها نامه عاشقانه نوشت
بعد از اوکازيو کورتز تعداد زيادي از دموکراتها در حمايت از بايدن سخنراني کردند تا نوبت به جان کري، وزير خارجه دولت باراک اوباما رسيد. او با اشاره به آنچه در دولت اوباما- بايدن اتفاق افتاد، گفت:«ما در آن زمان تهديد ايران را با يک توافق صلحآميز از بين برديم، با ابولا پيش از آنکه به يک پاندمي تبديل شود، مقابله کرديم و دوستانمان را در کنارمان نگه داشتيم؛ همه آن چيزي که در دولت ترامپ اتفاق نيفتاد». او با دفاع از سياست خارجي دولت اوباما، ترامپ را متهم کرد که نتوانسته مقابل روسيه بايستد و گفت او هيچ کاري براي مقابله با ولاديمير پوتين، رييسجمهور روسيه هنگامي که مقامات اطلاعاتي گفتند براي کشتن نظاميان امريکايي جايزه پرداخت کرده، انجام نداده است. کري همچنين به تظاهرات ضد نژادپرستي در امريکا اشاره کرد و گفت، ترامپ از ترس به پناهگاه کاخ سفيد رفته است. او با طعنه به ترامپ گفت:«نظاميان ما با مخفي شدن در پناهگاه کاخ سفيد از خطر محافظت نخواهند شد». نامزد حزب دموکرات در سال 2004 در ادامه افزود:«ترامپ نميداند چگونه از نيروهاي امريکايي دفاع کند و بيشتر به دفاع از خود علاقه دارد». کري تاکيد کرد:«امريکا شايسته داشتن رييسجمهوري است که آن را محترم بشمارد نه آنکه به آن بخندد». وزير خارجه دولت اوباما افزود:«بايدن ميداند براي حل مشکلات جهان از جمله تسليحات هستهاي، شيوع کرونا، تروريسم و بحران محيط زيست بايد ملل مختلف را گرد هم آورد». او با بيان اين ادعا که دولت اوباما تهديد سلاح هستهاي از جانب ايران را از بين برد، گفت که او ائتلاف بينالمللي عليه داعش را تشکيل داد و توافق تغييرات اقليمي را به همراهي کشورهاي ديگر به تصويب رساند.
پاول: به ديپلماتها اعتماد ميکند نه به ديکتاتورها
بعد از جان کري، سخنراني کسي آغاز شد که هيچ کس گمان نميکرد روزگاري براي حمايت از دموکراتها به صحنه بيايد: «کالين پاول، وزير خارجه دولت جورج بوش پسر که جنگ عراق را به راه انداخت». کالين پاول که مشاور ارشد 3 تن از روساي جمهور جمهوريخواه بوده است در سخنراني ضبط شدهاي همراه با بناي يادبود واشنگتن در پسزمينه شبهنگام آن اظهار کرد: با وجود جو بايدن در کاخ سفيد هيچگاه در اينکه او با دوستان ما در مقابل دشمنانمان ميايستد، ترديدي نخواهيد کرد و هيچ زمان برعکس اين اتفاق نخواهد افتاد. او به ديپلماتها و جامعه اطلاعاتي ما اعتماد ميکند نه به خوشايند ديکتاتورها و حکام ستمگر. در ويديوي ديگري با حضور حدود 6 تن از ديگر مقامات رده بالاي سابق امنيت ملي، چاک هاگل وزير دفاع سابق امريکا گفت: ترامپ، رياستجمهوري و کشور ما را تنزل داد و در پيش چشم جهان خوار کرده است. اين سستي وظيفه از سمت ترامپ است که در ارتباط با گزارشهاي اطلاعاتي امريکا مبني بر آنکه روسيه در ازاي کشتن نيروهاي امريکايي به نيروهاي افغان پاداش داده با ولاديمير پوتين، رييسجمهوري روسيه برخورد نکرد. هاگل که قبل از آنکه اوباما او را به رياست پنتاگون منصوب کند، يک سناتور جمهوريخواه از نبراسکا بود، تصريح کرد: «شما سربازان را ناکام ميکنيد، اين کشور را ناکام ميکنيد». دومين شب کنوانسيون ملي حزب دموکرات در شرايطي به پايان رسيد که يک نکته در تمام سخنرانيهاي اين شب مشترک بود: «ترامپ آينده امريکا را نابود ميکند». در پايان اين شب اعلام شد که جو بايدن رسما نامزد نهايي حزب دموکرات براي انتخابات رياستجمهوري در ماه نوامبر است. واکنش ترامپ به اين اتفاقات اما مانند هميشه غيرجدي و متفاوت بود. رييسجمهور امريکا پس از پايان دومين شب گردهمايي دموکراتها و رسمي شدن نامزدي جو بايدن گفت:«اگر جو بايدن خوابالو عهدهدار رياستجمهوري شود، چينيها مالک ايالات متحده خواهند شد چراکه بايدن همه چيز را به آنها خواهد داد. او باهوش نيست و ضعيف است».