نماد آخرین خبر

سخنرانی سرنوشت‌ساز بایدن

منبع
اعتماد
بروزرسانی
سخنرانی سرنوشت‌ساز بایدن

اعتماد/ متن پيش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

اگر جو بايدن، نامزد دموکرات‌ها در رقابت‌هاي انتخاباتي ايالات‌متحده به عنوان چهل و ششمين رييس‌جمهور امريکا انتخاب شود، بعدها از سخنراني پنجشنبه شب او در شب اعلام رسمي نامزدي‌اش با عنوان لحظه «تعيين سرنوشت يک مرد و همگرايي يک ملت» ياد مي‌کنند. نامزد دموکرات‌ها توانست با مهم‌ترين سخنراني زندگي‌اش و وعده مقابله با ترس، تاريکي و طاعون دولت ترامپ به کمک نور، عشق و اميد، محبوبيت خود را به عنوان نامزد پيشرو ارتقا بخشد.
به گزارش «سي‌ان‌ان»، ترامپ و کارزار انتخاباتي‌اش ماه‌هاست تلاش مي‌کنند بايدن 77 ساله را به عنوان پيرمردي حواس‌پرت معرفي کنند که دست‌هايش مي‌لرزد و تندروهاي چپ‌گرا در حزب دموکرات او را کنترل مي‌کنند. اما عملکرد بي‌نقص او اين حملات را به يک اشتباه محاسباتي تبديل کرده که صرفا انتظارات را از بايدن پايين آورده است.
در ماه نوامبر مشخص مي‌شود جامعه عميقا دوقطبي امريکا به چشم‌اندازي که دموکرات‌ها در سخنراني پنجشنبه شب طرح کردند، راي مي‌دهند يا خير؛ چشم‌اندازي که بر پايه تنوع، عدم تبعيض و همذات‌پنداري و با وعده مقابله با چالش‌هاي دشواري چون تبعيض نژادي و تغييرات آب و هوايي بنا شده است.
در انتخابات رياست‌جمهوري، معمولا کساني موفق مي‌شوند که خود را راه‌حل مشکلات رييس‌جمهور قبلي معرفي مي‌کنند. پنجشنبه‌ شب نيز دوستان و متحدين بايدن او را نقطه مقابل ترامپيسم خواندند. مردي که شخصيت دارد و سعي مي‌کند سرگذشت کساني را که با او ديدار مي‌کنند درک کند، درست برخلاف ترامپ که خود را برتر از همه مي‌داند و وجودش سرشار از کينه‌توزي است. بايدن که در صورت پيروزي در انتخابات ماه نوامبر به عنوان مسن‌ترين رييس‌جمهور تاريخ امريکا در دور اول شناخته مي‌شود، توانسته سابقه سياسي 50 ساله خود را به يک نقطه قوت تبديل کرده و آن را مرهمي براي دردهاي يک ملت بيمار، اندوهگين و پر از تفرقه معرفي کند.
او در سخنراني خود گفت: رييس‌جمهور کنوني امريکا مدت‌هاست اين کشور را به تاريکي محض فرو برده و جامعه را پر از خشم و ترس و تفرقه کرده است. من به شما قول مي‌دهم اگر به من اعتماد کنيد، از بهترين‌هاي اين کشور استفاده مي‌کنم نه از بدترين‌هاي آن. قول مي‌دهم در طرف نور بايستم، نه در طرف تاريکي. وقت آن است که ملت امريکا دوباره کنار هم جمع شوند.
بر خلاف ترامپ که نشان داده علاقه‌اي به شنيدن حرف‌هاي ديگران ندارد و حقيقت‌هاي علمي را نيز اگر متناسب با اهداف سياسي‌اش نباشد نمي‌پذيرد، بايدن خود را به عنوان رهبري معرفي مي‌کند که همه‌چيز را مي‌خواند. در شرايطي که ترامپ گزارش‌هاي اطلاعاتي عليه روسيه مبني بر تعيين جايزه براي کشتن سربازان امريکايي را رد کرده است، بايدن قول داد هر گونه تهديد عليه نظاميان امريکايي را جدي بگيرد و کورکورانه آن را رد نکند.  ترامپ کساني را که بذر نفرت و تفرقه در جامعه مي‌کارند - از‌جمله نژادپرستاني که در شارلوتسويل با مشعل راهپيمايي کردند- تشويق مي‌کند. اما بايدن گفت ديدن همين چيزها بود که او را واداشت براي انتخابات رياست‌جمهوري نامزد شود و قول داد در برابر چنين اقداماتي بايستد. درست است که بايدن تصوير سياهي را از وضعيت جامعه امريکا درگير با بحران کرونا و رکود اقتصادي و نژادپرستي به نمايش گذاشته و کشور را به يک ويرانه تشبيه کرده است، اما در عين حال مسيري را نيز براي بازگشت به شرايط عادي ترسيم مي‌کند.
او در سخنراني خود گفت: اشتباه نکنيد. اگر متحد شويم مي‌توانيم به اين عصر سياهي در امريکا پايان دهيم. ما اميد را بر ترس، واقعيت را بر خيال و عدالت را بر رانت‌خواري پيروز مي‌کنيم. تاريخ بار ديگر وظيفه مهمي را بر گردن ما گذاشته است. آيا مي‌توانيم به نسلي تبديل شويم که بالاخره لکه ننگ نژادپرستي را از دامن کشورمان پاک مي‌کند؟ اين ماموريت ماست. شايد تاريخ بعدها بنويسد که با به هم پيوستن عشق و اميد و نور در جنگ براي بازپس‌گيري روح ملت، پايان عصر تاريکي امريکا از امشب آغاز شد. اين جنگي است که مي‌توانيم باهم در آن برنده شويم. بايدن و معاون اولش کامالا هريس به همراه همسران‌شان در پايان سخنراني بايدن با ماسک روي صحنه آمدند و نشان دادند چقدر مقابله با شيوع کرونا اهميت دارد. سپس براي جشن گرفتن با طرفداران به سمت پارکينگ رفتند، جايي که حاميان‌شان در خودروهاي خود نشسته بودند و حال و هواي سينما- ماشين‌هاي دهه 1950 ميلادي را تداعي مي‌کردند. مردم چراغ‌هاي‌شان را روشن و خاموش مي‌کردند، پرچم امريکا را تکان مي‌دادند و بوق‌هاي‌شان را براي بايدن و هريس به صدا درمي‌آوردند تا خوشحالي خود را به اين شکل نشان دهند. همگي فاصله اجتماعي را رعايت کرده بودند، اما براي اولين‌بار در پنج ماهه اخير، شور و اشتياق دموکرات‌ها به نمايش عمومي درآمده بود و شاهد صحنه‌هايي بوديم که در عصر کرونا کمتر مشاهده مي‌شود. بايدن را به عنوان سخنوري مي‌شناسند که از جملات طولاني استفاده مي‌کند. اما سخنراني پنجشنبه او بريده بريده بود و مملو از جملات کوتاهي که قصد داشت با استفاده از آن نشان دهد چرا بايد به رياست‌جمهوري ترامپ پايان داد. بايدن طوري سخن گفت که انگار در کاخ سفيد است و در مقام رييس‌جمهور امريکا با هوادارانش حرف مي‌زند. او به زبان بدن و شخصيتي که هر رييس‌جمهوري بايد آن را داشته باشد، پايبند بود، درست بر‌خلاف ترامپ که از زمان ورود به کاخ سفيد، به هيچ‌يک از اين اصول توجهي نداشته است. دعوت بايدن از مردم امريکا براي اتحاد و تعهد دوباره به اصول جمهوري درست بر‌خلاف چيزي است که انتظار مي‌رود ترامپ هفته آينده در سخنراني خود به نمايش بگذارد. ترامپ چند ماه مانده به راي‌گيري مردم را از رياست‌جمهوري بايدن مي‌ترساند و هشدار مي‌دهد که در انتخابات ماه نوامبر تقلب مي‌شود.
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar